Gå til innhold
  • Bli medlem

i72

Aktiv medlem
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

6 Neutral

Om i72

Profile Information

  • Sted
    Trondheim

Nylige profilbesøk

1 027 profilvisninger
  1. Min erfaring (som e 180 cm/70 kg/ størrelse small, altså ikkje den største) er at arcteryxsekkar i rygglengde M er som skapt for en person med min kroppsform. Har hatt Para ranger, den var som du beskriver, føltes som at vekta pressa utover på skuldrane. Er nok bygd for kraftige elitesoldatar den sekken Arcteryx sine sekkar er radielt utforma slik at reimene pressar vekta vinkelrett på skuldrane, inn mot midten av ryggen. For store sekkar kan Bora 95 (versjonen med vasstette glidelåsar) eller Naos 85 anbefalast. Dei er nokre år gamle, men teknologisk og komfortmessig langt forran dagens sekkar etter mitt syn.
  2. Har hatt samme opplevelse med G-sport. Kjøpte varer som var feilprisa, men fikk fjerna ordren. Så Gsport også har nekta ordrar som er feil
  3. Ja da har vi både brukerfeil og komponentfeil som forklaringar fra Norrøna, men ingen inrømmelsar på designet. Bra bytte fungerte for deg. Måten den delen er designa på er svært utsatt sidan store krefter må bli tatt opp av tynn plastikk, sprø plastikk eller ikkje. Kan begynne å spørre seg om det er designfeil eller "designed to fail". En turkompis med en eldre sekk med samme feil fekk ikkje reparert denne gratis, det skulle dei ha 500 kr for sidan den var for gammal... Og dette skal vere et kvalitetsmerke i øverste prisklasse?
  4. Enig. Skulle tru det var en fornuftig måte å gjere det på. Dette var riktignok en Para Ranger fra 2016, anar ikkje om dei har gjort forandringar på denne. Men har også hørt om andre (eldre) modellar med samme justeringsmuligheten i ryggen der denne plasten har knekt.
  5. Går rykter om at det vart tur Har du skrive om turen nokon plass, og kva erfaringar du gjorde deg?
  6. Brakk plastmodulen på justeringsdelen til ryggen på en Para Ranger sjølv. Fikk time på dagen hos Norrøna på Lysaker, og der fikk eg klar beskjed om at dette var brukerfeil. Slik Norrøna meinar at en skal løfte sekken når den er fullasta, er å løfte etter løftehempa øverst i midten, deretter sette sekken på lårbeinet, for deretter å tre på seg skulderreimane. Dersom ein løftar sekken etter eine skulderreima så vil heile sekkens vekt kvile på en 1mm tjukk plastbit i ryggjusteringsdelen, som da følgelig knekker med en gang. Han eg snakka med på Norrøna var sur fordi det ikkje ligg med bruksanvisning med sekken. For meg illustrerte dette kor oppskrytt Norrøna er, når en sekk som visstnok skal vere designa i samarbeid med spesialsoldatar ikkje tålar å bli løfta opp etter den eine skulderstroppa. En åpenbar flau designfeil, som dei prøver å pålegge kunden ansvaret for. Har gått over til eldre Arcteryx-sekkar og ser meg aldri tilbake.
  7. Har ikkje prøvd uten innertelt, men med ringstind 2 SL var det i alle fall en astronomisk mengde mygg/knott som fann vegen inn i ytterteltet i løpet av natta. Mulig Akto er bedre, men har en misstanke om at mykje av dyra kom i fra bakken der teltet vart satt opp. Enkeltknott fann vegen gjennom myggnettingen til innerteltet også. Imponerande egentlig
  8. Er bra utstyr at du har kjøpt uansett, og meir anvendelig resten av året enn et reint sommar-kit. Du vil nok ikkje fryse i hel uten dunjakke dersom du har med ei skalljakke og et varmt mellomlag, så det blir igjen et spørsmål om ka du vil ofre for lett vekt og kor lett du fryser. Alt du vil ha med bør du veie og sette opp i et vektbudsjett, så kan det vere lurt å gradere etter kor viktig det er for deg å ha med kvar ting. Lettare å ta vanskelige valg da. For ettertida er det jo veldig kjekt å ha hatt med fotoutstyr
  9. Kult prosjekt! Akto er vel bra greier og vil vel tåle alt året rundt, men er litt tyngre enn lettare sommartelt som f eks ringstind superlight. Neoair Xlite er jo 350 gram, pakkar lite og har god komfort, men er dyrt. Sekk får du føle på sjølv, for meg er det verdt litt ekstra vekt for god sekk-komfort. Brukte Rab neutrino 400 endurance sovepose på sykkeltur NPL i fjor sommar, og denne var irriterande varm alle nettene unntatt den første natta på nordkapp (4 grader). Har du et backup isolasjonsplagg som f eks patagonia nano air eller ei lett dunjakke kan en fint greie seg med en lettare sovepose (vil tru 200 gram med god dun vil vere nok), eller quilt. Kjem an på kor utsatt du tenker å gå, og korleis været blir i sommar. Blir fort noken kg når alt skal med, så enklast å ikkje ta med så mykje. Er berre en ting å gjere, det er å vege alt utstyret en har og har lyst å ha med, så lage ei prioriteringslite over ka en faktisk måå ha med, og så handle resterande til slutt. Men et par utskeielsar, som et lite lommekamera, er jo kjekt å ha med.
  10. Gjelder dette med doble dører eldre Ringstind også? Ser ut som den nye og den forrige versjonen av ringstind pro ikkje har dette på reklamebildene. Enig i at Pro er et bedre kjøp og bedre kvalitet. Men en kilo her og en kilo der... Har litt å sei med vekt på sykling også, men vart kjøpt som et allroundtelt.
  11. Enig i den! Brukte ringstind 2 superlight på sykkeltur Norge på langs sammen med dama i fjor. Syntest at den ekstra plassen i innerteltet var heilt suverent til vårt bruk, fikk plass til rikelig med ekstra kle, mat, drikke, godteri, snacks, laderar og slikt lett tilgjengelig inne i innerteltet. Teltet er også det einaste eg har som opplevast som rikelig langt nok, som er kjekt når en er 180 cm og vant til at telt føles korte om en ligger på 6.8 cm liggeunderlag med beskyttelseliggeunderlag under. Det er også høgt nok til å sitte oppreist oppå liggeunderlaga inne i innerteltet, og det er høgt på rett plass så en slepp å flytte seg for å sette seg opp. Ikkje verst for et telt på 1.4 kg! Den nye versjonen er jo endra, og eg ser følgande minus: - 10 cm kortare innertelt er et stort minus for meg - 5 cm lavare innerteltshøgde er også et minus. - Mindre ekstra plass i innerteltet - Ekstra stang blir litt ekstra styr Men der er jo også noken pluss: - 5 cm ekstra høgde i fotenden (som eg riktignok aldri har fått bruk for) - Den ekstra døra øker mulighetane for ventilasjon i innerteltet - En slepp å klatre over kvarandre for å gå ut - Lettare bardunering på grunn av den ekstra stanga Egentlig er det med myggnetting i heile døra som er det som savnast mest, sidan ventilasjonen er litt begrensa sommarstid når det er lite vind. Og så hadde det vore fint å brukt teltet litt som helsport Fonnfjell, der en kan dra ut døra til en baldakin, og ha utsikt gjennom myggnettingen fra innerteltet. Hørte med Helsport, og dei tar 300 kr for å sy om til myggnetting som går heilt ned, i ca 65 cm bredde i døra. 750 kr totalt dersom en også skal ha mulighet å lukke denne med innerteltduk med glidelås. Muligens er prisane + mva.
  12. Supertilbud på dette teltet no, 60% rabatt på norsegear.
  13. takk for tips. Ville ikkje det blitt bedre ventilering/mindre kondens om en hadde ei lita glippe mellom bakken og ytterteltduken, samt åperom mellom ytterteltduken og innerteltduken?
  14. Tar oppigjen denne tråden. Noken som har prøvd å montere borrelås på stormmatter som er fastmontert i teltet? Tenker da borrelås av typen biltema selger med kraftig lim på baksida, der den eine delen av borrelåsen limast på undersida av stormmattene, og den andre delen på innsida av ytterteltduken, så en kan legge opp stormmattene når det ikkje er vinter. Bakgrunn: Litt bekymra for for dårlig lufting på et hilleberg kaitum 3 med påsydde stormmatter, og gidder ikkje springe rundt å finne flate steinar å legge på mattene for å unngå blafring sommarstid.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.