Jump to content

Ole Gerhardt Johnsen

Aktiv medlem
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

About Ole Gerhardt Johnsen

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sandnes

Recent Profile Visitors

1,104 profile views

Ole Gerhardt Johnsen's Achievements

 1. Bildet "Vinternatt i Rondane" av Harald Solberg?
 2. "Er det OK med slike riper, merker og lignende på et helt nytt par med sko?" - Nei, absolutt ikke. Selv ville jeg spurt om avslag på pris eller nytt par. Synes merkene på bilde en fra venstre er vel tydelige. "Er det OK med slike riper, merker og lignende på et helt nytt par med sko?" - Nei, absolutt ikke. Selv ville jeg spurt om avslag på pris eller nytt par. Har selv Alfa Walk King. På mine støvler var det lignende merker som på bilde to fra venstre. Jeg er ikke så nøye på det, og kjøpte dem uansett på tilbud til 12-1400. Smører mine med minkolje og vanlig kiwi skokrem.
 3. "[Hidden Content] Klassisk Fjellpulken med rygg til barn for 2999, det er vel et ganske godt tilbud. " NB! Følger ikke med vindskjerm, veltebøyle, drag og sele. Bildet er bare for å ilustrere selve pulken
 4. Ok-ok. Var nye kart av den type jeg linket til...la meg vel lagelig til for hogg der ja...
 5. Er ikke de fleste nye kart laget i plast? [Hidden Content] Har hørt at man kan gni gamle kart inn med parafinvoks, men kartmappe er best. Kanskje kontaktpapir fra bokhandelen virker?
 6. Gikk via Kamsbrekka. Har nytt kart som hvor den gamle er stiplet inn, men den så litt bratt ut langs vannet. Tenker på opp fra første vannet etter man kommer opp og ut av skogen fra Auglend, der man går/klatrer opp et lite fjellparti på noen meter. Langs Vaulatjørna (heimra) var det også veldig smal sti og ganske bratt. Det var ikke så bratt ved vannkanten, så man stopper gjerne før man havner uti. Stigningen opp fra tjørnet var også bratt. Før veiskillet til Nilsebu og Litle Aurådalen var det også en skrent jeg tok det veldig forsiktig i. Gikk Litle Aurådal til Lysebotn for å komme hjem. Var glad for at det var tørt. Jeg gikk jo alene, så det kan være det som gjorde at jeg tenkte at her er det skummelt hvis det er vått. Så jeg lurte på om noen andre her inne har tenkt samme tankene, eller om jeg ble mer pysete etter at jeg ble far... Vet at fjell kan være bratte. Kan bare ikke huske at stiene jeg har gått før har vært like skumle å snuble på / skli på.
 7. Hei. Gikk nettopp Lysebotn - Grautheller - Litle Aurådal. Det kan godt være at jeg er litt pysete nå, men når jeg gikk tenkte jeg at denne ruten er farlig om det er vått. Det er mye bratt, bart fjell. Mange brattte skråninger hvor man går i et lite geitetråkk. Disse skråningene ender som regel opp i et iskaldt vann. Når det da har regnet og underlaget er sleipt og bratt, er ikke dette en tur på grensen til det ufornuftige? Eller er jeg litt pysete nå? Turen i er merket som middels. Den var slitsom i opp mot 20 varmegrader og lett bris. Terrenget lærte meg hvor viktig det er at skoene sitter godt - at jeg knytter skoene skikkelig Mange steder er det så pass bratt at jeg måtte ta armene til hjelp for å komme meg opp. En del snø ligger jo oppi fjellene der og satt et fint preg på turen. Inn mot Litle Aurådal, sør for Presteknuten ligger det noen store snøflekker over stien, de skrår ned mot iskaldt vann. Jeg er ingen badeløve, så jeg tok det meget forsiktig. Etter at jeg kom hjem angret jeg litt på at jeg ikke gikk inn til Nilsebu. Da hadde jeg kanskje fått restemiddag av komlene til Rejohn. Men som spurt, er jeg litt pysete eller er det andre som mener dette er en risikabel løype når det er vått?
 8. Selv sier jeg ifra hvor jeg skal går og når jeg skal være tilbake. Hvis jeg er borte mer enn èn dag ekstra får de begynne å lete. Nå deler jeg leilighet med en kamerat, så det føles ikke som meldeplikt - mer som en liten samtale Har alltid med meg fjellduk, til og med på dagstur. Nå vet jeg selv at jeg er litt vimsete, det gjør nok at jeg er litt forsiktig på tur.
 9. Gjelder det flere skilt rundt omkring? Før denne sesongen er det nemlig mange år siden jeg gikk i fjellet etter "T-ene". Jeg har en tendens til å vimse litt og blir lett forvirret av slikt. Har alltid med kart og kompass
 10. Hei. Høre ut som du er ute etter "Vossakortet"? Lenke: [Hidden Content] Det gjelder ned til Hardangerfjorden. Får kjøpt i bankene, nærbutikker og campingplasser.
 11. Reimpregnerte ikke den gamle anorakken...kjøpte Stormberg Dovreheia jakke istedet. Pluss en Devold breeze med høy hals, fordi den var på tilbud
 12. Litt info: Jeg gikk Blåfjellenden-Flørli i slutten av august. Synes stien var litt vanskelig å se til tider. Merkingen var litt gammel og T-ene svake. Skilt var knekt og mange av pinnene lå flatt på marken. Kan være det er letttere motsatt vei.
 13. Jeg er forsåvidt enig med Rejohn her. Registrerte ikke at det var snakk om oktober her... Da ville jeg vært mer skeptisk til turen. Jeg har trent hele livet; fotball, karate, kickboksing, men var sliten etter den turen i slutten av august. Tiden som er satt for turen, ni til elleve timer er ikke for lang. Vet ikke hvor mange grader det var da jeg gikk Flørli-Langavatn, men noen kosetur var det ikke i regn og vind. Under returen via Blåfjellenden dagen etter kom det også haglebyger. Jeg er forsåvidt skeptisk til bare å gå opp Flørlitrappa i oktober da den kan være meget glatt når det er litt vått.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy