Gå til innhold
  • Bli medlem

Pinealforest

Aktiv medlem
  • Innlegg

    67
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av Pinealforest

  1. Bestilte et par Panorama M50 fra Braasport. Er 1199 for de. Har vært i noen butikker for å se om jeg finner noen ski med Intelligrip feller, men har ikke sett noen. Ut fra det jeg skjønner er det bedre grep på det enn vanlige langrennsfeller. Regner med det går fint å sette langrennsbindinger på en sånn type ski ?
  2. Vurderer et annet par med ski. Hva tror du om f.eks Fjelltech M44 ? Vil den ha bedre grep i skisporet med pulk på slep ?
  3. Alltid en unge på slep når jeg går på ski Ytters sjelden at jeg går alene, men da føles jeg ut som en vind som suser gjennom skogen i forhold. Vanskelig å få inn samme teknikk med pulk siden det krever et visst tempo. Godt å høre at jeg ikke er alene om samme problemet. Godt tips, jeg kan prøve å smøre skia litt foran og bak.
  4. Hei, Jeg har dratt 3 åringen i fjellsport barnepulk i to sesonger nå. Har brukt langrennski med feller, Fischer twin skin. Har justert bindinga for maks grep, men synes jeg bruker alt for mye energi på å skli bakover og miste grepet i selv slake oppoverbakker. Tok en tur med den yngste ungen i går, halvveis kram snø og felleski. Kan jo ikke bli bedre ? Men, sklir bakover likevel når det blir litt motstand. Bytta feller forrige sesong, men ble ikke noe bedre. Er det noe jeg kan gjøre, eventuelt noen andre typer ski jeg kan bruke ? Har Amundsen fjellski, men de er hakket for tykke for skisporet synes jeg.
  5. Gikk fra Geilo og opp mot Prestoltskarvet på Søndag og overnattet et sted oppi der. Fulgte bare skisporet hele veien og la oss litt utafor syne. Lenge siden jeg har hatt så dårlig sikt !
  6. Jeg og to kompiser har planlagt en overnattingstur ute i fjellet søndag - mandag denne helgen. Da er det nemlig meteorsverm og nymåne, men været tilsier at det ikke blir å se en eneste stjerne. Hadde tenkt å gå opp til madonnaen i Trillemarka, men nå er det egentlig samme hvor vi drar. Hadde vært fint med et fjellområde som er relativt lett å ta seg inn i. Jeg har fjellski med pulk og mine to kompiser blir å bruke truger. Har vært ute en vinternatt før, men ikke i noe særlig fjellområder. Kom gjerne med tips til nybegynnervennlige toppturer / ruter inn i fjellet innafor 3.5 time kjøring fra Drammen !
  7. Kan skrive under på at det ikke gikk an å se kun en episode ! Børge var 57 år i fjor, er det mulig ?! Det ser så sjukt ut å krysse Nordpolen, de lille vinterturene jeg tar er en barnelek i forhold.
  8. Litt usikker på hvor jeg skal spørre. Men, jeg bestilte kortfelle(r) ? til amundsen skia mine. Ski, bindinger, sko og staver kommer jo i par. Bestilte da også ett stk av denne her https://www.outnorth.no/asnes/x-skin-45mm-mohair#Onecolour Men, når jeg tenker meg om... Kommer denne som et par eller har jeg bestilt 1 stk felle ?
  9. Har en slik Native American Flute som det heter. Er så vakker lyd på den, lydene den lager matcher naturen synes jeg. LIker å sette meg ved vannet og blåse av noen noter, lyden bærer godt over vannet. På forrige tur dro jeg frem fløyta sånn kl 12 på formiddagen og innen et halvt minutt hørte jeg noen skrike for full hals "SKRU AVVV !!!!!!!" på andre siden av vannet 😂 Liker å time turer med meteorsvermer. Er fantastisk å ligge å se på en full stjernehimmel og bare filosofere seg bort. Ellers prøve å være litt kreativ med matlaging, liker å røyke på tur selv om jeg aldri gjør det ellers. Merkelig nok er det gøy å gå rundt i skogen og bare studere ting. Løfte på mosen, se på, ta på, lukte på den. Ta en neve med våt myr og undersøke den. Se litt nærmere på lav som vokser på steiner, se på de små motorveiene som maurene lager i bakken. Klatre på toppen av store steiner og lure på hvor lenge de har vært der. Herlig å være i skogen altså ! 😋
  10. Har hatt dyrere kniver, men kansbol er vinneren for meg så langt. Ser det er flere her som liker den ! Plastslira liker jeg overraskende godt siden jeg ikke trenger å vri kniven riktig vei og så er det en fin klikk når den er dytta helt ned. Fint å kunne låne bort kniven med slira uten å hekte den av beltet også.
  11. Jeg knakk skinnleggen da jeg var 17 og har pga det fått litt ekstra slitasje på høyre kneet mitt tror jeg. Kjenner at det kneet er svakere og har hatt vondt i det før på tur. Pakker med meg en knestøtte om jeg skal gå langt på tur, kan kjøpes på Apoteket.
  12. Var på en 6 dagers tur til Vindolvatnet i Trillemarka 10 - 15. August. Jeg fikk såklart turens to første fisker. Skuffelsen er stor hos min turkompis da den første fisken er viktig. Kjempepent på Vindolvatnet, men skuffa over fisket der. Var ofte vak å se, men alle fiskene vi fikk var under 150g. Er en del hytter med båter og garn rundt vannet. Regner med at fisken som blir satt ut ikke rekker å bli stor før den havner i et garn. Første natta lå vi bare på liggeunderlag ute i lyngen, det var stjerneklart og Perseidene innvilget oss noen stjerneskudd. Veldig fornøyd over mygg og knottnivået, de var nærmest ikke en plage i det hele tatt på turen. Fiskeørn med rede så vi også.
  13. Jeg har brukt sekken min minst 15 turer tenker jeg. Noen av de lengre enn andre og ikke en ting har røket enda.
  14. Jeg har en Xenith 88, elsker den sekken ! Er så mange smarte løsninger og store deilige lommer på den i tillegg til å være veldig behagelig å bære. Er litt frelst på Osprey tror jeg. Men, hver gang jeg drar på tur så er sekken absolutt stappfull. I hvertfall for en 5 dagers tur. Det er en lomme helt nederst på sekken for å dytte soveposen inn så slipper den å henge og slenge utapå. Men, da blir det trangt inni sekken til andre ting. Lurer på om det hadde vært hakket bedre med 105L versjonen for min del, men har klart med på alle turene hittil med 88L sekken.
  15. Det var nok da jeg sov i hengekøye på Knabben i fjor. Tror det var i November, rett før snøen kom. Temperaturen bikket nok så vidt under 0 kan jeg tenke meg i tillegg til at det blåste en del. Var i alle fall kald som ei bikkje på nesa, men resten av kroppen var grei. Sov greit nok !
  16. Både kona og jeg har Mountain Equipment Glacier 700. Jeg ser alltid på comfort temperaturen da jeg som regel ligger våken og hakker tenner hvis temperaturen nærmer seg t-limit. Denne her er den beste posen jeg har hatt, ytterstoffet tåler litt vann. Samtidig kjennes det ut som om posen blåser seg opp når jeg bruker den. https://www.outnorth.no/mountain-equipment/glacier-700-long?utm_campaign=dunsovsäckar&utm_source=prisguiden.no&utm_medium=productlinks&utm_term=Glacier+700+Long#ImperialRed
  17. Tror ikke jeg har vaska turbuksa mi på lenge 😄 Ser de har Nikvax på XXL, skal testes ut ! Takk for tipset.
  18. Har selv en Traverse 1 jeg har brukt mye. Den er veldig behagelig og har tålt mye. Får mye for pengene der men, blir blaut på knærne og rumpa av ingenting. Og fra forrige tur i Femundsmarka erfarte jeg har myggen forsynte seg lett gjennom stretchen på knærne så jeg satt mye og viftet vekk mygg derfra.
  19. Jeg tok feil, det var nok rådyr jeg har hørt. De er jo så søte og så lager de en sånn satans lyd !😅 Det hadde jeg aldri trodd. Men, det var akkurat slik den lød:
  20. Ja det var ganske spennende. Jeg lå i hvertfall helt musestille i soveposen og håpet at den ikke skulle komme nærmere 😋 Det var veldig mye folk rundt det vannet og det dyret hørtes ganske forstyrra ut. Lurer på hva den drev med.
  21. Jeg var ute å campet på Skapertjern i Kjekstadmarka i natt. Der var det for så vidt festivaltilstander med høylytte ungdommer og bål på hver odde rundt vannet. Jeg sov i hengekøye et lite stykke vekk fra vannet og våknet rundt kl 2 på natta av noe helt sinnsyk brøling. Kan ikke ha vært en gal person for lyden var alt for høy. Fuglene hadde gitt seg med å kvitre, det var ikke ett pip og musikken og ungdommene hadde gitt seg så det var helt musestille. Bortsett fra et travende brølende beist i mørket, den var sikkert 50 meter unna hengekøya og travet litt frem og tilbake og brølte i alle retninger. Holdt på i sikkert 1-2 timer med dette. Kan ikke forstå at det kunne vært noe annet enn en hjort. Av og til travet den og brølte samtidig slik at brølingen ble påvirket av travingen. ÆÆÆÆH ØØØH ØØØH ÆÆÆH. Det hørtes veldig likt ut som den her mellom 0:43 - 0:46. Den skrek utelukkende slik: https://youtu.be/YHXKLM0d-lc?t=43 Noen som har opplevd lignende ?
  22. Var en tur på Blefjell forrige helg. Noen som ser hvem jeg aper etter ? 😀
  23. Var en tur på Lifanten i Kongsberg 3-4. Januar. Det blåste godt ! Det var i tillegg meteorsverm på menyen, Quadrantidene. Fikk sett en god del stjerneskudd, men definitivt ikke så mye som 120 skudd i timen som kan komme på maksimum. Litt skyer i horisonten ellers var det helt stjerneklart. Lagde oss en levegg der vi la ut granbar og liggeunderlag og bare lå i soveposen og kikket på himmelen. Det var så vakkert ! 😊😭 Aldri ligget ute på vinteren med sånn vind før, men var overraskende varm i posen bak leveggen. Klarte å sovne der til og med, måtte komme meg inn i teltet rundt 03:30. Noen av vindkastene må vel ha vært opp mot 20 m/s. Utsikten Teltet ble ikke optimalt satt opp så det fungerte nesten som et seil i vinden. Hadde det ikke vært for den bardunen på toppen der festa i et tre så hadde det skjedd noe 😛
  24. Gledet meg til kunne se noen stjerneskudd. Men, været er pill råttent her i Drammen
  25. Samme her !😃 Må først få meg en turbod da..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.