Gå til innhold
  • Bli medlem

turboms

Passivt medlem
  • Innlegg

    147
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av turboms

  1. Knall, det var akkurat det der jeg lurte på. Da kliner jeg til med den største av de.
  2. Tenkte å kjøpe meg en Emberlit Titan-kvistbrenner nå. Har ingen erfaring med kvistbrennere fra før. Ser de har to størrelser: 5.5" x 5.5" x 6" (https://emberlit.com/products/emberlit-titanium-backpacking-stove-multi-fuel-collapsible-wood-burning-stove) og 3.5" x 3.5" x 5" (https://emberlit.com/collections/stoves/products/fireant-titanium-multifuel-ultralight-backpacking-stove) Noen klare argumenter til hvorfor man ikke skal gå for den minste varianten? Og finnes det noen alternativer å kjøpe i Norge (tenker da ift vekt og materiale)
  3. Jepp, de er godt testet her i gården for å si det slik Derfor jeg syntes det er bare med flere på banen. Et annet merke som var nytt for meg er tactical foodpack, som hadde masse spennende alternativer. Ser XXL fører de, så jeg må bare finne en annen plass der man kan kjøpe de så skal de også testes nå. Blir deilig med litt annet enn couscous (ER så lei! haha)
  4. Merkeligere ting har skjedd Er jo heldigvis mange alternativer av andre merker der ute, i tillegg til vanlig turmat som gryteretter og potetmos, pasta osv heldigvis Håper de kommer med noen kjøttfrie alternativer i løpet av 1H neste år, slik at jeg kan ha noen flere alternativer i Canada. Rimelig lei couscousen til Real nå kjenner jeg
  5. Er vel litt å tro på julenissen at den gjengen der kommer med et vegetaralternativ eller to...? Blir nok couscous og bønnechili fra real noen år til ser jeg for meg
  6. Ut av selve hullet på toppen? Kanskje lukkeventilen som ikke fungerer som den skal dersom den har det?
  7. Vi opplevde AKKURAT det samme ned Karasjohka i sommer. Hadde 3 Alpackarafts og 1 kipara som var et helvete med ventilene. Det lekker i limingen mellom ventilen og duken på båten. Har snakket med Kipara om dette, og uten at de innrømmet det direkte, tolket jeg de slik at de er kjent med at ventilen er søppel. Det positive derimot, er at de skal komme med helt nye modeller nå over nyåret, med en helt ny ventil, så jeg vil anta det skal la seg gjøre å få sendt inn båten og få byttet hele driten.
  8. Høres ut som en god plan. Jeg gikk først til innkjøp av drakt i år etter flere år ute i PR'en, ettersom vi nå skulle ta en lengre elv. Så skal du bare padle flatt vann, så er det like greit å bare avvente ja.
  9. Når man er ute å går ja? Da bruker man ikke drakt Bruker bare å ta på meg tørrdrakten når jeg skal ned elv, og evt dersom jeg skal krysse større vann og ser at det kan være potensiale for å være røff sjø. På vandring mellom vann, eller på paddeflatt vann når man er ute å fisker osv, bruker jeg ikke drakten. Men når vi skal ned elva, så er den på hele veien. Det er et absolutt minimum av hva man bør ha på seg av utstyr. Om man ser på de artiklene som legges ut om dødsfall i PR, så er så og si samtlige uten tørrdrakt...
  10. Skal padle 450 kilometer med elv, men har tørrdrakt. Og bruker seriøst aldri disse trekkene. Sekken er jo pakket helt tørr, og så lenge jeg er pakket inn tørr og så er det ikke noe behov for å sitte innesperret i spruttrekket #klaus
  11. Fått kjørt noe særlig elv i den? Har en denali Llama, men skal oppgradere til en lengre båt nå før neste sesong, så blir enten Expl42 eller en Char Large fra Kipara. Begge ser like ut på papiret, men varierer litt i vekt og ikke minst pris.
  12. Hvordan bruk ser du for deg? Korte turer på flatt vann, elverafting, lengre ekspedisjoner?
  13. Har allerede fullt kit med Denali Llama, karbonåre, tørrdrakt osv osv osv Packrafter mye. Skal bare kjøpe meg en større modell nå før neste sesong . Noen som forresten vet om det er hold i Kipara sin påstand at den nye baugen gjør at den går raskere?
