Jump to content

Billington

Aktiv medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

About Billington

Billington's Achievements

 1. Kan legge til litt etter et par tester. Jeg gikk en tur til og testet igjen hvor effektiv dysen var for oppkok av vann og nå lurer jeg på om den dysen er hakket for liten. Jeg tok bare en halv liter vann, uten lokk med en standard trangia kjele uten lokk, og den sleit faktisk veldig med å i det heletatt koke opp vannet Lol. Jeg tok tiden. 16 min koketid faktisk 😆 Så slukket jeg den, lot den kjøle seg ned og gjorde den på nytt, men nå med en MSR Titan Kettle. Eneste forskjellen nå mellom testene var at jeg gjennombløtet hele ''motoren'' og oppvarmet lenger, og nå virker det som det faktisk ble varmere fra gassflammen. Det tok da 3min 30sek sånn sirka, og det er jo helt innenfor. Jeg brukte også lokket på titan kettle, men uansett, så var effekten merkbart høyere en første test med trangia. Skulle jo gjort det uten lokk, men jeg tror det er trygt å si at lokket bare hjelp på kjelen sin effekt og ikke primusen. Hva er det som faktisk utgjorde den store effektforskjellen her? Er oppvarmingen faktisk så viktig at flammen i seg selv brenner på lavere varme? Nå tester jeg kun for å få dette optimalt i bruk uten noe beskyttelse fra vind osv.
 2. Gikk en tur og testet med ny dyse. Det fungerte suverent! Nå skjønner jeg at det går an å ha den i teltet 😆 👌
 3. Men for å bekrefte her... Munnstykke 36 (0,36 mm) • Primus engangsbeholdergass (propan/butan/isobutanblanding) er det ideelle brenselet til OmniLite Ti. Det er enkelt å bruke, trenger vanligvis ingen forvarming, er effektivt, rent (ingen sot) og krever nesten ikke vedlikehold eller rengjøring. Munnstykke 32 (0,32 mm) • Industribensin av god kvalitet eller PRIMUS PowerFuel, MSR® White Gas/Coleman® Fuel har en ren forbrenning, men ikke så ren som engagsbeholdergass, og etterlater nesten ikke belegg i brenselsystemet. • Blyfri bensin bør kun brukes unntaksvis, ettersom den inneholder tilsetninger som er helsefarlige og dessuten etterlater belegg i brenselsystemet. • Av helsemessige grunner må ikke blyholdig bensin brukes. Munnstykke 25 • Parafin er tilgjengelig over hele verden, men brenner med mer sot, er vanskeligere å forvarme og kan kreve oftere rengjøring. • Dieselbrennstoff kan brukes dersom ikke annet brensel er tilgjengelig. Diesel forårsaker svært mye sot, tar lang tid å forvarme og krever oftere rengjøring. Hvilken er for tennveske?
 4. Hei. Jeg kjøpte en primus omnilite Ti i fjor og har brukt den kanskje 20 ganger eller no. Jeg elsker den lille greia, men Jeg har noen problemer med den og lurer på hvorfor dette skjer. Jeg har så langt bare prøvd med Blåtind tennvesek som jeg kjøpte på kiwi. Det er ikke noe spesielt problem med oppvarming, men etter kanskje 1 minutt så plutselig blusser hele greia opp no jævlig om jeg ikke senker tilførlselen, og når jeg da har senket tilførlsen litt, så dør jo hele greia ut også. Selv om det brenner bra. så jeg må sitte å kontrollere trykket hele tiden. Hva kommer dette av? Blir det ikke varmt nok tru? Planen min var å bruke tennveske, siden der er så lett tilgjenglig, men jeg lurer på om det rett og slett ikke blir nok varme. Selv nå, i 20 grader, så tar det ganske lang tid å koke opp vann. Bør jeg bare droppe tennveske? hva kommer det av?
 5. Kald havregrøt fungerer fint ja. Har spist det noen ganger. Alt som er naturlig går som regel greit. Ris som du sier. Det tar bare lenger tid, men da er tanken at man gjør det klart på morgen, legger det i sekken før man går, så er det klart til middag når du kommer frem til camp. Jeg prøvde ertestuing tidligere i dag. Det fungerte greit det. Lot det stå i litt over en time, så ble konsistensen grei nok, men jeg tror jeg dropper ertestuing på tur. Kald ertestuing lukt var ganske brutal. haha
 6. Det høres utrolig kipt ut, men er det noen som har erfaring med Coldsoaking? Det er enkelt nok. Man lager mat ved å la det ligge i vann over lenger tid uten bruk av gass eller energi til oppvarming. Er det noen som har testet denne måten å lage mat på tur? Hva har du i så fall laget? Jeg skal gi det et lite forsøk, uten at jeg har stor tro på at jeg blir frelst, men jeg kan se for meg at det er litt deilig og slippe å drasse rundt på et kjøkken.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy