Jump to content

Ole Gerhardt Johnsen

Aktiv medlem
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ole Gerhardt Johnsen

 1. Bildet "Vinternatt i Rondane" av Harald Solberg?
 2. "Er det OK med slike riper, merker og lignende på et helt nytt par med sko?" - Nei, absolutt ikke. Selv ville jeg spurt om avslag på pris eller nytt par. Synes merkene på bilde en fra venstre er vel tydelige. "Er det OK med slike riper, merker og lignende på et helt nytt par med sko?" - Nei, absolutt ikke. Selv ville jeg spurt om avslag på pris eller nytt par. Har selv Alfa Walk King. På mine støvler var det lignende merker som på bilde to fra venstre. Jeg er ikke så nøye på det, og kjøpte dem uansett på tilbud til 12-1400. Smører mine med minkolje og vanlig kiwi skokrem.
 3. "[Hidden Content] Klassisk Fjellpulken med rygg til barn for 2999, det er vel et ganske godt tilbud. " NB! Følger ikke med vindskjerm, veltebøyle, drag og sele. Bildet er bare for å ilustrere selve pulken
 4. Ok-ok. Var nye kart av den type jeg linket til...la meg vel lagelig til for hogg der ja...
 5. Er ikke de fleste nye kart laget i plast? [Hidden Content] Har hørt at man kan gni gamle kart inn med parafinvoks, men kartmappe er best. Kanskje kontaktpapir fra bokhandelen virker?
 6. Gikk via Kamsbrekka. Har nytt kart som hvor den gamle er stiplet inn, men den så litt bratt ut langs vannet. Tenker på opp fra første vannet etter man kommer opp og ut av skogen fra Auglend, der man går/klatrer opp et lite fjellparti på noen meter. Langs Vaulatjørna (heimra) var det også veldig smal sti og ganske bratt. Det var ikke så bratt ved vannkanten, så man stopper gjerne før man havner uti. Stigningen opp fra tjørnet var også bratt. Før veiskillet til Nilsebu og Litle Aurådalen var det også en skrent jeg tok det veldig forsiktig i. Gikk Litle Aurådal til Lysebotn for å komme hjem. Var glad for at det var tørt. Jeg gikk jo alene, så det kan være det som gjorde at jeg tenkte at her er det skummelt hvis det er vått. Så jeg lurte på om noen andre her inne har tenkt samme tankene, eller om jeg ble mer pysete etter at jeg ble far... Vet at fjell kan være bratte. Kan bare ikke huske at stiene jeg har gått før har vært like skumle å snuble på / skli på.
 7. Hei. Gikk nettopp Lysebotn - Grautheller - Litle Aurådal. Det kan godt være at jeg er litt pysete nå, men når jeg gikk tenkte jeg at denne ruten er farlig om det er vått. Det er mye bratt, bart fjell. Mange brattte skråninger hvor man går i et lite geitetråkk. Disse skråningene ender som regel opp i et iskaldt vann. Når det da har regnet og underlaget er sleipt og bratt, er ikke dette en tur på grensen til det ufornuftige? Eller er jeg litt pysete nå? Turen i er merket som middels. Den var slitsom i opp mot 20 varmegrader og lett bris. Terrenget lærte meg hvor viktig det er at skoene sitter godt - at jeg knytter skoene skikkelig Mange steder er det så pass bratt at jeg måtte ta armene til hjelp for å komme meg opp. En del snø ligger jo oppi fjellene der og satt et fint preg på turen. Inn mot Litle Aurådal, sør for Presteknuten ligger det noen store snøflekker over stien, de skrår ned mot iskaldt vann. Jeg er ingen badeløve, så jeg tok det meget forsiktig. Etter at jeg kom hjem angret jeg litt på at jeg ikke gikk inn til Nilsebu. Da hadde jeg kanskje fått restemiddag av komlene til Rejohn. Men som spurt, er jeg litt pysete eller er det andre som mener dette er en risikabel løype når det er vått?