  14. Meget mulig. Sitter å sikler litt på en char large i en eller annen variant nå. Har en Denali Llama fra før, men den blir noe for liten for meg på 187 og 120L sekk på lengre ekspedisjoner. Skal sitte 32 dager i strekk i Packraften neste sommer, så vurderer en av kiparaene eller en alpackaraft explorer 42. Tok karasjohka i sommer med 3 alpackarafts og 1 kipara, men kiparaen hadde massive problemer med ventilen, så er en del jeg må undersøke der først før jeg går til innkjøp. Kan ikke risikere at ventilen ryker når vi skal bevege oss 400 kilometer på vann.
  15. Styrefinne kommer vel som standard på Kiparaene nå? Eksempel: https://kipara.no/produkt/kipara-char-245-large-yellow-nyhet/
  16. Å kjøpe packraft er det smarteste utstyrskjøpet jeg noensinne har gjort. Gir turene en helt ny dimensjon
  17. Den grønne de brukte sist episode er en alpackaraft; sannsynligvis en mule eller denali Llama. Den gule er jeg derimot litt mer usikker på. Så ikke den kjente alpackaraft logoen på siden bak, så mistenker en kipara eller kokopelli
  18. Skal sjekke den ut. Ennå ikke kjøpt buksen ettersom jeg ikke trenger den før til neste vår, men den er med i vurderingen her. Denne? https://www.zalando.no/hagloefs-rugged-flex-pant-men-friluftsbukser-h2742e00s-m11.html?size=XXL&allophones=0&wmc=SEM470_NB_GO._8547063993_702781659_40354028367.&opc=2211&mpp=google|v1||pla-460951341112||9047239||g|c||161338922099||pla|H2742E00S-M110XXL000|460951341112|1|&gclid=Cj0KCQjwtZH7BRDzARIsAGjbK2Z-9t2JwiPOAtMjVD5ZHjQahGK_kZoB3hSSNuCXHIRyHNHgAdx_LEYaAidaEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Ja, mygg er visstnok helt ellevillt på Ungava-halvøya, så tenker å få satt inn buksen med permetrin. Skal bruke Exofficio-sokker, Simms bugsaway genser, sungloves og exofficio bugstopper gaiter på denne turen. + et lite myggnett å trekke over når det blir virkelig ille. For på denne turen tenker jeg å legge igjen thermacellen hjemme. Vi blir ute i 32 dager, så det blir for mye å drasse på om vi må ta med thermacell-påfyll til så mange dager.
  19. Kan også støtte meg på at jeg ble mektig imponert av den episoden, så den er absolutt verdt å se
  20. Funker fjell på finnmarksvidda Har brukt disse de siste 4 årene og har absolutt ingenting å klage på. Spesielt på dager på sommeren hvor det blir knallvarmt på vidda. Da er det deilig å kunne ha på seg tropisk tøy.
  21. Ja, sjekket de ut nå og de bikker jo kiloen, så det blir helt uaktuelt å drasse på det i 30 dager gjennom Canadas villmark Da ble det hengekøye!
  22. Det var det ja Vurderer om jeg skal ta med en sånn eller en ultralett hengekøye på en lenger tur nå neste år nemlig. De er solide?
  23. Bruker Allak 2 primært, og er knallfornøyd! Kan ikke rose dette teltet nok. Kom nylig tilbake fra 14 dager på finnmarksvidda med allak2 og kona på slep, og det fungerte helt ypperlig. Spesielt med at man har to innganger og to romslige fortelt, som gir en fleksibilitet som er veldig digg. Da har den andre personen du har med på tur mulighet å gå ut på sin side for å gå på do etc uten å måtte rulle over deg på natta. I tillegg kan man slenge alt av utstyr i det ene forteltet, og lage mat i det andre (som er mer enn stort nok til det, ikke bekymre deg for det). I tillegg er det veldig enkelt å sette opp, og jeg denger mitt opp med både innertelt, yttertelt og bunnduk koblet sammen på et par minutter. En annen ting jeg er veldig glad i er at med de to vestibylene, har man mulighet å sette det litt opp mot vinden på varme sommerdager, som gjør at man fort får en time eller to ekstra med søvn på morgenen før sola blir for ille. Det er en luksus jeg setter utrolig pris på. Kommer til å investere i et Enan telt nå og i tillegg, ettersom jeg er mye på lengre soloturer, og allaken er et veldig romslig telt. Da trenger man strengt tatt ikke noe annet i samlingen etter min mening. Løp å kjøp
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.