Jump to content

Batch86

Aktiv medlem
 • Posts

  58
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Batch86 last won the day on June 24 2015

Batch86 had the most liked content!

About Batch86

 • Birthday 09/17/1986

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,713 profile views

Batch86's Achievements

 1. Riktig det, også kalt quartz ur. Innen horologien er ofte quartzur litt uglesett, ikke det at det er noe dårligere ur da de gjerne er mer presise enn mekaniske klokker og krever mindre vedlikehold. Selv har jeg Omega Aqua Terra Quartz som har vært med meg i 12 år og fått allverdens juling, tror jeg har byttet batteri 2 ganger og den funker som bare det. De andre mekaniske klokkene jeg har, må oftere til service, ca hvert 5 år og dette koster noen kroner som @Terka nevner litt over her. Men igjen, det finnes ikke noe logikk i det å kjøpe dyre mekaniske ur men nå er det noe med denne horologien som jeg finner fasinerende.
 2. En god klokke som kan brukes til det meste er Seiko skx007: [Hidden Content] Du får den til 2-3 laken her hjemme, da slipper du moms og toll osv. Dette er veldig gode klokker til en rimelig penge, veldig mye klokke for pengene. Her prater vi klokke som er godt kjent hos urmakere og kan konkurrere mot mye dyrere merker av hva kvalitet angår. Skikkelig hverdagsbeater! Ikke trenger du å bry deg om batteribytte heller:)
 3. Hei du. Kom hjem fra denne turen i går, veldig fin tur, anbefales på det sterkeste. Angående tidsbruk vil jeg si at fredag søndag bør gå greit, dog blir det kanskje ikke så mye tid til fiske og slaraffenliv. Fredag: Mylla-pershusvann (veldig fint her) Lørdag: Pershusvann-Hakloa/Bjørnsjø (Litt avhengig hvor glad du er i andre folk:P) Søndag: så videre ned til Øyungen/skar på søndagen. En kanotralle er et must, du får noen gode trilleetapper men på fine grusveier, er også 2-3 steder du bør bære kanoen, ikke veldig lange men litt kronglete sti med kano. Fyr løs hvis det er noen flere spørsmål.
 4. Det er vel der Recon Pack er veldig fin med tyngre bører, over 20 kg, som det gjerne blir på slike turer. Selv så finner jeg alltid noe jeg bør ha med eller tenker at det og det hadde vært lurt å tatt med men prøver å tenke litt vekt også. På slike turer så er rutiner og litt system gull verdt, dette er noe jeg har videreført til mindre turer også. Før så var det et komplett kaos i teltet og sekken, nå så har jeg temmelig stålkontroll på hvor ting er til enhver tid, selv på mindre helgeturer. Det er vel et resultat av det at jeg bestemt meg for å ha en viss rutine på ting.
 5. Recon Pack er det jeg også har brukt, litt tung men kjempesekk spør du meg. Ang, sponsing så må du jo gjerne prøve deg rundt omkring, jeg ga ikke dette så mye tid og ressurser, det jeg derimot gjorde var at jeg la frem hva jeg skulle gjøre, ta meg fri et år og tusle rundt og hørte om de ville lage en grei pris til meg på div ting og tang, av ting jeg visste jeg skulle ha uansett. Dette var det endel som gjorde, fikk endel greie priser her og der på ting jeg visste jeg skulle ha. Bortsett fra det så brukte jeg ikke så mye tid på dette feltet. Kom deg ut på våren, test litt utstyr, gjerne når det er meldt litt møkkavær, da får du testet det skikkelig og du får bedre trening med enn å teste det en søndag med knall sol og null skyer:P Ang sko, kjørte jeg ganske likt som deg, gode fjellsko og et par lette joggesko som tørker fort, dette funka bra for min del.
 6. Hei du. Jeg har gjort mye av det samme, selv om den lengste enkeltturen var i overkant 2 måneder. Kan rable ned noen erfaringer jeg gjorde meg ang dette. Mye av dette du lurer på her, vil jeg si at du får best svar på hvis du tar deg noen turer i forkant (kanskje tidenes mest vage svar) Hvor vi godtar ekstra vekt, tja noen setter pris på et par ekstra poser med kaffe og sjokolade mens andre må ha et litt tyngre og bedre liggeunderlag. Jeg tok kaffe og sjokolade.. Av den ruta du beskriver der så har jeg bare vært i Femunden, da riktig nok over et par måneder med kano men jeg baserte meg mye på fiske og et par matdepoer, hvor jeg da fikk en lokal kjentkar til å kjøre noe tørrmat opp vinterstid på en koie. Kano gjorde jo selvfølgelig ting enklere. Det som kanskje er viktigst er jo at du har sko og sekk som fungerer bra, her er det viktig å testet skikkelig i forkant så du vet at dette funker. Det jeg sitter igjen med etter å ha vært så lenge alene på tur, er at det er en ufattelig deilig frihetsfølelse men savnet etter folk og fe kommer snikende. Skal du ha med hund forresten? Det gjorde mye for min del hvertfall. Av mat så kan jeg hvertfall si at jeg er dritt lei real etter å ha spist dette endel, der tror jeg endel er enig med meg, at man blir lei, men det funker. Hos meg har det gått mye i havregrøt, potetmos, fisk i forskjellige variasjoner. Her også gjelder det å teste litt i forkant, hva som funker for deg? Hva med å tørke litt mat? Solcellepanel: Jeg kjøpte et, lifemate mener jeg det het, dette var det bare tull med, (5 måneder med reklamasjoner frem og tilbake) jeg mistet helt troen på solceller etter dette, antakelig var jeg bare uheldig men jeg endte opp med å redusere elektriske artikler til et minimum på lengre turer. Ang rute, hadde jeg vært deg så ville jeg ikke spikret denne, ha ting litt åpent, det kan være greit å ha noe å følge og kanskje en sånn omtrentlig tidsplan på ting. Plutselig er det bra fiske et sted og du vil bruke 3 dager der og her, kanskje det er et parti som frister mer enn det du opprinnelig skulle gå, mange faktorer her, vær bla:) Av ting som er et must, for min del så ble det en leatherman og gode sko men desto viktigere er det å kunne være med seg selv i sitt eget selskap over lengre tid, når alt butter i mot av vær, vind og utstyr så kan det være tøft, dette fikk jeg kjenne på et par ganger. Kan sikkert komme med mer spesifikt senere:) Dette her kan du bare glede deg til!
 7. Fikk et litt motsatt råd av en fotograf jeg. Det er faktisk å bruke tid på å ta bilde, istedenfor å knipse i vei og satse på at et blir bra. Nå er kanskje han litt gammeldags men, kamera er en ting jeg er fryktelig dårlig på. Men en ting er sikkert, mobilen er som regel med på det meste og lett tilgjengelig og klar, det blir det fort bilder av, ikke av kameraet som lå i topplokket av sekken, som ikke var klart:P
 8. Jeg leser med undring denne tråden. Den starter med at han lurer på hvorfor noen låner en hund for å dra på tur. Jeg lurer på hvorfor noen kan lure på det. Som @martin.m over meg skriver, det er gjensidighet, glede og fellesskap som deles av begge parter, se bare på den fine filmen til @Tor Reidar Nag [Hidden Content] Her ser du virkelig en hund som trives og koser seg på tur, dette vil jeg tro at selv @Bjarne H.S. ser. Ja, vi velger å ha en hund fordi vi KAN ha og ikke av nødvendighet, skal jeg dra dette lengre så spiser vi kjøtt fordi vi KAN og ikke MÅ. Spiser du kjøtt forresten? Støtter du denne fantastisk dårlige industrien, der hvor dyrene lider ganske mye, antakelig mye mer i omfang enn den gjengse hund her i norge. Nå er dette å strekke det langt men jeg tror de flestehundeiere i norge vil det beste for hunden/kjæledyrene sine, du nevner en bruk og kast mentalitet av dyr i norge? Utdyp gjerne denne! Det er ikke alltid at det er pengene som er viktig for selger/oppdretter heller, mange følger opp eiere i etterkant for å se at hunden trives og har det bra. Dama mi har en Rottweiler på litt over 2 år, der er det fortsatt kontakt mellom oppdretter og dama mi hvor de fortsatt følger med på utviklingen av bikkja. Såklart de har økonomisk hensikt i det men ta en runde på litt seriøse oppdrettere og du vil se at det er en forskjell på disse og noen som selger gullfisk og kampfisk på den lokale dyresjappa. Igjen, jeg har vokst opp med hunder, hatt noen selv og nå er jeg på utkikk etter ny hund da dama flytter et stykke unna og bosituasjonen endrer seg. Det er kanskje selvisk men jeg vet med meg selv at jeg kommer til å gi den hunden mye bra opplevelser, både i form av korte og lange turer, sosialisering med andre hunder i hverdagen, mye kjærlighet men en ting: Jeg kommer aldri til å skaffe meg en hund, nærmest som en TING, for selskapets skyld? Det er vel så mye som å gi den gode opplevelser som at jeg skal ha det! Skal avslutte med en liten historie. Tok T-banen i Oslo med 2 golden retrievere for noen år siden, billett til meg og disse ble handlet inn. Etter å kjørt et stykke med banen er det kontroll, jeg begynner å finne fram min billett, dette var jo greit. Så mens jeg skal til å lete fram billettene til bikkjene, så går bare kontrolløren videre til neste man og signaliserer at dette er greit, før jeg har fått opp billettene til bikkjene, da var det et stykk person( altså meg) som ropte: hei hei hei, vi har da med flere individer her som også skal sjekkes! For meg så er hunder noe mer enn en ting, mer enn bare et selskapsdyr, det er et familiemedlem det også, sånn tror jeg mange andre med hund føler det også.
 9. Hei og velkommen til forumet! Nå har ikke jeg testet Akto, så kan ikke gi noen erfaringer her ifht Ringstind vs Akto. (Har bare vanlig ringstind 2 forsåvidt også) Ang svartfarge, dette stemmer godt. Kjøpte meg et Kaitum her tidligere i sommer og når jeg pakket det opp trodde jeg at dette var veldig feil, det var jo ikke grønt, sort var fargen, som de så pent sier borti lia her. Etter nærmere iaktagelser så er det jo et grønnskjær i det men her ble jeg overrasket ja.
 10. Nå avsporer vi kanskje litt, så mod får flytte den evnt. Ang dette med å representere egen butikk/nettbutikk, dette bør kanskje opplyses om i klartekst, enten ved brukernavn, fremkommer godt frem i signatur eller ved at når det postes så blir det nevnt klart og tydelig i den posten det gjelder. Har et eksempel her, ikke nødvendigvis at dette er noe Fjellforum bør begynne med i den grad men. Jeg er på et annet forum, i en helt annet område enn friluft og denslags men der representerer jeg bedriften jeg jobber for, både ved faglige spørsmål og ved henvendelse til firmaet jeg jobber. Brukernavnet og signatur gjør det veldig klart at jeg er der av økonomiske grunner (representere en bedrift) men dette er godtatt av brukerene da de gjerne vil ha svar på det tekniske av produkter vi fører, pristilbud på div osv. Dette kan være en bra ting, i den forstand at det ikke bare blir synsing og gjetting rundt produktene/løsningene/monteringen av produkter som diskuteres og man kan få klare svar fra bedriften ved usikkerhet om feks prissetting. Nå kan ikke jeg si at jeg har sett så mange firmaer representert her men kanskje man skulle stilt et større krav til en bruker hvis han/hun representerte en bedrift/ har økonomiske interesser osv? Jeg syns det er fint når bedrifter setter av tid til å bli med i diskusjoner på nett, (sier jeg som akkurat har sagt at jeg representerer en bedrift, kremt) men da skal man opptre seriøst, åpenthet om hvilken bedrift man representer, nada spam av kampanjer men en moderat holdning til å opplyse om at nå er det salg da og da. Dette kan jo gjøres i en egen firmatråd evnt.
 11. Ja, flotte hunder.. Ser du har kløv på din, når begynte du trening med kløv på din? Liker rasen mer og mer ettersom jeg har blitt kjent med den, merker dog at det er mye fordommer mot denne rasen. Selv har jeg ikke annet å si at det er en herlig hund, noe sta kan den jo være da men:D
 12. Siden forrige gang jeg postet her, så har desverre Samson forlatt denne kloden. Tenkt mye om og men om å skaffe meg en ny hund men tid og veldig usikker ang rase osv osv har gjort da at jeg utsatt det å få meg en ny hund. I mellomtiden, så har man jo da funnet seg en kjæreste av alle ting, som da har tatt en endel tid. Denne flotte jenta hadde jo selvfølgelig en hund som jeg da har blitt veldig glad i, en rottweiler. Aldri hatt noe bekjentskap til denne rasen før, så overgangen fra golden retriever på 10 år til rottweiler på 2 år var smule nytt for meg. Har blitt veldig glad i denne frøkna men vi har ikke vært på noen skogturer enda, men om 2 uker så har jeg fått innvilget pass til å dra på hytta alene med denne nette lille frøkna på 52 kg.
 13. Takker for tips. Er mye i dette området så skal få sett denne senere. Fin fint område dette.
 14. Tenkte jeg skulle gi en liten rapport fra mitt første møte med Fjellforum, noe som viste seg å bli en knall helg. For min del ble dette tatt veldig på sparket. Jeg sitter hjemme en mandags kveld, funderer litt på hva jeg skal til helgen, jeg har jo fri og ingen planer på tapeten! Begynner jo å titte litt på forumet samtidig som jeg er pålogget chatten, litt sånn på impuls ender det opp med at jeg bestiller meg en billett til festivalen Rondaståk, etter å ha hørt og lest meg fram til at dette skal være morsomme saker. Det går en dag til og det slår meg at jeg kanskje burde ta en titt på denne traktoren til en bil jeg har stående, ikke noe som helst liv i den er konklusjonen. Hva gjør man da? Jo man er ikke mer freidig enn at man logger seg på facebook sidene til rondaståk og spør om skyss der mot betaling bestående av en slump penger, 1 kald en på kvelden og noen røverhistorier på vei opp. Og svar fikk man! Det var et stykk kvinne som da tar kontakt som sier at, joda, hun skulle kjøre fra seljord til Rondaståk og kunne fint plukke opp meg i Oslo by. Jeg takker så meget og står klar på fredagen med sekken pakket full av godsaker til festival, hun møter opp, noe sen vel og merke men jeg klager ikke! Hva som møter meg når jeg blir hentet er en voldsom HiLux med utallige 1000metere, kugrill og stigtrinn og det som verre er. Får lempa sekken oppå planet og på vei er vi! Vi kommer oss fram i et drivende godt tempo og med varierende musikk på platespilleren, en minneverdig tur, skal sies. Endelig framme ved Rondablikk takker jeg for turen og avtaler at senere den kvelden er en kald en på meg. Men først skal jeg få møtt noen FF'ere, så jeg begynner å tusle meg litt oppover for å se etter et banner, ser til slutt et banner men ingen mennesker. Jeg har jo aldri møtt noen av dere før, så jeg ante jo ikke hvordan noen så ut så jeg plukker opp telefonen og taster nummeret @tronn som ikke svarer. Neivel tenker jeg, så jeg begynner å finne meg en teltplass i nærheten. Så ringer telefonen, Tronn ringer og sier at de snart er på vei opp og jeg sier de får se etter en nett lita kar med blå lue. Plutselig ramler dem inn, alle mann alle! Hilsninger blir gitt og mens jeg såvidt får ned noen teltplugger før Oslo Ess skal spille er moroa i gang. Etter dette så gikk det slag i slag med det som hører festivallivet til så her trengs det ikke utdypes noe mer, om ikke noen av de andre har lyst til å tilføye noe:) Lørdagen er over oss, jeg får såvidt ramlet ut av teltet, tidspunkt er uvisst men det er før kl 10 for da skulle denne solide gjengen med friluftsmennesker bestige en eller annen topp. Jeg tenker i mitt stille sinn at jeg er ikke der, hodet mitt hadde nok å kverne med her og nå, alternativet med en liten dram fristet ikke men det var noen som måtte ty til den løsningen. Dagen gikk med til mest sløving for oss som ikke var med å bestige dette voldsomme fjellet, praten gikk løst om ingenting og formen ble bedre etter man fikk i seg litt mat og drikke. De andre kom seg ned igjen etter en strabasiøs ferd mot sukkertoppen hvor det visstnok hadde vanket en belønning i form av en Døl øl, noe lokale greier visstnok, skjønte at dette hadde vært godt på toppen. Så begynte rabalderet igjen, med konserter og festival liv til morgenkvisten. Jeg og @tronn fikk smakt på noe lokale greier som var kamferlikør eller noe. Dette var noe av det merksnodige vi skulle klare å få smakt i løpet av denne kvelden, så smaksopplevelser var det også mange av der oppe. (Kremt, neste gang tar vi bare 1 mokkabønne om gangen, ok?) og dropp den hælvetes jellypop sjokoladen. Trenger ikke utdype denne kvelden noe særlig mer, man møter nye mennesker, kanskje ikke alle blir livslange vennskap men der og da så er det moro å møte nye individer. Søndagen er over oss, jeg har fått haik med en FF'er så da kom jeg meg jo hjem igjen også, ser man det! Kan vel sies at formen var heller redusert på søndagen men jeg var heller ikke den eneste men dette er jo ting som hører med:) Men en ting er sikkert, jeg skal på flere Fjellforumtreff, en skikkelig bra gjeng med folk dette. Kombiner dette med konserter, god drikke og en eller annen gåtur/foredrag så har du Rondaståk! Takker for en knall helg folkens, håper vi hvertfall ses neste år på Ståk, jeg skal nemlig ditt! (om vi ikke ses før da) Det skal sies, denne posten her er en smule sensurert men var mest for å gi et inntrykk av hvordan et førstemøte med fjellforum kan være, på festival vel og merke. Jeg har ikke noen bilder, men det ligger vel noen i den andre Rondaståktråden her på forumet. Erik
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy