Gå til innhold
  • Bli medlem

Oddben

Medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om Oddben

  1. Nå er vel dette svart på allerede, men jeg må komme med mine betraktninger også her. For dette stemmer ikke! Er det ei årstid jeg setter pris på skalljakker så er det nettopp på vinteren. Jeg har notert meg at det er en del som snakker ned skalljakker og ulike membraner, og for all del, folk skal få ha sine preferanser. Bruken av skalljakker henger selvfølgelig sammen med aktivitet, temperatur, vær og så videre, men som folk i Nord-Norge i alle fall vil kjenne seg igjen i - det skal godt gjøres å legge ut på en tur vinterstid som er lenger enn til postkassen uten å bli utsatt for 1. Vind og/eller 2. Nedbør. Og her triumferer skalljakkene. Det er nesten så jeg vil si det er uansvarlig å legge ut på tur på vinteren i bekledning som ikke evner å holde de to store fiendene vind og nedbør unna. Joda, det kan være greit med ull og diverse naturlige stoffer som puster og er myke og stille, men jeg ville ikke vært i særlig tynne luftlag med kun dette å sverge til. Og klart har man vel opplevd å være klam i skall på vinteren, men jeg har uendelig mange flere ganger klamret meg til rustningen skalljakka som ikke har sluppet Kong Vinter inn i svetten min. Og ikke minst - skalljakker kommer i mange ulike versjoner. Gore-Tex er ikke bare Gore-Tex. Løsningen på vinteren er ifølge meg, og mange andre, skall ytterst, ventiler som et husmorvindu, bruk ullundertøy og mellomlag etter aktivitet og dagsform, så er man som regel godt rustet for alt.
  2. Hmm, jeg innser jo at det eksisterer noe av det jeg ser etter. For eksempel: https://www.norrona.com/nb-NO/produkter/bitihorn/bitihorn-windstopper-zip-hood-jakke-herre/?color=7718 Gitt at den er så vindtett som de påstår, og samtidig ikke for stor som mellomlag kan den funke. Har god erfaring med merket. Eller kanskje denne: https://www.gorewear.com/eu/no-en/gore-r3-partial-gore-windstopper-shirt-100287.html?dwvar_100287_color=0899&cgid=gw_men_tops_jerseys-shirts#prefn1=fabricTechnology&prefv1=gore-windstopper&clearance=0&collapsedRefinements=&start=1&cgid=gw_men_tops_jerseys-shirts Har i grunn ikke noe stress med å finne dette, vil heller bruke tid på å finne det jeg virkelig trenger. Så bare peis på med forslag!
  3. Ser absolutt ut som bra klær det der. Men virker unødvendig store og tunge til det jeg ser for meg. Og temmelig overpriset ... Har bl.a. ei Norrøna Finnskogen fleecejakke, den veier 540 gram, og jeg synes ofte den blir for stor og varm, men dog ikke vindtett. Kanskje litt sær forespørsel, men det må jo finnes noe jeg ser etter der ute. :)
  4. Hei, noen tips til et mellomlag som er i alle fall delvis vindtett? Ei typisk vindtett fleecejakke blir gjerne for tett og tung, til det har jeg en haug andre jakker. Jeg trenger et mellomlag som gjerne har et vindtett frontparti f.eks. Ikke helt lett å finne, men genial i bruk til vårskiturer og når jakka må av generelt. Vind er det jo gjerne i høyden uansett!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.