Jump to content

200-meter samler

Aktiv medlem
 • Posts

  338
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by 200-meter samler

 1. Selv har jeg aldri hatt behov for å fyre opp bål på tur.
 2. Har lagt merke til at sportsbutikker i økende grad ikke selger det jeg har bruk for, og da blir det lite handling.
 3. Ser ut til at man må fortsette med å bestille elektronikk over nett i stedet for å gå i banditt-eide Power også nå. [Hidden Content]
 4. Har aldri handlet hos XXL, siden prisene ikke har vært så veldig lave i forhold til kvaliteten, og den ekstreme mangelen på interessante varer.
 5. XXL sitt problem er nok at de har hyrt inn forsvarsfolk og dermed fått med seg mye av den inkompetansen disse folka typisk innehar.
 6. Darktable er et gratisalternativ til Lightroom. Virker greit nok, men foretrekker Lightroom. Og det har hendt at Darktable har overrasket med å åpne bilder konvertert til DNG opp ned.
 7. Windows MovieMaker finnes ikke lengre, med mindre man har en maskin med eldre versjoner av Windows på. Det finnes en videobehandler i programmet Bilder/Pictures, men den er ikke like bra og enkel som det MovieMaker var. Selv bruker jeg DaVinci Resolve, da den er det beste man kan få gratis til Windows. Den er enklere enn man tror, og det finnes mange gode tutorials på Youtube.
 8. Er på tide å sjekke hvor NVE-ansatte hever lønna si i fra. Vindmøller hjelper garantert ikke på grønt skifte, og om de så gjorde det så er det et musepiss i havet. Er da mye verre å gjøre naturen om til et anleggsområde. Spørsmålet må bli om man bør straffeforfølge disse folkene for stjeling av eiendommer, naturødeleggelse og utryddelse av diverse arter?
 9. Problemet med vindkraft er at enorme landområder blir mer eller mindre stjelt og bygget ned til enorme og miljøfiendtlige industrianlegg ved hjelp av subsidier. Slike enorme miljøødeleggelser bør bli straffbart.
 10. Vil først påpeke at jeg aldri har eid et actionkamera, men har bare gjort litt research på GoPro Hero 7 Black i det siste. Så svarer på det jeg kan Omtrent alle actionkamera har vidvinkel-linse gjerne med en liten fisheye-effekt. GoPro sin vidvinkel blir bittelitt mindre om man har på stabilisering i 4k videomodus så vidt jeg kan huske å ha lest. Hvem som har mest vidvinkel aner jeg ikke. RAW er en fordel fordi du kan hente ut mer informasjon når man redigerer bilder, og kan f. eks. gjøre partier i skygge mer synlige. Ellers så bruker Hero 7 Black elektronisk bildestabilisering under video. Den forutser hva kameraet vil gjøre. Dette funker supert når det er sol og lyst, og funker mindre bra når det er en del skygge eller om det er mørkt ute da bildet gjerne får litt artefakter. Ellers synes jeg at Sony X3000 ser ganske bra ut når det gjelder bildekvalitet på video. Litt bedre i svakt lys enn Hero 7 Black når en tar opp video, da det bruker optisk bildestabilisering, men kameraet har ikke den anvendelige "GoPro-utformingen".
 11. Det hun prøver å formidle er jo seg selv og sin utsvevende livsstil som mange lengter etter. Så mye rykter er det vel heller ikke, da beviset ligger på Instagram. Og Aasheim slengte jo en hundevalp inn i buret slik at den ble spist av en annen hund for en del år siden.
 12. Jeg følger absolutt ikke med der, og jeg bare påpeker at enkelte instagrammere er rike og frekke nok til å ta seg fri og fly til et fremmed land for å bedrive miljøkriminalitet i flere måneder, og de attpåtil tar seg betalt for det av sponsorer.
 13. Nei, vi vet jo alle at dobbeltmoral er dobbelt så bra. Spesielt om man er såpass rik og frekk at man har anledning til å ødelegge utmark og drive med tjuvjakt i et fremmed land. Og om de (instagramerne) kunne ha rettet kameralinsa og blogginnleggene mot noe annet enn seg selv en gang i blant, så hadde det vært supert.
 14. Synes mine Salomon Speedcross 4 var dårlige på våt stein til å begynne med, men så ble bedre. Vått treverk som folk har satt ut i myrer er verst, da det er såpeglatt.
 15. Er det ikke de som stadig blåser av veien på Island?
 16. Aasheim har ikke peiling på hundehold og er vel av samme slaget: Folk som tar seg til rette når de drar på tur. Men er da egentlig litt teit å klage på disse selgerne uansett.
 17. Det jo ikke en ille karrièrevei, men man må jo ha litt penger og fritid først for å starte en ekspedisjon ala Monsen før det baller på seg.
 18. Bildene vil nok teknisk sett være bedre med en speilrefleks i og med at den har større bildebrikke og større objektiv, men jeg er litt tvilende om det egentlig er verdt det for amatørfotografer. Har et speilreflekskamera selv, av den rimelige sorten, og av og til så skulle jeg ønske at jeg hadde Sony rx100 eller noe lignende rett og slett på grunn av størrelsen. Det som er greit med speilrefleks er at man har friheten til å bytte objektiv, mens det ugreie er at om man har lyst på funskjoner som video i 4k, stabilisering i kamerahus, bedre autofokus, etc., så må man en god del opp i pris.
 19. Så lenge disse selgerne ("influenserne") på Instagram markerer at innlegget er en annonse med #ad, så er det greit nok for meg.
 20. Det som er med droner er at det er gøy med en gang, så blir man lei, og hvor mange ser egentlig så mye på disse videoene? Så det regulerer seg nesten selv. Og med alle statlige reguleringer og sosiale begrensninger man har for å fly slikt i tillegg:
 21. Så lenge natur som burde bli beskyttet blir bygget ned av banditter som grabber til seg enorme landområder som de totalt ødelegger for å tjene penger på vindkraft, så tror jeg ikke at noe droneflyging har så mye å si i det store og hele Og man trenger ikke å være "godkjent droneoperatør" om man har en Mavic Air eller lignende. Den styrer seg selv og vil uansett ikke fly i flyforbudssoner.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy