Gå til innhold
 • Bli medlem

bjornmu

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg vil nok ikke anbefale Hjerkinn nå. Passerte med tog Langfredag og så da at jeg neppe kunne tatt samme tur som to uker før; det var ganske mye bare flekker overalt. Veien er nok ikke brøytet, den vil jeg tippe er helt bar i de nedre delene.
 2. Jeg gikk deler av den veien sist søndag, dvs. jeg gikk *langs* for veien var ganske mye bar fram til første bratte bakke rundt 1110m. Også på siden var det ganske tynt, men jeg fant spor som gikk i en bue litt øst/nord for veien et stykke, hvor det var bedre snøforhold. Godt mulig det er bedre høyere opp.
 3. Nettopp tilbake fra en flott tur - puh! Jeg tok løypa rundt Hjerkinnhøe, den var kanskje ikke så godt merket/preparert som jeg trodde men OK. Eneste var at første del fulgte en brøytet vei, den bratteste biten nær Hjerkinn Fljellstue måtte jeg ta til fots. Tok en snarvei ned til E6 ffra SV hjørne av løypa for deretter å gå innover mot Snøheim. Veien ver mer bar enn snødekt ihvertfall midt på så langt jeg gikk, og selv i kanten eller utenfor var det tildals tynt med snø. Jeg kunne se at én person hadde gått ned idag. Gikk inn til ca. 1110m og første bratte bakke før jeg snudde, der oppdaget je
 4. Rettelse: runden rundt Hjerkinnshøe er helt innenfor turkartet (men ikke merket på dette), jeg ser meg litt blind på målestokken. Er også delvis innenfor 1:50000-kartet jeg har, bør kanskje skaffe "neste" også. En runde rundt her blir for lite for 8 timer, så kankje en tur innover så langt jeg har tid til mot Snøheim kan tas i tillegg, kan jeg regne med at det er oppkjørt eller ihvertfall skipspor innover langs veien?
 5. Takk for det tipset, dessverre er dette oest for Hjerkinn og dermed delvis utenfor turkartet og muligens fordelt over 4 kart i 1:50,000-serien. Men jeg skal vurdere det likevel.
 6. Jeg gikk innover Strolpsjødalen til Reinheim for to år siden, med utgangspunkt Kongsvold. Fint der men 200+ meter bratt stigning fra Kongsvold (og like bratt ned) frister ikke til gjentagelse. Det var oppgått spor der men veldig isete og hardt, hadde vært mildvær uka før. Heisan, der kom det flere tips. Takk, jeg må sjekke kartet/ne hjemme for å se hvor dere mener. Jo jeg foretrekker nok oppkjørte/gåtte løyper, men eneste skiløype som står markert som det på turkartet (1:100,000) går østover fra litt nord for stasjonen og forsvinner ut av kartet etter noen kilometer. Jeg tar med vind
 7. Takk, jeg leste første del men dette var nok ikke helt relevant. Flerdagers tur på truger med pulk og telt i forrykende uvær midt på svareteste vinteren er ikke akkurat det jeg har planer om. Jeg har forøvrig 8 timer: toget fra Tr.heim ankommer 10.35 og tog tilbake går 18.50.
 8. Hei, jeg har ikke vært på forumet her på lenge og var ikke veldig aktiv før heller, men nå har jeg tenkt meg til fjells... Som et alternativ til turer i Bymarka i Trondheim har jeg lurt på å ta toget til Hjerkinn kanskje nå søndag eller neste og ta en tur "der oppe" med start og stopp på Hjerkinn stasjon. Noen tips? Er det greit å gå langs veien innover til Snøheim? Hva med litt videre innover? Å gå inn til Snøheim og tilbake blir litt kort, hele veien rundt Snøhetta blir nok for langt. Hvordan er forholdene? Jeg har ikke fjellski, bare "vanlige" smale turski.
 9. Du ville (gitt nok tid) kunne spasere til toppen av Olympus Mons hvis du kom deg over klippen på opptil 6km rundt, men over der er stigningen så slak at toppen faktisk er under horisonten!
 10. Panda: din logikk holder ikke, for i så fall ligger også (for eksempel) Tahiti i Europa! Tahiti (i Fransk Polynesia) er nemlig like mye en del av Frankrike som Kanariøyene er en del av Spania. Det er altså slik at et land som ligger i en verdensdel godt kan ha "biter" i helt andre deler av verden. Derfor kan man ikke se på nasjonale grenser når man skal finne ut hvilken verdensdel et område ligger i. Geografisk hører Kanariøyene helt klart til Afrika, det holder ikke at de er "nær" Europa. Her var det snakk om "høyeste øy", og da er det det geografiske Europa man snakker om, ikke
 11. Vel, Tenerife er politisk i Europa men geografisk hoerer vel Kanarioeyene heller til Afrika.
 12. Hvis du ikke regner Tenerife (og Grønland) til Europa så er nok Sicilia høyest ja.
 13. Det er nettopp derfor jeg har skaffet sopptørker til denne sesongen (stor modell), som jeg allerede har tøket endel steinsopp på.
 14. Saken med rødskrubb er vel såvidt jeg forstår at enkelte blir syke av den. Er du ikke blant dem kan du trygt spise MEN den må stekes/kokes i minst 10 minutter. Selv plukket jeg mye rødskrubb idag, en av mine favoritter. Men jeg sliter fortsatt med å bli kvitt de 12.2 kg traktkantarell jeg frøs ned ifjor....
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.