Jump to content

Harald.1993

Medlem
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

About Harald.1993

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Harald.1993's Achievements

 1. Takk for svar. Har nå bestemt meg, men endte ikkje opp med nokon av alternativene. Kjøpte i dag Canon 6D med 24-105mm f/4.0. Det blei ein del dyrare enn planen var, men trur det var verdt det. Har berre fått prøvd meg litt no i kveld, men bileta imponerer, særleg i svakt lys. Blir vel 50mm f/1.4 neste. No har eg brukt dimmepengane på førehand, skal utnyte mulighetane i indre Troms til å ta bilder. De vil nok sjå meg igjen i fotokonkurransetråden.
 2. Eg har lenge brukt Canon sitt 450D til å ta bilete med, men har kommet så langt at eg føler eg treng ein oppgradering. Eg har litt pengar å legge i dette, og først falt valget mitt på størstebroren innan cropkamera, Canon 7D. Etter å ha lest og sjekka ut dette på nettet har eg funnet ut at mange meiner 650D er eit like bra kamera reint biletemessig, og dette er det som veg mest for meg. Det at kamera veg mindre og samtidig er noko billigare gjer at dette fort blir like aktuelt. Eg veit at lågare vekt og lågare pris må vegast i mot treigare serieopptak, dårlegare værtetting og dårlegare søkar, men særleg vekt og størrelse peiker mot 650D for meg som går mykje på tur. For å oppsummere: For 7D: Robust, raskt, god søkar og lang batteritid For 650D: Vekt, størrelse, bedre fokus på video, må ikkje kjøpe CF-kort og pris. Planen var å investere i eit kamera eg kunne ha i mange år, men ikkje gå over til fullformat. Det skurrer likevel litt i hovudet mitt at det beste alternativet er ein nyare versjon av same kamera når det finnes to dyrare seriar. Er det nokon av dykk som har peiling på dette som kan seie om eg har tenkt rett, eller om dei større og dyrare kameraene har noko meir å by på?
 3. Takk for gode tilbakemeldingar! Turen var heilt fantastisk, og eg unner alle muligheten til å få ein sånn opplevelse på tur. Nå gleder eg meg til den "ekta" rapporten din Kaare_70.
 4. For snart et år siden, hadde jeg min aller tøffeste tur, over Skagastølsryggen. (turrapport) I år måtte det selvfølgelig overgås, med Styggedalsryggen. Kort oppsummert var vi tre menn (jeg, far min og Kaare_70) som gikk fra Turtagrø og overnattet i Maradalen. Dagen etterpå gikk vi opp Maradalsbreen og over Styggedalsryggen i et helt fantastisk vær. Returen gikk via Midt-Maradalen og over Bandet i løpet av to dager til med strålende sol. Kart Jeg skal har ikke tenkt å greie ut om detaljer, eller rutebeskrivelser, men lar heller bildene tale for seg. Resten av bildene kan du finne her: https://picasaweb.google.com/harald.1993/Styggedalsryggen2011?authuser=0&feat=directlink PS: Bildene endte opp motsatt som på forhåndsvisningen, og endte derfor i helt bakvendt rekkefølge, det får bare være.
 5. Harald.1993

  Harald.1993

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy