Sigri

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Om Sigri

 • Bursdag

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Nord-Gudbrandsdalen
 1. Syprosjekt: Enmannstelt

  Imponerende! Følger spent med på fortsettelsen fram til ferdig telt!
 2. Sier meg enig i den. Det er lett å drømme om turer en skal ta og kjøpe utstyr til et potensielt friluftsliv. Derfor må jeg ta meg i skinnet og tenke hardt igjennom hva som er mest anvendelig å anskaffe. Å ha ting liggende og støve ned stresser meg, alt skal være brukandes, og da for mer enn akkurat den spesifikke turen/opplelvelsen.
 3. Jeg er også i soveposejakt-modus for tiden, det skal ikke være lett! Ang liggeunderlag så endte jeg opp med et Sea to Summit, Comfort light, R-verdi 4,2. Kunne nok klart meg med 185 cm langt, men kjøpte lengre og bredere. Angrer litt nå, er jo greit å få minst mulig vekt. Overraskende godt å sove på, lett å bære, enkelt å blåse opp med en "pose" (husker ikke hva det kalles). Er som å sove på en madrass for min del. Eneste er at hofta kan ta i bakken om man ligger på sida. Men som regel sover jeg på ryggen, og da er det supert.
 4. Selger mitt Hilleberg Jannu. 6000,- Kom gjerne med tilbud, ønsker å kjøpe meg Unna istedet Regner med at flere her inne vet hva dette teltet dreier seg om? Et skikkelig godt telt for ruskevær. Dog blir det for tungt for meg på soloturer, som det er mest av. Det ligger også på Finn.no, og her er annonsen: Hilleberg Jannu 2, brukt èn sesong (6 netter) i 2015. Ble kjøpt for ca 10 år siden, men pga sykdom ble det ikke tatt i bruk før ifjor. Vekt: 2,8 kg Innertelt, yttertelt, stenger og plugger3,2 kg totalt med alt som følger med Fornøyd med: - lett og raskt å slå opp alene- står fjellstøtt i vind- ingen blafring så lenge den står med vinden. Litt "slark" når det kommer sidelengs.- selvstående og dermed lett å flytte på dersom man er misfornøyd med plassering- GOD lufting som er lett å justere - enkelt å stramme/slakke barduner- krever lite plass- enkelt å bruke selv på høyfjellet- krever ikke gode pluggfester, så lenge man klarer å bardunere- alltid en åpning i le dersom vinden snurMisfornøyd: - noe lav takhøyde i fortelt- "kuppelen" på toppen kan ta borti duken på forteltet, løste med å feste en ekstra bardun - duken på forteltet har en tendens til å bli slakkJeg blir fort stiv i ryggen i løpet av en natts søvn og da synes jeg det kan være unødvendig mye jeg må bøye meg for å komme ut og inn av teltet. Forteltet blir også noe upraktisk utformet - pleier å ha sekk i innerteltet, mens skoene og primus får stå i fortelt. Fungerer helt fint, det, men når jeg går alene trenger jeg ikke den ekstra plassen i innerteltet. Et lett og solid telt som jeg er veldig fornøyd med og gjerne skulle hatt med videre. Men da jeg må ta hensyn til en motvillig kropp, fungerer den ikke optimalt og jeg må se meg om etter noe annet. Absolutt Hilleberg igjen!
 5. 2017 - hva skal du ?

  Planer- en vintertur med en eller to netter i lavvo, sammen med broder og to barn. En Ally-sommertur på Vermevatnet, 4 netter i lavvo, med broder og familien. Ønsker- flere korte pulkturer i Dovrefjell, Lordalen, Dalsida. Snøhetta på ski i mars. Mange korte og smålange fotturer, feks vandre omkring på platået mellom Lora og Lesjaskog, se Dordiholet, ukestur i Reinheimen bare for å se meg omkring, fisketur til Aursjøen og Vangsflyi. Drømmer er fint å ha for det jeg ikke får til i år, gleder jeg meg til til neste år. Ifjor klaffet hverken vær eller helse, så jeg har mye å se fram til i år!
 6. Sovepose til lang og tynn person??

  Jeg har lakenpose av silke, uten at det har hatt særlig effekt. Det virker mer som om luftrommet blir for stort rundt meg, enn at posen er for kald. Det blir litt raskere netter når jeg prøver å dra posen tett om meg, den er ikke stor nok til å brette dobbelt under meg!! Edit: raskere netter?? Baskete netter!
 7. Spise"beger" på vintertur

  Jeg bruker mattermos fra Thermos. Holder varmen veldig lenge, spes fint når det er kalde netter og jeg våkner av at jeg er kald og sulten. Da er varm nattmat klar! Veier noen gram, men verdt det for min del. Så får den fungere som vanlig termos også. Gjør livet mitt litt enklere og bedre.
 8. Sovepose til lang og tynn person??

  Det jeg innser nå, etter å ha fundert påmitt soveposebehov, er at jeg antagelig ikke kan finne en "perfekt" sovepose. Noe av problemet er ikke kun at jeg er tynn, men som kvinne ligger min bredde på hoftene, derimot ikke på overkroppen. Herre/unisex-poser er smale men vider ut ved overkroppen. Kvinneposer vider ut fra hoftene. UNsett blir det feili forhold til mine proporsjoner. Altså må jeg enten få sydd en til mine mål (kan bli dyrt) eller prøve div poser når jeg er i en by og kjøpe det som virker ok nok. Har ikke lyst til å spytte i altfor mange 1000lapper på dette. Skal ikke være lett!
 9. Sovepose til lang og tynn person??

  Det virker unektelig ganske optimistisk av Roberts, med tanke på vekt/temperatur!
 10. Sovepose til lang og tynn person??

  Har du erfaring med de? Jeg klarte ikke å finne en pris på spesialsydd, som du nevner? Eneste jeg fant av pris var de på ferdigsydde poser, som lå over det du nevner? Takk for tips, det er med i kategorien "aktuelle kandidater"!
 11. Sovepose til lang og tynn person??

  Synes Senja blir for tung. Men om de syr på mål er det muligens aktuelt likevel. Kalde netter er jeg lei av! Hva er mummyform i motsetning til eh... vanlig fasong? Har sett det i beskrivelse av poser, men antok at alle soveposer er det. Såfremt man ikke ser på teppeposer, men det er et lite liv siden jeg sov i noe slikt!
 12. Sovepose til lang og tynn person??

  Takk for svar, ser at jeg utelot viktig informasjon! Det må være en pose som tåler noen få minus (for kvinne) da jeg ofte går på tur i høyfjellet i august/sept. Posen bør være relativt lett (pga ryggproblemer). Pris spiller også en rolle, jeg har ikke mange tusen å svi av her. Etter noe research ser jeg warmpeace er ganske rimelige dunposer, men romslige.
 13. Hei! Jeg er 178 lang og forholdsvis tynn. Utfordringen min er derfor at soveposer i rett lengde blir altfor vide. Dermed sliter jeg med å holde varmen, selv med gode liggeunderlag. Har en Helsport Huldra til den varmere årstiden, men fryser når det nærmer seg null. Så ligger jeg der med lue, ullundertøy og dunjakke på. Om jeg tar fjelljakka mi utenpå og drar igjen glidelåsen, går det tålelig bedre. Har noen noe lurt å komme med? Vil en dunpose legge seg mer rundt kroppen? Finnes det poser som er lange og smale?
 14. En tidligere barnepulk skal omgjøres til varepulk. Dermed har 2 rektangler av oransje bevernylon fått påsydd noen striper kraftig polyesterbånd til å dra strikk gjennom. I tillegg et par bånd med klips som skal gå tvers over og holde ymse på plass. Men da jeg aldri har sett en varepulk "live" så vet jeg ikke av erfaring hva som vil være praktisk. Nå har jeg mulighet til å skreddersy dette trekket, så tips mottas med takk! Feks; hvordan bør lukkingen være? Holder det å bare rulle sammen toppene? Bore jeg også ha en sentralt plassert glidelås for å kunne komme til hovedrommet? Artig å gjøre slikt selv og drømme om ekspedisjoner mens man syr!
 15. Kuskinnsko

  De skoene ser ut som Steger mukluks, men de lages i elgskinn syns jeg å huske. Jeg landet på Feelmax Kuuva4 som mine nye fjellsko med myk såle. Skinnet er ikke av det tykkeste, sålen er tynn og myk, membran, går litt oppå leggen. Utrolig gode å gå med i skog og mark!!