Jump to content

Jørn Mathisen

+Sponsor
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jørn Mathisen

 1. Har ca 14 dager med det i sommer. Litt mye trekk og slitasje på duken etter en del vind en natt. Alt i alt så digger vi det! Vi er 6 stykker pluss hund og føler vi har god plass.
 2. Regner med det er fluestang men uansett.. jeg driver å samler litt på de spinnstengene guideline produserte for ganske mange år siden. Jeg liker de bedre enn både lesath og arctic trout..
 3. Jeg trives godt med Sea To Summit - air chair. Kan bli problemer om underlaget er veldig tykt. Ser for meg at den lomma den skal inn i kan bli trang med ekstra tykke underlag men den passer i bredden og lengden spiller ingen rolle.
 4. Har brukt Harkila Backcountry GTX 6" siden 2014. Sliter på mitt andre par nå.
 5. Det har nok sammenheng med at jeg brukte det litt for ofte i kombinasjon med mye sol, vind, regn og så videre. ☺️ Men svjv så er deet i høye konsentrasjoner tærende.
 6. Kjøpte termacell i går for å skåne huden på kveldene. Fant ut at når 50% DEET slutter å svi så begynner mygga å stikke.
 7. De veldig luftige teltene fra msr er knall de men det er sjeldent det ikke er en vind i disse trakter og da trives jeg ikke i all trekken. Har selv MSR acces 2 til bruk over tregrensa. Veier vel en 1,8 kg og kan brukes året rundt i lavlandet. Blir det for varmt så tar en nå bare av ytterteltet
 8. Trekte røye til middag her for et par dager siden, ga krafta et oppkok, helte over couscous og renset fisken mens cc svellet. Funket fint. noen ganger lager jeg et mellommåltid med Toro rett i koppen som jeg blander i vannet før jeg heller det over cc. Pleier alltid å la det svelle i en termokopp.
 9. Kan regne med at pulveret som består mest av hvitt mel og sukker ligger rundt 350-400 kcal per 100 GR.
 10. Etter tilbereding ja. Pulveret i seg selv har mye høyere energinivå pr 100 gram. Det har uansett ikke så mye å si for meg. Jeg må ha en fristende frokost for å klare å spise nok. Knekkebrød er greit når jeg er sulten. På morgenen må jeg bare fylle opp før dagens dont.
 11. Pannekakemix ja👍 Det er et bedre utgangspunkt enn sveler og vaffelrøremix om man vil ha det grovt. Med 300 gram sammalt hvete grov blandet i miksen så kan det sammenlignes med vanlig brød på fiberinnhold. Bakepulveret gjør dem luftig og fin. Det krever også mindre brensel å lage pannekake. I alle fall om man foretrekker havregrøten kokt til det ikke har samme konsistens som trelim. Bruk fatet som lokk over panna til det har begynt å svelle godt og sette seg litt. En slik esbit-brikke på 14 gram holder til en pannekake og en kopp pulverkaffe til frokost.
 12. Jeg kjøper en familiepakke med Toro pannekaker. Blander inn 300 gram grovmel, en spiseskje bakepulver og tar med en snyltekopp med blanding pr frokost. Blander halvt om halvt med vann på volum. En slik pannekake stekt i plenty smør med bær, sukker eller syltetøy er en bra start på dagen. Vanligvis har jeg blandingen på en syltetøyboks av plast og en ekstra boks utenpå for å mikse i.
 13. Slipe-service i Harstad har et veldig godt rykte. Jeg kjenner selv flere som leverer det meste til de. Jaktkniver, sirkelsagblader, motorsagkjeder og det skulle ikke forundre meg om dem tar blader og kroner til isbor også. Finnes på nett og Facebook.
 14. Det står oppskrift på «dynegrøt» på geisha-pakkene. Samme blandingsforhold som ellers og grynene kokes med vann som vanlig, tilsettes melk og varmes til kokepunktet før gryta pakkes inn i en dyne i 3-4 timer før det spes litt. Lages kvelden før og spises lun til frokost etter å spe den med en skvett kokende vann som du uansett koker til kaffen? I alle fall, 0,5 dl gryn, 1 dl vann, 2,5 dl melk... eventuelt 3,5 dl vann og en stor skje tørrmelk til slutt(ferdig blandet med vanilje og salt?) om jeg skulle lagd hurtiggrøt så ville jeg kokt opp vanlig mengde vann til grynene og latt det koke et minutt med gryn før jeg heller over på mattermos og lar ligge en stund. Bør ha plass for en skvett kaldtvann uansett så du klarer å få det i deg. skjønner godt at folk vil unngå havregrøt. Når jeg er hjemme eller på sjøen så er det helt ok frokost men på tur så sliter jeg med å trykke det ned. Har prøvd forskjellige løsninger og driver å eksperimenterer med tørrmelk, couscous, vaniljesukker, salt. Siden couscous i utgangspunktet bare skal trekke med kokt vann så bør det gå an å få en smakelig grøt av det. Jeg bruker packpacker mug som jeg plasserer i soveposen på morgenen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy