Nimrad

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  549
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Nimrad last won the day on November 18 2016

Nimrad had the most liked content!

Om Nimrad

 • Bursdag 26. mai 1989

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Stavanger

Nylige profilbesøk

876 profilvisninger
 1. Tips til system med hansker og votter

  Når det kommer til vind/vanntette votter så bruker jeg selv merino liners (som jeg ser du allerede har), BlackRock sine dunvotter og et yttertrekk i eVent-stoff. Sistnevnte kjøpte jeg på REI, men vet også at MLD lager noen. Når det ikke eg like mange minus bruker jeg fleece inni eVent-trekket.
 2. Vintersovepose

  Ser at jeg glemte "x-trem" -17 bør holde, ja.
 3. Vintersovepose

  Jeg vil tro den er litt vel kald for slike forhold. Jeg regner med du er dame? I så fall skal du tolke "T-comf" som din komforttemperatur. -2 er nok ikke godt nok. Har du sjekket Warmpeace Viking? De er billige til dunposer å være.
 4. Gå etter vekt på sovepose?!

  Dette er en tullete holdning spør du meg. Du kan fortsette med disse usannsynlige "hva hvis"-situasjonene i det uendelige. Sannsynligheten for 25m/s når det meldes 3 er liten. Tar du i tillegg høyde for at UL-telt mest sannsynlig vil klare seg (om enn en noe ubehagelig opplevelse) så er du veldig safe. Det er umulig å ta høyde for alt. Tar du med hjertestarter i tilfelle hjertestans? Hvor mye ekstra mat? 3 dager? 20 dager? Nok til å overleve en istid? Tar du høyde for at en mus kan spise opp maten din mens du sover? Dette er satt på spissen, men mellom disse ekstrempunktene er det en gråsone. Om du velger å være forberedt på 0,009%-tilfellene og jeg på 0,010%-tilfellene så syns jeg vi begge skal få lov til det.
 5. Litt usikker på hvor høyt det er, men jeg fyrer med gass i Moment DW fra Tarptent. Det er såpass på grensen at jeg bytta fra toppmontert brenner til en med slange. Fyrer kun med gass i den.
 6. Gå etter vekt på sovepose?!

  Vanntette dunposer er ingen problem å få til, men jeg tør ikke ligge i dunpose ved bålet akkurat.
 7. Gå etter vekt på sovepose?!

  Jeg må si meg uenig med Monsen der. Jeg forstår poenget hans med å ikke stole 100% på beskrevet temp, men jeg mener temp-rating uansett er et "uendelig" mye bedre mål på hvor varm den er enn vekta i seg selv. Vekta vil variere med dunkvalitet, størrelse, kontruksjon/form og materialvalg. Disse vil ikke nødvendigvis ha noen effekt på varmen. 2,5 kg hørtes ekstremt mye ut. Jeg har ligget i -20 god og varm i en pose som veier 1,6kg.
 8. Rab Expedition soveposer?

  Alltid bedre safe than sorry, men etterhvert som man lærer seg selv å kjenne så lærer man grensene sine å kjenne. Det er også alltid bedre å bære nok enn å bære for mye.
 9. Frysepinn i vinterland

  OK. Hva underlag gjelder så ville jeg selv gått for denne kombinasjonen: Exped Evazote Doublemat Exped SynMat Winterlite Evazoten er en dobbelmatte (dobbel bredde) som du kan skjære i to, ha dobbel under/over liggeunderlaget eller legge ut over teltgulvet så du unngår kontakt med den kalde bakken når du stresser rundt i teltet. R-verdier (et mål på hvor god isolasjonen er) kan plusses sammen for disse underlagene så det skal gi deg et godt vinterunderlag ned mot -20 og litt forbi vil jeg tro.
 10. Frysepinn i vinterland

  Kommer an på hva du mener med "vinter" da? Skal du på høyfjellet vinterstid må man jo kanskje planlegge for -30. Da må du for øvrig være obs på mange andre ting også. Alt er vanskeligere om vinteren (vannet fryser, du må slå opp telt med hansker, du kan så og si ikke sette deg ned uten at det blir kaldt osv.). Hva tenker du egentlig du vil prøve deg på?
 11. Dun eller syntetisk sovepose?

  Av nysgjerrighet. Dere som velger syntet foran dun; har dere faktisk opplevd problemer pga fukt eller er det bare "frykt" for problemer pga mye fukt? Grunnen til at jeg spør er at jeg har våknet veldig ofte på vinteren med ganske mye rim/fukt på oversiden av dunposen, men selv ved 3 overnattinger så har det ikke rukket å bli et problem. Til lange ekspedisjoner skjønner jeg det veldig godt, for da får du ikke tørket ut av posen underveis, men til 2-3 overnattinger er min erfaring at det helst bare går ut over nervøsiteten min enn faktisk selve dunet. Det finnes for øvrig dun som er behandlet med vannavstøtende midler som skal gjøre at det tåler mer vann.
 12. Fargevalg på hilleberg akto

  Og jeg kan ikke forstå hvordan folk klarer å miste teltet. Jeg har aldri hatt noe problem i det hele tatt å finne frem til mitt grønne telt. På natta lyser refleksene best tilbake uansett. Når jeg er i naturen så er det følelsen å være i villmarka som står sterkest. Jeg vil mer identifisere meg som en del av selve villmarka enn å føle at jeg kommer der som en selvlysende turist. Jeg kommer derfor aldri til å kjøpe telt i sterke farger. Det ødelegger følelsen min. Med andre ord; fargevalg er nok hovedsakelig smak og behag. Sterke farger er lettere synlig i terrenget og mørke farger vil blokkere mer av sola (mer varme, mindre lys), men i mitt hode er disse fordelene/ulempene med hver enkelt fargetype så små at man like godt kan velge basert på smak.
 13. Fargevalg på hilleberg akto

  Helt supert telt det, sikkert. Har et Helsport selv og er strålende fornøyd med det, men i den vektklassen ville jeg nok heller valgt Tarptent Scarp 2 selv.
 14. Helsport Superlight tåler nok betraktelig mindre enn 70 mph. Fjellheimen (bruker samme stenger) ga helt etter på 60 kmh (under 40 mph).
 15. Søkefunksjonen (utskilt)

  Den feilen jeg har gått på oftest er at søk fra forsiden automatisk søker kun i Artikler og ikke på forumet. Hadde vært fint med en endring på hva som er default der for meg hvertfall.