Gå til innhold
  • Bli medlem

Scouthen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Scouthen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Supre råd fra dere! Tusen takk. Jeg er nå i tenkeboksen litt til ut i fra det dere nevner. Skal sjekke litt muligheten for å bøye til galvaniserte stålplater på 0,5mm. Da blir det i så fall en firkantet utgave. Om det er en «gjør det selv» tråd her på forumet, setter jeg stor pris på å få en lenke til den👍
  2. Scouthen

    Hjemmelaget vedovn

    Hei. Jeg driver nå og vurderer å lage en hjemmelaget vedovn til isfiske mm. Jeg har veldig lyst på disse titan sammenleggbare vedovnene, men så langt synes jeg de er noe kostbare. Vi har allerede en solid sammenleggbar vedovn til lavvoen, men en vekt på 19kg blir mye å drasse på når fjerne vann skal nås på ski. Så jeg har tegnet opp en prototype med ventilasjonsdeler og prisen ender på ca 700,- for materiale. Men det viktigste er vekten. Jeg er noe usikker på aluminium i pipa, men denne er genial mtp vekt og str. Så jeg har tegnet første delen med et spirorør i stål slik at det ikke blir flammer som når aluminiumen. Jeg tar gjerne mot innspill før jeg går i gang med prosjektet. Det blir forsiktig fyring. Til matlaging har jeg vurdert en frittstående rist med egne bein til å stå over ovnen. Men tar også med en multifuel primus for vannkoking etc. Hovedformålet med denne ovnen er varme inne i teltet. Det er et såkalt hot tent med god tilgang på frisk luft og karbonmonoksid måleren er selvfølgelig på plass.
  3. Dette var matnyttige svar fra dere. Takk for det! Da skal jeg gå over disse punktene.
  4. Jeg har fått hånden på en Optimus 111t som har stått ubrukt og lagret i snart 20 år. Ubetydelig brukt innen det. Jeg trenger tips på hva jeg må ta hensyn til før oppstart. Det er vel noen pakninger mm som har blitt for gamle? Er redd for å ødelegge noe, så har ikke prøvd den enda. Det er en oring på pumpa. Den er sotete under brenneren, men det er vel bare forvarming som er årsak til? Ingen bruksmerker eller synlige defekter og den ser helt ny ut. Takker for tips!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.