Gå til innhold

HunterHunted

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  109
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om HunterHunted

 • Rang
  Noob

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Jakt og friluftsliv.
  Lette mosjonsturer i marka om vinteren.
 • Sted
  Sør-Trøndelag

Nylige profilbesøk

927 profilvisninger
 1. Mulig du allerede har funnet svar, men lurer på om arcteryx hadde en fleece med delvis vindtett front, men aner ikke om den er i produksjon lengre. I tillegg var jeg innom sport outlet her om dagen og såg en fleece med vindtett(?) front i Outdoor research-avdelingen.
 2. Er på utkikk etter turklokke med GPS og foreløpig vurderer jeg suunto traverse(alpha) og garmin instinct. Tenker å holde meg i 3000 kroners klassen eller under. Egenskaper jeg prioriter er navigasjonsmuligheter, enkel betjening og holdbarhet. Noen som har erfaring med klokkene jeg nevner eller har forslag til andre klokker med sammenlignbare egenskaper? Bruksområder er jakt og turbruk samt hverdagsbruk.
 3. Ja, vurderte zeta ar, men hadde ikke fargen jeg ville ha. Tenkte å bruke jakken på reinsjakt, så ville ha en grå-ish tone. Det var det bare beta som hadde. Men opplevde zeta som en smule smalere i snittet. Veldig myk og stille i stoffet(gore tex. C-knit) ift Beta SV{pro Shell). Beta er nok i utgangspunktet overkill for turgåing uten tung sekk. Jeg hadde klart meg med Zeta i 98% av tiden tror jeg.
 4. Byttet ut arcteryx Alpha AR med Beta SV nettopp og er storfornøyd med den. Erstatter vel Theta-modellene slik jeg har forstått det. Savner én eneste ting og det er snøring i midjen, annet enn det er det en fantastisk jakke.
 5. Kahles Helia 2,4-12x56 med medforstørrende 4-dot retikkel og belyst rødpunkt. Endelig et lyssterkt kikkertsikte 😁 innskyting i morgen tidlig før hjorten må se seg for.
 6. Takk for tips! Prøvde underlaget du nevner på gmax idag, men synes det er veldig smalt. Enda jeg er temmelig smal selv også... Men ellers virker det som et bra underlag. Pakkes til en stor knyttneve og knapt over halvkiloen. Heller nok mot et telt med litt større fortelt ja. Aldri prøvd ringstind, men ser veldig trangt ut. Ellers prøvde jeg både powerframe, pararanger og recon på xxl idag, dog uten vekt, og fant ihvertfall recon som den foreløpig beste. Uten tvil. Virker som en allsidig sekk, men tung!
 7. Sport Outlet har en del votter av god kvalitet. Kjøpte Outdoor Research sine skallvotter i goretex med tilhørende primaloft hansker. Ikke blitt våt i dem enda, men liker godt å ta ut innerhanskene og bruke hjemmestrikkede ullvanter istedet. Dette er lange votter som går til midt på underarmene.
 8. Jeg har tenkt å debutere som reinsjeger neste år. Forhåpentligvis på Dovre, og ønsker tilbakemeldinger fra forum-gudene på utstyr som er kjekt å ha. Det eneste jeg virkelig mangler er forsåvidt storsekk og telt, men har tenkt å pakke lett og mobilt, men samtidig tåle 4-5 minusgrader. Det jeg har av utstyr fra før er tungt og slitt. Jeg er 185 cm og ganske slank. Skriver opp en del vitalt utstyr jeg har tenkt å gå til innkjøp av om jeg finner det på salg men tar gjerne imot forslag dere mener er bedre. Sovepose: Dunpose, helst med impregnert dun ala RAB etc. Vekt under 1100 gram. T-limit ca. -5 ˚c. Liggeunderlag: Exped synmat 7UL LW eller winterlite LW i kombinasjon med et lett underlag i celleplast. Ser stort sett alle produsenter har normalstørrelser opp til 183, så da blir vel LW uungåelig? Telt: 1-2 mannstelt under 2 kg. Ringstind superlight eller Frisport Yaranga f.eks? sekk: Norrøna Recon eller Pararanger. Berghaus Atlas cyclop 80+20. Hvor stor sekk bør jeg ha? Bør jeg ha pakkramme eller holder det med anatomisk? Noe med erfaringer fra f.eks Eberlestock, Stone Glacier eller andre aktuelle sekker?
 9. Mener du Lynx-dressen? Vet ikke annet enn at den har HWS-membran(aldri hørt om den før) og den har visst 20 000mm vannsøyle.
 10. Angående jakke er nok Beta-jakkene minst like kort i livet som Falketind. Jeg byttet nylig ut min Alfa AR(i praksis lik Beta AR, men med andre lommer) og solgte den da den var for kort i livet. Kjøpte meg Beta SV til slutt. Sto i mellom den og Zeta AR som er den lengste jakken de har. Zeta har også snøring i livet. Anbefaler deg å prøve begge de modellene hvis du har mulighet. Beta SV er svindyr, men fikk 30 %. Zeta koster omtrent det samme som Falketind .
 11. Primos gen.3 bipod skytestøtte Arcteryx beta sv jakke... gleder meg til drittværet setter inn 😍 flåttspray
 12. Ja, 50 mm. er vurdert, men redd det blir tungt og upraktisk på smygjakt?
 13. Tenkte å gå til innkjøp av ny kikkert til hjortejakta. Kikkerten skal for det meste brukes til smygjakt i bratte vestlandslier, men også litt speiding fra bilvinduet og jakttårnet. Tenkte noe sånt som 10x42 eller 8x42-ish, men er redd for at 10x forstørrelse kan gi et urolig bilde i skogen med puls og dårlig kondis? Fullt klar over at skal man ha noe BRA så må man vel opp i 10-tusen kronersklassen, men jeg vil ha noe som er bra NOK. Tenkte noe sånt som Vortex Diamondback-modellene eller Steiner ett-eller-annet på friluftsmagasinet. Noen med erfaringer fra de modellene eller har andre tips hvor man får mye for pengene? Opptil 3000-ish.
 14. Som nordhauk sier lengre oppe, hjortevilt og spesielt elgen, ser farger på en annen måte enn vi mennesker. Stort sett alle dyr gjør det pga. av at de er utstyrt med to ulike "tapper" i stedet for tre som vi mennesker har. Det er dermed ikke sagt at de er fargeblind, tvert imot. Arter med relativt godt fargesyn, som hjortedyr, kan registrere farger fra den delen av bølgespekteret som vi oppfatter som blågrønne (og gule) farger. For øvrig har jeg hørt at klær med fluor-impregnering visstnok skal synes pga. måten vilt fanger opp IR eller UV-stråler? Noen med innspill? Jeg for min del går mye på hjortejakt og rådyrjakt. Både postjakt, drivjakt og mest smygjakt. Mine erfaringer er i hvert fall at det aller viktigste er å bryte opp kontraster. Et hvitt ansikt og to hvite hender synes ekstremt godt i skogen og spesielt hvis de beveger seg. Mange sniker seg sakte rundt i skogen og tror de er usynlige i kamo-dress av ypperste klasse, men glemmer ansiktet og spesielt hendene. Hendene beveger seg ofte fortere enn resten av kroppen og kan nok kanskje se ut som om man står i mørket og vifter med to stjerneskudd(satt på spissen!) når man plukker ting ut av lommene, tar tak i ting eller klør seg i nesa. Jeg har selv kamo-dress, men med oransje skulderpartier. I tillegg bruker jeg ansiktsmaske eller i det minste caps og fingervanter. Spesielt på smygjakt. Har stått ansikt til ansikt med hjort på 4-5 meter flere ganger uten at de har sett meg og kan skrive under på at det de ser er bevegelse og kontraster, ikke signalfarger. Irriterer meg at en god del jaktbekledning er altfor mørk og i tillegg der skulderpartier og hetter er i et enda mørkere stoff enn resten av plagget.... da skaper man mer siluett enn man bryter ned. For øvrig har jeg hørt at klær med fluor-impregnering visstnok skal synes pga. måten vilt fanger opp IR eller UV-stråler? Noen med innspill? Når det gjelder signalfarger og sikkerhet så virker det som om det er en utbredt misforståelse at det er for å ikke forveksle jeger og vilt? Ser man ikke forskjell der bør man vel ikke jakte i utgangspunktet...? Det er vel først og fremst for at skytteren skal registrere at bakgrunnen/forgrunnen er trygg når skudd blir løsnet mot viltet.
 15. Litt sent svar, men ser ut som Beta SV(ny modell) tar over for Theta? Prøvde den i butikk her om dagen og virker som om den er en smuuuule smalere i snittet enn Theta, men ikke mye. Synd Arcteryx har økt prisene markant det siste året!
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.