Gå til innhold
 • Bli medlem

OH

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Vanskelig å treffe når det er så store lokale forskjeller som det faktisk kan være mange steder, det gjelder yr, NRK og alle andre. I går hadde jeg - 25 her hjemme. 5 minutter / 85 høydemeter ned til jobb, og der var det -35. Dette gjentar seg hver gang det er sprengkaldt, høydemetrene kan ha utrolig mye å si.
 2. På en kort tur i dag kom jeg først over en bikinioverdel, litt etterpå var det trusa som lå igjen på stien. Dama som hadde hatt de på seg så jeg imidlertid ikke noe til.... Ellers har jeg selv opplevd å pakke ut av bilen for en tur på rypejakt bare for å finne ut at geværet sto igjen hjemme. En annen gang skulle jeg endelig sette meg ned og nyte en bedre lunsj med god varm te, bare for å finne ut at jeg hadde tatt feil av sukker og salt om morgenen.......dette var i tillegg om vinteren så det var ikke lett å finne vann å drikke heller.
 3. Sakset fra Hjerkinn PRO: Snøheimvegen er årlig åpen fra 1. juli til 1. oktober. Avgift for bruk av vegen er 50,- NOK som betales ved vegbom. Avgiften går til vedlikehold av vegen. Stopp- og parkeringsplasser langs vegen er merket. Stopp av kjøretøy utenom disse områdene er ikke tillatt.
 4. Det er sikkert spor langs Snøheimvegen. Ellers er det ikke noe problem å ta turen inn i Stropløsjødalen fra Hjerkinn, det bør være fint å gå øst for Kolla og innover. F.eks. videre innover til Reinheim, og om Snøheim på tilbaketuren. Har du god tid kan du svinge bortom Einøvlingen også. Avstikkere fra rundløypa rundt Hjerkinnhø kan f.eks. være til Heimtjønnshø eller Knutshø.
 5. Kan anbefale Svånådalen eller Stroplsjødalen hvis været er bra. Ganske værhardt innover der. Ellers, hvis du liker oppkjørte løyper, er det nå en fin løype rundt Hjerkinnhøa. Ca. 20 km tror jeg. Kan jo ta avstikkere fra denne også.
 6. Ja det høres utrolig ut men det har nå vært sagt så. Det var riktignok spiret man skulle kunne se.
 7. Fjellene du så i sør er vel Rondane og Alvdal Østfjell, tror du skimter bl.a. Sølnkletten på ett av bildene. Litt lenger mot vest så du vel Jotunheimen også. Og mot nord mener jeg du faktisk skal kunne skimte Nidarosdomen i klarvær(?). Utsikten fra Snøhetta er ganske formidabel i finvær!
 8. Det er meldt kaldt og fint vær, men la deg ikke skremme av det sånn i utgangspunktet ihvertfall. Ofte er det langt kaldere i dalbotn enn i fjellet. Er det -20 i bygda er det ofte 10 grader mildere i fjellet. Men det er selvsagt viktig at du har god sovepose og bra telt.
 9. Fått noe greie på dette? Snøheimvegen har nå vanlig sjølbetjeningsbom m/ kasse. Vegen inn til Maribu er vel som før stengt med bom ved Stridåbrue. Her kunne en ved enkelte tilfelle før få låne nøkkel av Forsvaret, men vet ikke hvordan det er nå i år. Kunne vært ok å høre om noen har prøvd?
 10. OH

  Dovrefjell

  Du kan jo begynne med å besøke Fjellstyret: [Hidden Content] Jeg var oppå en tur fredagskvelden, dårlig bett da. Men det varierer jo og avhenger av mange faktirer.
 11. Dette er en drøy påstand. Dersom dette var riktig, hva ville vi hatt igjen av natur og gamle hus i Norge? Tvert imot, brorparten av "lokalbefolkningen" er opptatt av å ta vare på naturen, husene osv. Forskjellen i forhold til de fra "utsiden" er nok at de lokale oftere har et mer jordnært og praktisk syn på ting, nettopp fordi de har levd i nærhet til dette kanskje hele sitt liv. Alle undersøkelser om hvorfor folk gjerne vil bo / bli boende i utkantene viser at nærhet til natur og friluftsliv teller mye. Dette gjelder både i fjellbygder, nede i dalene og ute ved kysten. Ingen er inter
 12. OH

  Snøforhold på Dovre

  Regner med at du mener på grunn av været. Nyttårsdagen var jeg på ski på Hjerkinnhø, fine forhold der iallefall. Sjeldent fine så tidlig på vinteren
 13. Sakset fra [Hidden Content] : I villreinjakta gjelder følgende bestemmelser (fom. 20.aug - tom. 15.sept): 20. august – 9. sept: åpen for ferdsel i tiden 19.00-08.00 og mellom 15.00 og 16.00. Utenom disse tider er all motorisert ferdsel langs vegene forbudt. 10. sept. – 15. sept: åpen for ferdsel i tiden 21.00-08.00 og 15.00 – 16.00. All ferdsel (også gående og syklende) er forbudt når vegen er stengt. Gå til linken så finner du alle detaljer. mvh OH
 14. OH

  sjogholstind

  Sjoghol er jo dialekt for "snøhull" så det er vel ikke utenkelig at det ligger ei fonn der. Tilsvarende heter Snøhetta Sjohætta / Sjohættun på dialekt.
 15. OH

  Ringebu

  Eller over Venabygdsjellet, forbi Enden og Atndalen et stykke nordover. Da har du jo grei tilgang til toppene i Rondane.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.