Gå til innhold
  • Bli medlem

tshansen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    2 231
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    47

tshansen vant dagen sist 3. februar

tshansen hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

3 295 Excellent

3 følgere

Om tshansen

Profile Information

  • Interests
    Friluft, Motorsykkel og E-MTB
  • Sted
    Bergen

Nylige profilbesøk

10 608 profilvisninger
  1. Takk for det Ove. Ja, det er et viktig poeng det med å bli for polert. Det tar vekk litt av ektheten med det og gjør avstanden mellom seer og person i bildet større. Dette er noe jeg prøver å ha i bakhodet, men så er det noe med perfeksjonisten i meg som ikke slipper helt tak. Uansett så er dette gode og viktige poenger jeg skal ta med videre til begge kanalene. Når det kommer til min nye kanal, så blir det en del reviews av diverse utstyr jeg har brukt i snart en mannsalder. Kniver, økser, sager og annet utstyr som jeg liker å bruke. Eller kanskje ikke en typisk review som man ser online, mer at jeg viser det i bruk og snakker om fordelene og bakdelene i praksis. Har ikke helt løst hvordan jeg skal gjøre dette enda. Jeg er ikke noe fan av å se at folk sitter ved et bål å forklarer at de har kjøpt seg ny kniv å leser fra spec sheat. Jeg liker å se hvordan de faktisk bruker utstyret.
  2. Takk for det, dette tar jeg som et stort kompliment 🙌🏻 Jeg tror jeg skal prøve meg litt fram med begge deler, snakke eller forklare der det er nødvendig, men helst se om jeg ikke klarer å formidle med bilde, lyd og stemning. Det er vel kanskje ikke noe fasit på dette, bare litt uvant for meg å ta steget inn i denne "slow" tv stilen. Dette er rett nord for Bergen på Vestlandet. Også kjent som Stølsheimen.
  3. En slik type video, er det bedre å la bildene tale for seg, eller ønsker man litt VoiceOver eller snakk til kamera? Jeg skal på ingen måte spamme ned forumet med mine filmer og kreative påfunn innenfor video segmentet, men her sitter mye bra meninger her inne som kanskje kan trekke meg litt mer i riktig retning over hvordan jeg presenterer innholdet mitt. Nei, du behøver ikke å være flau for å være direkte, si din ærlige mening eller kaste bensin på bålet. Jeg tåler ærlige tilbakemeldinger.
  4. Jeg vet det gikk på gamle Montana serien uten problem. Du må inn i innstillinger å sjekke ut hva som finnes av posisjons format etc? Jeg har ikke en inrech foran meg, men mulig noen andre kan svare bedre på dette.
  5. Et papirkart er ofte oppgitt i UTM, diverse apper og Garmin er ofte oppgitt i lengde og breddegrad, da i tallene grader og desimal minutter
  6. Jeg har siste årene vært over gjennomsnittet aktiv på YouTube og delt mine mange reiser på Motorsykkel og alt som har med Adventure å gjøre. Jeg har også en stor lidenskap for friluftsliv, kniver, økser, outdoor, fiske og you name it! Jeg ser at dette er noe man ikke kan eller bør mixe med eksisterende innhold. Så jeg har valgt å skille denne typen innhold vekk fra min Adventure kanal til en egen og mer friluftsliv orientert kanal. Jeg har i mange år drømt om å flytte på "landet" eller muligens bosette meg på hytten, trekke meg vekk fra bylivets mas og bråk. Pga YouTube og en del andre produksjoner har dette blitt et steg nærmere virkelighet. Dette er også noe jeg tenker kan være greit å dokumetere, samt hjelpe meg selv til å bli flinkere på visuell story telling. For de av dere som har interesse for det, så vil denne kanalen innholde mer slow tv, friluftsliv, hytteliv og alt som kan relateres til den sorten. Jeg er usikker på hvor mange hiking og overeating det blir i telt osv. Men stien blir til underveis og jeg ønsker å prøve om dette er et segment som man kan "lykkes" på også. Alt av innspill er kjærkomment. Nå har jeg lagt over 3 filmer som jeg publiserte på min andre kanal for en stund tilbake. Men nytt innhold er allerede på vei og tar alt av innspill med stor takk. Link til kanalen om du er interessert: https://www.youtube.com/channel/UCc-NuvYtrtif29ko4KnNHYw
  7. Cash is king! Kommunene rundt om er så desperate etter inntekt og tilflyttere at natur kommer langt bak i rekken over prioriteringer….. helt sykt!
  8. https://borsen.dagbladet.no/nyheter/apner-for-vindkraft-i-samisk-omrade/81159005 Haha, det er så fantastisk... hvorfor er jeg ikke litt overrasket over at denne informasjon plutselig har dukket opp? Er virkelig penger så forbanna mye viktigere enn natur og rettigheter?
  9. Forskjellen på disse to stålene 14C28 og 12C27 er minimale. Du vil kanskje om du er jævlig knivnerd oppleve at 14C28 er litt hardere. Men en vanlig mann i gata vil jeg påstå aldri klarer å skille disse to ståltypene fra hverandre. Begge stålene er lett å holde skarp (stropping) og er forholdsvis enkelt å slipe til ny egg på. At du har klumset til å fått hakk i eggen kan være mange forskjellige årsaker, ikke nødvendigvis dårlig stål. Plukk den kniven som passer best i hånden, jeg vil også påpeke at sliren til utvær ikke er den beste. Jeg er ikke fornøyd med sliren på min.
  10. Jeg har fått testet den ut ganske grunding og har brukt den litt som erstatter for små øks. Å den er helt fenomenal. Virkelig gøy å lage opptenningsved til kvistbrenneren eller bare lage fire sticks. Den har litt stort håndtak, så det er en fordel å ha stor hånd for at den skal passe bra. Balansen i kniven er veldig god og jeg har brukt den mye til å kutte kjøtt når jeg lager mat. Til poteter eller grønnsaker er den ikke så godt egnet, men det går jo. Eggen holder godt, den tåler godt med juling og ser utrolig flott ut. Kan virkelig anbefales. Merk at noen klager på at de får hotspots I hånden av å bruke den, så kan være verdt å teste den ut litt i butikk om du har mulighet.
  11. Utvær er ganske liten i håndtaket og jeg finner den ikke behaglig i hånden. Mine to absolutte favoritter fra Helle er Temagami og Nord, men Nord blir mer brukt som en liten øks. Også er den helt fenomenal til å kutte opp kjøtt før middag.
  12. Helle sin Temagami er jeg personlig veldig fornøyd med. Jeg har noe som sikkert skulle vært diagnosert når det kommer til kniver. Som du selv sier, sameknivene er godt egnet til sitt bruk, men veldig lite allsidig når det kommer til flere arbeidsoppgaver eller bare sitte ved bålet å spikke.
  13. Ca 1 time kjøring fra Flesland. Her finner du egentlig alt du snakker om. Søk på Stølsheimen
  14. Dette er min egen go to sovepose (3 sesonger) Den kan brukes på milde vinterdager uten å gjøre for store grep å holde varmen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.