 8. Selv sier jeg ifra hvor jeg skal går og når jeg skal være tilbake. Hvis jeg er borte mer enn èn dag ekstra får de begynne å lete. Nå deler jeg leilighet med en kamerat, så det føles ikke som meldeplikt - mer som en liten samtale Har alltid med meg fjellduk, til og med på dagstur. Nå vet jeg selv at jeg er litt vimsete, det gjør nok at jeg er litt forsiktig på tur.
 9. Gjelder det flere skilt rundt omkring? Før denne sesongen er det nemlig mange år siden jeg gikk i fjellet etter "T-ene". Jeg har en tendens til å vimse litt og blir lett forvirret av slikt. Har alltid med kart og kompass
 10. Hei. Høre ut som du er ute etter "Vossakortet"? Lenke: [Hidden Content] Det gjelder ned til Hardangerfjorden. Får kjøpt i bankene, nærbutikker og campingplasser.
 11. Reimpregnerte ikke den gamle anorakken...kjøpte Stormberg Dovreheia jakke istedet. Pluss en Devold breeze med høy hals, fordi den var på tilbud
 12. Litt info: Jeg gikk Blåfjellenden-Flørli i slutten av august. Synes stien var litt vanskelig å se til tider. Merkingen var litt gammel og T-ene svake. Skilt var knekt og mange av pinnene lå flatt på marken. Kan være det er letttere motsatt vei.
 13. Jeg er forsåvidt enig med Rejohn her. Registrerte ikke at det var snakk om oktober her... Da ville jeg vært mer skeptisk til turen. Jeg har trent hele livet; fotball, karate, kickboksing, men var sliten etter den turen i slutten av august. Tiden som er satt for turen, ni til elleve timer er ikke for lang. Vet ikke hvor mange grader det var da jeg gikk Flørli-Langavatn, men noen kosetur var det ikke i regn og vind. Under returen via Blåfjellenden dagen etter kom det også haglebyger. Jeg er forsåvidt skeptisk til bare å gå opp Flørlitrappa i oktober da den kan være meget glatt når det er litt vått.
 14. Det går an å ta båt fra Stavanger til Hommersåk. Da kan man gå over Lifjell og Dalsnuten, fortsette over Gramstad til Ulvanutane. Så tar man toget fra Sandnes til Stavanger. Eller man kan starte på Gramstad/Sandnes og gå Dalsnuten, Lifjell og telte i Bymarka. Så går man til Hommersåk og tar båten til Stavanger. Det er vel den greieste nybegynnerturen i området som er lett tilgjengelig? Om ikke så veldig spennende.
 15. Hei. Gikk Flørli-Langavatn-via Blåfjellenden tilbake til Flørli for omtrent to uker siden. Mellom Flørli og krysset mellom Kjerag og Langavatn er det en del opp og ned. Det kjennes godt i bena når man har sekk på ryggen. Jeg gikk vel med litt under ti kilo på ryggen i regn og vind og var sliten. Tok ikke turen oppom Kjerag, men gikk rett til Langavatn. Delvis var det på grunn av været, også på grunn av at jeg var sliten. Kikker du på kartet er det noen småvann før Skansen. De ligger i hver sin minidal med ganske bratte småbakker. Er det vindstille kan du også regne med en mygg o.l. Legg gjerne pausen til Låtervikjuvet sitt utkikkspunkt, hvis det ikke er tåke da. Selv tok jeg pause litt før juvet i Jervenduken. Stigningen opp fra Låtervikvatnet er ganske seig. I tillegg er den rett etter en vading. Jeg tror dere blir nødt til å vade, det måtte jeg. Lå også litt snø på stien ved samme vann og her passerte jeg på oversiden og gikk ned til stien rett etter. Det var litt dum, det går å fortsette på samme høyden et lite stykke til enden av vannet. Etter oppstigningen fra Låtervikvatnet er det så og si en søndagstur til Langavatn Fin utsikt og nedoverbakke. Om kvelden kan dere kjenne trappene i bena. Jeg brukte vel nesten sju timer på turen med start i bunn av trappa på Flørli. Fyll på med en sjokolade etter trappa og Låtervikvatnet så går det fint. God tur! PS! Sju timer er å holde høyt tempo. Traff på 60+ gruppa til STF på Langavatn og fikk beskjed om at jeg hadde gått fort av en turleder. I regn og vind gjør en jo gjerne det for å holde varmen. Legg til at jeg går alene, så det blir ikke mye småpludddring på veien. Sauer liker ikke humoren min ...hadde ikke mot til å prøve den på 60+ gruppa.
 16. Kom på at dere kunne hørt med Clarion hotellene. De er meget opptatt av lokalt samarbeid. De starter nytt Clarion Hotel Air på Sola. Ikke dumt å ha Stordalen på laget?
 17. Marmot Precip i størrelse L og XL for 499,- altså en tredjedel av prisen. [Hidden Content] Test av jakke: [Hidden Content] Det er vel et røverkjøp...
 18. Kjøpte ikke Norrøna Lyngen jakke til 3999,-. Får heller re-impregnere den 15år gamle Lill-sport anorakken
 19. Har hatt noen treningsklær fra northpeak. De fungerer som tilsvarende klær med puma, nike og andre logoer på. Husker en treningsbukse hadde litt trange knær. Når det er sagt, kjøpte jeg en ryggsekk for 400 - 600 på OBS! (tror jeg, hukommelsen mistet jeg en gang). Sekken er en High Peak 55+10L. Den har holdt i mange år. Nå har ikke jeg vært på ekstremturer, men en del fisketurer og 3-4 dagers turer. Eneste jeg har å utsette på den er litt svakt klips på hoftebeltet. Den er dog noen år gammel, og klipsen kan byttes. Poenget mitt er at OBS! har mye som holder for mannen i fjellet og er du ikke ute etter en 4000,- jakke så trenger du ikke å kjøpe en. Du får kanskje ikke ultralight og fansy-smansy membran, men klær som allikevel gjør jobben. Mvh amatør fjellgeit.
 20. Minkolje fungerer utmerket på mine Alfa Walk King. Var tirsdag og onsdag i Lysefjordheiene i regn og vått terreng. Vadet vel et dusin ganger uten å ta inn vann. Merk at jeg er lat og kun smurte dem inn før turen startet.
 21. Sier meg enig. Veldig lite sommer. Var på tur Flørli - Langavatn -via Blåfjellenden - Flørli på tirsdag og onsdag, tok morgenbåten hjem torsdag morgen . Mye vind, en del regn på tirsdag. Klarte meg uten regnjakke på onsdag. Var blåbær i Blåstøldalen og på Flørli. Hvis det er noen fra STF-dugnadsgruppe her: Blåfjellenden til Flørli kunne trengt noe rødmaling Takk til 60+ gruppen til STF for god gulrotkake på Langavatn.
 22. Jeg bruker disse: [Hidden Content] 10 og 15-liter til 99,- De har gjerne en annen pris i butikken, men du opplyser om nettprisen, så fikser selgeren en kjøpsordre til deg Jeg har tre 15L. En til ting og tang, en til ull, og en til speilrefleksen. Uno matpakkeposer fra Coop til småting og snacks.
 23. M-77 brukte jeg i 14 år før jeg gikk over til Alfa King støvlene. Har hatt stor glede av den stivere sålen. M-77 ble brukt i skogen, til hverdags og på nyttårsfesten. Som mange andre sier: - gå inn støvlene våte til tørre, selv bruker jeg lunket vann og tykke ullsokker - bruk alltid ullsokker - smør dem med kiwi sort krem, ofte - Sett i en god såle du liker, prøv et par forskjellige - sett dem inn med olje/fett et par ganger i året En tråd som dette må det holdes liv i.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy