Gå til innhold

Rosander

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  64
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Rosander

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Kristiansand

Nylige profilbesøk

402 profilvisninger
 1. Selv fjellforum henter nok informasjon om enheten du bruker, ip-en din, omtrentlig lokasjon, oppløsning på skjerm, hvor lenge du leser hvert innlegg, hva du søker etter osv. Problemet burde ikke være hva slags informasjon som hentes men hvordan den brukes, behandles og lagres. For å lage funksjonelle nettsteder og tjenester i dag er du avhengig av å vite hvilke enheter brukerne bruker, hvilket OS og hvilken nettleser, hvilke sider de besøker, når tid på døgnet de besøkes, hvor lenge en bruker er på hver side, hvor brukeren er fra osv.
 2. Nei de kan ikke bruke informasjonen til hva de vil. Dersom de har samlet inn informasjon med det formål å sjekke din kredittscore for et kjøp på kreditt så kan de ikke automatisk bruke denne informasjonen til et annet formål. De andre eksemeplene du nevner om forskjellige priser etc er ikke så mye mer annerledes enn hvordan fysiske butikker planlegger salg o.l basert på lønnsutbetalinger, sesong osv. Du kan feks se enkelte butikker innenfor samme kjede har forskjellige produkter på tilbud basert på beliggenhet og hvilken kundegruppe de tiltrekker seg på samme måte som en IP adresse faktisk kan si litt om hva slags bruker du er. Dersom feks en fysisk butikk ser at du er ofte inne å ser på ett kjøkken til 578 000kr, da vil det være mulig for selgeren å lempe litt på prisen når du er innom for 4. gangen bare for å få gjennom salget. Vanlige butikker tilrettelegger også i forhold til når på døgnet det er flest folk innom ved å telle kunder ved dørene, da kan de styre forventet ventetid i kassen og mye mer. Forskjellen er bare at på nett så går dette litt mer automatisk. Jeg er enig i at man skal være kritisk til all slik innsamling av informasjon, men dette du nevner her er nok ikke av den typen man skal være så veldig redd for. Det som virkelig er gjeldene for klarna og andre bedrifter som behandler økonomisk informasjon er sikkerheten og rutinene rundt nettopp behandlingen av denne dataen og at den ikke kommer på avveie. Man kommer ikke unna å dele informasjon med tredjeparter når man benytter slike tjenester, vi som forbrukere ønsker stadig enklere løsninger (helst ett klikk så er varen betalt og på vei) og da må det deles informasjon. Men jeg stusser litt på hvordan du mener du gir fra deg mindre informasjon ved å bruke dibs, nets eller andre innløsere i stede for Klarna. Jeg antar at du har godtatt ganske frie vilkår i avtalen din med VISA/MC og kortinnløseren. Det er jo ikke slik at Klarna får lov til å lagre kredittscoren din dersom du handler med kort via Klarna sin løsning.
 3. Husk at mange av tillatelsene klarna behøver fra deg er pga handel på kreditt og er rene formaliteter som høres litt verre ut på papiret. Bare en sjekk av kredittscore vil jo falle innenfor mye av det som er nevnt i "jeg aksepterer" vilkårene.
 4. Dette er jo noe du egentlig velger selv når du velger den billigste fraktmåten hjem i postkassen. Men jeg er helt enig i at det er en dårlig idé å henge pakker på postkassen.
 5. Det gjør posten også, dette er fordi det ikke er det lokale postkontoret som sender ut hentelappene. Selv har jeg aldri hatt problemer med post nord (ca 20 forsendelser), men jeg har opplevd mange skadede pakker som er sendt med posten.
 6. Ett annet aspekt rundt valg av språk er om du vil være en stor fisk i en liten dam eller en liten fisk i en stor dam. Med engelsk språk øker målgruppen som du sier, men konkurransen øker også betraktelig. Da koker det ned til hvordan du planlegger å skaffe trafikk, dersom du skal basere deg på søkemotorer så må du legge ned ekstremt mye tid på søkemotoroptimalisering når du konkurrerer med nettsider som har store økonomiske muskler. Det er på ingen måte umulig men ett tøfft marked.
 7. Med tanke på hvor mange som savner FM så blir det heller dobbel pris 😋
 8. Finnes det virkelig folk som hører på radioprogrammer når de faktisk sendes på lufta? #podcast
 9. Jeg ser poenget ditt, men jeg kan ikke unngå å tenke at dette heller er en løsning på manglende søppelhåndtering og lokale utfordringer knyttet til dette og ikke nødvendigvis et klimatiltak. I ett klimaperspektiv er det bedre å bruke en plastpose flere ganger og gjenvinne denne enn å bruke flere stk papirposer. Plast er jo ikke ett dårlig eller farlig produkt såfremt det ikke havner på avveie. https://www.nrk.no/sorlandet/_-det-er-en-myte-at-papirposene-er-bedre-enn-plast-1.14021083
 10. Heldigvis tenker flere og flere land kreativt for å bli kvitt problemet. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/ddeWVA/bytter-plastflasker-mot-bussbilletter-i-indonesisk-by En annen ting som er verdt å merke seg er at noe av vårt eget søppel som samles inn allikevel havner på feil steder. https://www.theguardian.com/global-development/2013/dec/14/toxic-ewaste-illegal-dumping-developing-countries
 11. Retyre er vel ment for folk som vanligvis bruker vanlige dekk og kun har behov for pigger en sjelden gang.
 12. Bring (og muligens DHL) har andre regler og egne priser/produkter for slike sendinger. https://www.bring.no/radgivning/sende-noe/farlig-gods Jeg ville tatt en telefon å hørt med de.
 13. Men har sleiva di pustende membran, ultra-lett lukket celle struktur, tåler stiv kuling og fungerer som teltlampe? 😁😁
 14. Så du har kniv og gaffel i samme hånd? 😋
 15. Dette er nok det forumet på nettet hvor jeg opplever mest fordommer og negative holdninger mot alt og alle som ikke er som dem selv (gjelder selvsagt ikke alle). Selv bruk av tennstål genererer 10+ poster om hvor teit det er å bruke. Jeg tenker at det må være bedre at folk bruker fjellstøvler enn converse sko i årstiden vi går inn i. Og om vi ser litt positivt på det så vil nok den økte populæriteten føre til litt lavere priser i form av økt omsetning og litt større konkurranse på pris.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.