Gå til innhold

Skogens Stønn

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  336
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Skogens Stønn vant dagen sist 14. juni

Skogens Stønn hadde mest likt innhold!

Om Skogens Stønn

 • Bursdag 26. desember

Profil

 • Min blogg 📰: https://www.flangset.net

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Tæruddalen

Nylige profilbesøk

623 profilvisninger
 1. De fleste som har sett den er vel kanskje ikke i en alder der man spiller musikk på full guffe i skauen? 👴
 2. Jeg har surret litt veike rundt foten av brenneren på Sveaen der forvarmings-fordypningen er. Det fungerer meget bra.
 3. Jeg har ikke coleman 442, men jeg har en svea 123. Fordelen med denne er at den er veldig liten og nett, svært enkel i bruk, få bevegelige deler (korken, spindelen og dysenåla) slik at det i praksis ikke er noe slitasje i bruk, og at den kommer ferdig med vindskjerm. Det er et par ulemper slik jeg ser det. Det første er at den ikke har pumpe. Det betyr i praksis at trykket under bruk skapes av varmen fra brenneren. Når du skal starte den opp er jo ikke brenneren i gang, altså null trykk i boksen. Det finnes flere måter å få opp trykket på. En er å varme tanken med henda. Den skal jo bare være varm nok til at du får ut nok bensin til forvarmingen ved å åpne ventilen, så det er ikke mye som skal til, men det kan jo bli kaldt på henda i sludd og kuling. 😁. Jeg har også sett at andre varmer opp bunnen med noe annet, for eksempel en lighter under bunnen. Jeg pleier å bruke et lite rør (sugerør, avkappet bic-penn eller noe) som jeg dypper ned i tanken og bruker som en liten pipette for å få bensin opp og slipper denne opp i fordypningen. Så skrur jeg på lokket og tenner på. Colemannen har jo pumpe, så der er det vel "standard" prosedyre: pumpe, åpne ventilen for å få ut litt bensin, lukke ventilen, tenne på , og så er du i gang. En annen ulempe med svea 123 er at den har en veke for å få bensinen opp fra tanken og opp i brenneren hvor den forgasses. Hvis du kjører sveaen til den er helt tom kan denne veken svies slik at den fungerer dårlig og må byttes. I praksis passer jeg derfor på å alltid starte med full tank og ikke bruke den så lenge at det er fare for at den går tom. Jeg liker sveaen veldig godt, og for meg har disse to ulempene ingen praktisk betydning. Men jeg ville kanskje gått for colemannen (som jeg altså ikke har noen erfaring med!) i forhold til at den antakelig er enklere å få den i gang raskt når forholdene ikke er optimale. Ps. Minusgrader har ingen ting å si for sveaen siden du utligner trykket i tanken før du varmer opp tanken. Det er at du varmer opp lufta i tanken som skaper trykket, og da spiller det ingen rolle hva start-temperaturen på lufta er. Det er temperaturøkningen som betyr noe. Men du bør kanskje ikke sette tanken ned på snø. Det er jo netto energi som går til å varme opp lufta i tanken som skaper temperaturøkningen, og taper du mye energi til omgivelsene (snøen) vil trykkøkningen gå tregere.
 4. Det jeg ikke fatter er hvorfor kronikkforfatteren gidder å se på disse tingene. Selv kvittet jeg meg med TV i 1985. Jeg vil heller gå meg en tur opp i marka her og hive et solsikkefrø til granmeisen og høre den kvitre sitt "tusen takk" tilbake enn å sitte i stua og se på TV at det var en bjørn som brølte bak en busk i Canada. ;-)
 5. Fake news av Trumpske dimensjoner! Å ha melk i kaffen er som å koke grøt på sauelort. Det smaker ikke godt! 😁 ;-)
 6. @Per EricssonHvis du bruker "extended tracking" (utvidet sporing, feilaktig oversatt til ekstern sporing i norsk meny) og velger litt langt sporing intervall (30+ minutter) vil den bruke lite batteri. Sporet sendes da til MapShare-kontoen din der andre kan se hvor du er. Du kan også sende meldinger dit. Mellom sporing punktene vil enheten gå i dvale. Du må passe på å ikke slå av enheten manuelt etter å ha startet sporing. La den slå seg av selv, ellers stopper du sporingen. Slå den på og deretter av når dagens etappe er ferdig. Min varer i hvert fall ei uke på en lading da (kommer an på hvor lenge man bruker den hver dag). Jeg har med en liten batteribank med 4 AA-batterier som kun skal brukes til å lade opp enheten hvis den er tom og jeg trenger å bruke den til SOS eller viktige beskjeder.
 7. Min gjør ikke dette, men når det er sagt har jeg vanskelig for å se at dette skal representere noen fare. For at du skal få en eksplosjon må gassboksen revne slik at du får blanding av gass og oksygen. Ren gass uten oksygen brenner ikke (brenning er jo oksydasjon av gassen). På disse gassboksen vi bruker vil du få et forvarsel hvis boksen har blitt alt for varm i det bunnen vrenger seg og buler ut i stedet for inn. Da skrur du av og lar alt kjøle seg ned. Eventuelt forlat stedet om ikke dette er mulig. Boksen skal ikke brukes etter dette. Jeg har selv aldri vært borte i dette annet en ved testing i kontrollerte former. Det ser ut som dette er ved veldig lav flamme på bildene dine. Hvis jeg skrur min opp på full guffe gløder alle de tre bena på min. Jeg har hatt svak gløding i punkter på brennere, gjerne også gul flamme, og da har det gjerne vært noe rusk eller sot/kullrester i hullet/hullene der det gløder. 😉
 8. Ja, når du ringer 110 er det fordi du mener det er overhengende fare for brann ute av kontrolll 8eller at folk blir skadet ved skytingen). Enig i at det sitter litt inne. @Bjørnar Mo har et godt tips, eller du kan kontakte grunneier (hvis du ikke vet hvem det er kan du finne det ut på norgeskart.no). ;-)
 9. Man får lyst til å gjøre artige ting tilbake mot sånne folk, men det er sjelden lurt. De fleste som oppfører seg bedritent mot andre tåler ikke at andre oppfører seg likeledes tilbake. De føler at de har enerett på å være idioter, og det har de sikkert rett i... Men hvis du mente at det de gjorde var brannfarlig hadde det lureste vært, og helt greit også, å meddele sine bekymringer til brannvakta, 110. De er veldig godt i stand til selv å vurdere om de da skal ta affære eller ei. De ville jo være veldig synd om vi fikk en skogbrann i Østmarka. Hvis de ikke hadde kontroll på hvor kulene havner er det forbudt å skyte, også med luftgevær. Hvis de festet og skjøt, og det var masse folk i området, så vil jeg nok anta at politiet dukket opp om du hadde ringt de.
 10. Jeg så blinket, og jeg tok det på ingen måte fornærmende.
 11. Her er for ordens skyld angrerettlovens §25 som gjelder retur ved benyttelse av angrefristen: § 25.Forbrukerens forpliktelser når angreretten brukes ved avtale om levering av varer Forbrukeren skal uten unødig opphold, og senest 14 dager fra melding etter § 20 ble gitt, sende varene tilbake, eller overlevere dem til den næringsdrivende dersom den næringsdrivende ikke har tilbudt seg å hente varene. Forbrukeren skal bare betale de direkte kostnadene ved å returnere varene. Den næringsdrivende skal likevel dekke disse kostnadene hvis denne har påtatt seg å betale disse eller ikke har opplyst forbrukeren om at forbrukeren skal betale returkostnadene. Den næringsdrivende kan kreve at forbrukeren erstatter verdireduksjon som følge av forbrukerens håndtering av varene som ikke har vært nødvendig for å fastslå varenes art, egenskaper og funksjon. Dette gjelder bare dersom forbrukeren har mottatt opplysninger om angrerett, jf. § 8 første ledd bokstav h. Det meste burde vel være klargjort nok i denne tråden til at de fleste vil se forskjell på angrerettloven (som lovfester angreretten), forbrukerkjøpsloven (som blant annet lovfester retten til reklamasjon på varer med feil), "åpent kjøp"-ordninger som Outnorth og mange andre butikker tilbyr, men som ikke er lovregulert på annen måte enn at avtaleloven sier at en gyldig avtale skal holdes, og "fri frakt" ordninger som også Outnorth og en rekke andre butikker har for ordrer av en viss størrelse, men som ikke har noe som helst med retur av varer å gjøre. Også dette er selvsagt en avtale (tilbud fra selger) som skal holdes.
 12. Fint at du vet bedre enn meg hva jeg ønsket. Men rett ut sagt: Det er i det hele tatt veldig vanskelig for meg å forstå hvordan du klarer å konkludere med at du tror at jeg skulle ønsker at noen skulle betale mer porto. Det ville i så fall være veldig lite lurt av meg å fortelle at ved å benytte reklamasjon har du en lovfestet rett til å slippe å betale porto. Men, men. Det spiller forsåvidt ingen rolle hva du tror om meg. Jeg lever godt med det uansett. Og brenneren ble jo erstattet på en måte som er et stjerneeksempel på hvordan forbrukerkjøpslovens paragrafer om reklamasjon på vare med feil virker. Han eller hun er nok fornøyd.
 13. At den endrer kurs er de vanskelig å forutse (men det skjer vel ikke hele tiden akkurat), men store fartøy går gjerne med nokså konstant fart (tipper små hurtiggående fartøy som driver med andre ting enn å se forover også går på konstant fart). Da vil det være slik at hvis fartøyet ligger i samme kompasspeiling hele tiden er dere på kollisjonskurs. Trekker det mot baugen din vil det går foran deg, trekker det vekk fra baugen din vil du gå foran det. ;-)
 14. Nei, her har det vist gått helt i surr for deg. Jeg ville jo at man ikke skulle betale porto. 😄 Jeg har forøvrig benyttet meg av både angrerett (og måttet betale porto de gangene) og reklamasjon (alltid kostnadsfritt, ved et par anledninger har det til og med kommet folk hjem til meg og reparert, også det kostnadsfritt). Og reklamere kan du gjøre selv om produktet er godt brukt, men ikke benytte angreretten. Det endte jo også med reklamasjon i saken denne tråden startet med. Den ble byttet i en ny, kostnadsfritt.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.