Gå til innhold

Soppelmannen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Soppelmannen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Soppelmannen

  DNT

  Kva meiner dykk, og kva seier DNT til å dumpe vaskevatn med sterke såper rett utanfor hytta, ofte veldig nærmt fjellvatn og bekk. Leser man om sporlaus ferdsel skal man jo helst bruke miljøvennlig såpe og dumpe det i eit hol minst 50 meter vekke fra vatn, og ikkje i nedrenn til fjellvatn. Fjellvatn er de mest sårbare når det kjem til menneskelig påvirkning av økosystemet, då det er relativt lite liv i de. Bio-nedbrytbar såpe er også skadelig til ein viss grad då det bryter overflatespenninga på vatnet som øydelegg for insekt som liker å lande på overflata. All såpe, også bio-nedbrytbar er mat for alger og kan gjere klare fjellvatn om til grønne ekle vatn.
 2. Ja, takk. Så viss eg holder spriten min varm trenger eg ikkje forvarme? Med mindre brenneren er så kald at den kjøler spriten ned? 🙂
 3. Kan nokon forklare litt om vinter forvarming? Er det for å få fyr, eller for å få bedre gang i brenninga? Har brukt min trangia mini i -10, gjekk greit, men tar lang tid å få varma vatn.
 4. Eg har sett spriten koke fleire ganger med mitt trangia kjøkken, er det ein feil? Tenkte det var sånn det skulle være før nokon nevnte det her. Det blåser ikkje flammer ein halvmeter til sida då🙂 Bruker 904 rødsprit kjøpt på bensinstasjon.
 5. Ok .. Las litt om 4 plugger ingen barduner 🤔 2 barduner ut til sida då, eller korleis ser det ut?
 6. Ein kamerat gjekk fra kongsberg til bergen i sommar, og eg blei med han dei siste strekka fra kvanndal. Prøv og finn fornuftige plassar du kan handle mat på, for einaste naturlige stoppet er i kinsarvik/kvanndal etter hardangervidda. Min kamerat sov kun på hytter og bærte masse mat i sekken og spiste litt på hyttene. Han gjekk også veldig fort, så kan sjå for meg at proviant logistikken fort kan bli tricky. Søk "bergensstien" for detaljert rute- og etappe-beskrivelse. https://ut.no/turforslag/1115866/bergensstien-sommerlype-mellom-oslo-og-bergen
 7. Min ULA er i underkant av 1,4 kg med 2 store skulder lommer. Ingen klager, utenom litt høg pris med tanke på at stor del av sekken er ein tørrsekk til 500kr 😋 Sidelommene er ikkje de beste, men eg har tatt de av og bruker strikka på skulder reima til vatnflasker. Liker stroppane under tiltenkt packraft. Bærer teltet mitt eller tarpen min der. Liker at sekken er 100% vanntett. Du har heilt rett at de tyngre sekkene tåler tyngre last, og tåler meir generelt. Eg prøver å pakke så lett som mogleg. 18kg er oppgitt maks last på catalyst/epic og er pga komfort, ikkje maks last som i at sekken kan ryke. For meg er sekken veldig komfortabel, og kan ikkje sjå for meg at ein 2kg tyngre sekk kan være meir komfortabel fordi den kjem til å være 2 kg tyngre. Bærer du ofte meir enn 20kg er det gjerne annleis, men all vektforskjellen på sekkane ligg ikkje i bedre bæresystem. ULA sekkane er jo av de tyngre i lettvektsmiljøet fordi de har skikkelige hoftebelter og solid bæresystem. Eg bruker litt lengre rygglengde enn den "riktige", så kanskje gå opp ein størrelse om du er på øvre enden på sizinga.
 8. Eg gjekk for epic med sea to summit 65 liter big river dry bag. Har samme rygg og seler osv som catalyst. Bildet lengre oppe er av catalyst som er mest lik sekkane emnestarter såg etter med tanke på pakk volum. Ser no det blir cirka 3800 kr med 25% moms eller toll eller ka det heiter. Ula epic.
 9. Har ikkje prøvd desse sekkane, men veit min ULA equipment sekk bærer bra. Litt billigare og sparer nesten 2,5 kg i vekt sammenlikna med de tyngste variantane her. Berre min anbefaling dersom du ikkje er heilt bestemt på å gå for ein av dei tre 🙂
 10. Det blir et vindlag, så er ein del varmeforskjell dersom det er litt trekk. Myggnettet gjer 'og stor forskjell på kor lunt det blir, lett å merke når man åpner opp på morran.
 11. Ekstra stoffet kan brukes til å pakke rundt deg for ekstra varme 👍
 12. Eg har Hennessy hammock og er fornøyd med den, forutenom at tarpen som er med er for liten. TTTM tarpen ser lignende ut på bildet og ville ikkje satsa på den. TTTM selgast i moduler så du må rekne totalpris på køye, oppheng, tarp og myggnetting. Eg kjøpte større tarp utanom, Hennessy hex fly. Denne er svær, får god plass i regnvær. Foretrekker hengekøya framfor telt i regnvær no. Går du for hennessy hammock, sjekk ut nettsida deira om de kan levere til norge(forvent toll/moms) for der kan du "build your own hammock" å spare penger ved å velge den store tarpen med ein gang 🙂 Eg meiner det blir 1,7kg med Explorer asym+hex tarp 70d(ingen plugger). Dette er det som finns i norge på xxl og andre plasser. Går du rett til hennessy finns det lettare varianter av både køye og tarps. Hadde eg kunne valgt på nytt ville eg gått for Dutchware utstyr eller dream hammocks då disse er høgt stilt blant ekspertane i USA. TLDR: Pass på å velg ein stor nok tarp 😁 Hex Fly tarpen med ein double TTTM som vi sov 2 i 🤗
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.