Gå til innhold

Soppelmannen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Soppelmannen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Sjekk utlåns muligheter i ditt nærområde. Relativt nærmt meg er det et kajakk naust sponset av turist foreningen. Står ulåst med mange forskjellige kajakker, årer og redningsvester. 500 kroner koster det for et år(!). Utrulig bra tilbud. Kajakker for nybegynnere og vidaregåande i bedre kvalitet enn kva eg kan tenkast kan fås for 5000kr, men største fordelen er at du slepp unna og måtte dra kajakken opp og ned fra boden, stroppe den på taket og alt det der.
 2. "THE" best backpacker! Hillarious. Villmarksbarna på nrk! De kidsa er ute på alt fra lunch tur i skauen til turer i minus 20, der de oppsøker bjørn, og ekspedisjon i alaska.
 3. Soppelmannen

  DNT

  Kva meiner dykk, og kva seier DNT til å dumpe vaskevatn med sterke såper rett utanfor hytta, ofte veldig nærmt fjellvatn og bekk. Leser man om sporlaus ferdsel skal man jo helst bruke miljøvennlig såpe og dumpe det i eit hol minst 50 meter vekke fra vatn, og ikkje i nedrenn til fjellvatn. Fjellvatn er de mest sårbare når det kjem til menneskelig påvirkning av økosystemet, då det er relativt lite liv i de. Bio-nedbrytbar såpe er også skadelig til ein viss grad då det bryter overflatespenninga på vatnet som øydelegg for insekt som liker å lande på overflata. All såpe, også bio-nedbrytbar er mat for alger og kan gjere klare fjellvatn om til grønne ekle vatn.
 4. Ja, takk. Så viss eg holder spriten min varm trenger eg ikkje forvarme? Med mindre brenneren er så kald at den kjøler spriten ned? 🙂
 5. Kan nokon forklare litt om vinter forvarming? Er det for å få fyr, eller for å få bedre gang i brenninga? Har brukt min trangia mini i -10, gjekk greit, men tar lang tid å få varma vatn.
 6. Eg har sett spriten koke fleire ganger med mitt trangia kjøkken, er det ein feil? Tenkte det var sånn det skulle være før nokon nevnte det her. Det blåser ikkje flammer ein halvmeter til sida då🙂 Bruker 904 rødsprit kjøpt på bensinstasjon.
 7. Ok .. Las litt om 4 plugger ingen barduner 🤔 2 barduner ut til sida då, eller korleis ser det ut?
 8. Ein kamerat gjekk fra kongsberg til bergen i sommar, og eg blei med han dei siste strekka fra kvanndal. Prøv og finn fornuftige plassar du kan handle mat på, for einaste naturlige stoppet er i kinsarvik/kvanndal etter hardangervidda. Min kamerat sov kun på hytter og bærte masse mat i sekken og spiste litt på hyttene. Han gjekk også veldig fort, så kan sjå for meg at proviant logistikken fort kan bli tricky. Søk "bergensstien" for detaljert rute- og etappe-beskrivelse. https://ut.no/turforslag/1115866/bergensstien-sommerlype-mellom-oslo-og-bergen
 9. Min ULA er i underkant av 1,4 kg med 2 store skulder lommer. Ingen klager, utenom litt høg pris med tanke på at stor del av sekken er ein tørrsekk til 500kr 😋 Sidelommene er ikkje de beste, men eg har tatt de av og bruker strikka på skulder reima til vatnflasker. Liker stroppane under tiltenkt packraft. Bærer teltet mitt eller tarpen min der. Liker at sekken er 100% vanntett. Du har heilt rett at de tyngre sekkene tåler tyngre last, og tåler meir generelt. Eg prøver å pakke så lett som mogleg. 18kg er oppgitt maks last på catalyst/epic og er pga komfort, ikkje maks last som i at sekken kan ryke. For meg er sekken veldig komfortabel, og kan ikkje sjå for meg at ein 2kg tyngre sekk kan være meir komfortabel fordi den kjem til å være 2 kg tyngre. Bærer du ofte meir enn 20kg er det gjerne annleis, men all vektforskjellen på sekkane ligg ikkje i bedre bæresystem. ULA sekkane er jo av de tyngre i lettvektsmiljøet fordi de har skikkelige hoftebelter og solid bæresystem. Eg bruker litt lengre rygglengde enn den "riktige", så kanskje gå opp ein størrelse om du er på øvre enden på sizinga.
 10. Eg gjekk for epic med sea to summit 65 liter big river dry bag. Har samme rygg og seler osv som catalyst. Bildet lengre oppe er av catalyst som er mest lik sekkane emnestarter såg etter med tanke på pakk volum. Ser no det blir cirka 3800 kr med 25% moms eller toll eller ka det heiter. Ula epic.
 11. Har ikkje prøvd desse sekkane, men veit min ULA equipment sekk bærer bra. Litt billigare og sparer nesten 2,5 kg i vekt sammenlikna med de tyngste variantane her. Berre min anbefaling dersom du ikkje er heilt bestemt på å gå for ein av dei tre 🙂
 12. Det blir et vindlag, så er ein del varmeforskjell dersom det er litt trekk. Myggnettet gjer 'og stor forskjell på kor lunt det blir, lett å merke når man åpner opp på morran.
 13. Ekstra stoffet kan brukes til å pakke rundt deg for ekstra varme 👍
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.