Jump to content

Rosander

Aktiv medlem
 • Posts

  71
 • Joined

 • Last visited

About Rosander

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Kristiansand

Recent Profile Visitors

947 profile views

Rosander's Achievements

 1. Hei, vi er to stk som tenker å gå til trolltunga neste uke om været tillater det. Flere steder står det at vi må ha guide, men er dette ment for folk som ikke har erfaring med fjellturer? Vi er begge relativt erfarne i skog og mark og har vært på noen toppturer tidligere.
 2. Takk for svar, det så jo overkommelig ut hvertfall og det er ikke meldt mer snø før helga så da satser vi på tur! Og fine bilder
 3. Vi skal på gaustatoppen til helja, jeg har vært der en gang før midt på sommeren men jeg ser at det ligger snø der nå. Er det noen som har noe formening om hvor mye snø det faktisk er der, og om det i det hele tatt blir greit å gå opp dit nå? [Hidden Content]
 4. Nja, i alle seriene han har deltatt i så har han alltid hastverk med å komme seg videre og selv ved soving så skal det helst skje lengst mulig bort fra de andre. At han er jovial og nyskjerrig på andre er jeg enig i, men det er helt tydelig at det å være alene er ett av målene hans og da er å anse som varemerket. Også når han går sammen med andre så handler det om å holde tempo og ikke gå å prate. Det ser du tydelig i siste sesong av på villspor. Derav min påstand om at programmet med handikappede også sporer bort fra hva som kan ansees som monsen sitt varemerke. Men varemerker i denne sammenhengen er noe subjektivt og under konstant endring. Hovedpoenget mitt er at Monsen er mer kommersiell enn hva han jeg siterte har inntrykk av, men at det ikke skader varemerket. For det gjør absolutt ikke noe som helst å ta ut lønn fra kommersielle prosjekter.
 5. Jeg synes det er litt morsomt (eller trist) at denne tråden startet med spørsmål om hvem vi liker best, hvem som formidler best, og hvem vi identifiserer oss mest med, men så ender det opp med det motsatte hvor flere heller velger å nevne hvem de ikke liker, hvem som ikke gjør det bra og hvem de ikke identifiserer seg med.
 6. Nå må du huske at NRK har et mandat som gjør at de må produsere X antall timer med et gitt innhold med bestemte aldersgrupper som målgrupper. Å si at Monsen bryter ned sitt varemerke med å være med i programmet fordi det er kjendiser der er latterlig. Varemerket til Monsen har vært å være på ekstreme turer helt alene, som oftest i utlandet. Om du ser på flere av eksemplene du nevner så bryter de også med det opprinnelige varemerket til Monsen, så det tyder egentlig på at dine meninger er basert på et hat mot kjendiser. For premisset i kritikken din ligger kun på at det er (b-)kjendiser som er med. Selv programmet hvor handikappede var med på tur bryter med Monsen sitt opprinnelige varemerke. Om du ser litt mer analytisk på feks programmet med handikappede og episodene i den siste sesongen av "på villspor" så vil du se at begge seriene i stor grad handler om fordommer. Man kan også trekke paralleller til at serien om fysisk handikappede ble en realitet pga den kommersielle verdien programmet ville få. Men for all del, NRK kan jo heller fylle sendetid med de samme folkene i sine opprinnelige habitater, om du synes det er bedre å se på staysman sitte å drikke øl på en eller annen bar, enn å se han overkomme hindre i naturen. Så kort oppsummert: Kritikken din henger ikke på greip og er gjennomsyret av subjektive meninger blandet med motstridene påstander.
 7. Selv fjellforum henter nok informasjon om enheten du bruker, ip-en din, omtrentlig lokasjon, oppløsning på skjerm, hvor lenge du leser hvert innlegg, hva du søker etter osv. Problemet burde ikke være hva slags informasjon som hentes men hvordan den brukes, behandles og lagres. For å lage funksjonelle nettsteder og tjenester i dag er du avhengig av å vite hvilke enheter brukerne bruker, hvilket OS og hvilken nettleser, hvilke sider de besøker, når tid på døgnet de besøkes, hvor lenge en bruker er på hver side, hvor brukeren er fra osv.
 8. Nei de kan ikke bruke informasjonen til hva de vil. Dersom de har samlet inn informasjon med det formål å sjekke din kredittscore for et kjøp på kreditt så kan de ikke automatisk bruke denne informasjonen til et annet formål. De andre eksemeplene du nevner om forskjellige priser etc er ikke så mye mer annerledes enn hvordan fysiske butikker planlegger salg o.l basert på lønnsutbetalinger, sesong osv. Du kan feks se enkelte butikker innenfor samme kjede har forskjellige produkter på tilbud basert på beliggenhet og hvilken kundegruppe de tiltrekker seg på samme måte som en IP adresse faktisk kan si litt om hva slags bruker du er. Dersom feks en fysisk butikk ser at du er ofte inne å ser på ett kjøkken til 578 000kr, da vil det være mulig for selgeren å lempe litt på prisen når du er innom for 4. gangen bare for å få gjennom salget. Vanlige butikker tilrettelegger også i forhold til når på døgnet det er flest folk innom ved å telle kunder ved dørene, da kan de styre forventet ventetid i kassen og mye mer. Forskjellen er bare at på nett så går dette litt mer automatisk. Jeg er enig i at man skal være kritisk til all slik innsamling av informasjon, men dette du nevner her er nok ikke av den typen man skal være så veldig redd for. Det som virkelig er gjeldene for klarna og andre bedrifter som behandler økonomisk informasjon er sikkerheten og rutinene rundt nettopp behandlingen av denne dataen og at den ikke kommer på avveie. Man kommer ikke unna å dele informasjon med tredjeparter når man benytter slike tjenester, vi som forbrukere ønsker stadig enklere løsninger (helst ett klikk så er varen betalt og på vei) og da må det deles informasjon. Men jeg stusser litt på hvordan du mener du gir fra deg mindre informasjon ved å bruke dibs, nets eller andre innløsere i stede for Klarna. Jeg antar at du har godtatt ganske frie vilkår i avtalen din med VISA/MC og kortinnløseren. Det er jo ikke slik at Klarna får lov til å lagre kredittscoren din dersom du handler med kort via Klarna sin løsning.
 9. Husk at mange av tillatelsene klarna behøver fra deg er pga handel på kreditt og er rene formaliteter som høres litt verre ut på papiret. Bare en sjekk av kredittscore vil jo falle innenfor mye av det som er nevnt i "jeg aksepterer" vilkårene.
 10. Dette er jo noe du egentlig velger selv når du velger den billigste fraktmåten hjem i postkassen. Men jeg er helt enig i at det er en dårlig idé å henge pakker på postkassen.
 11. Det gjør posten også, dette er fordi det ikke er det lokale postkontoret som sender ut hentelappene. Selv har jeg aldri hatt problemer med post nord (ca 20 forsendelser), men jeg har opplevd mange skadede pakker som er sendt med posten.
 12. Ett annet aspekt rundt valg av språk er om du vil være en stor fisk i en liten dam eller en liten fisk i en stor dam. Med engelsk språk øker målgruppen som du sier, men konkurransen øker også betraktelig. Da koker det ned til hvordan du planlegger å skaffe trafikk, dersom du skal basere deg på søkemotorer så må du legge ned ekstremt mye tid på søkemotoroptimalisering når du konkurrerer med nettsider som har store økonomiske muskler. Det er på ingen måte umulig men ett tøfft marked.
 13. Med tanke på hvor mange som savner FM så blir det heller dobbel pris 😋
 14. Finnes det virkelig folk som hører på radioprogrammer når de faktisk sendes på lufta? #podcast
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy