Gå til innhold
  • Bli medlem

hesthov

Aktiv medlem
  • Innlegg

    221
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av hesthov

  1. @Blaser@graham@André Pedersen Tusen takk for svarene! Jeg har ikke ennå noe presis plan om å gå der, men undersøker turmulighetene i forbindelse med besøk fra utlandet. Jeg tenkte at turen til Jonsknuten oppfyller kriteria som tur som ikke er for vanskelig, med utsikt, og i flott natur! Her under er en mulig rundtur hvor man går opp fra sør siden av Jonsknutten. Eller er det kanskje lettere å gå opp langs taubanen?

    image.thumb.png.a3485aacf476f3be00bffa9f2e6f29a2.png

  2. Hei,

    De som har fått korsbånd operasjon, kan dere dele erfaring om hvordan gikk det etter operasjon, og hvor langt tid tok det før dere gikk igjen på dagstur/hyttetur/telttur og 1 dag langrennskitur/skitur fra hytte til hytte? Tusen takk!

    (Gjerne de som fikk operasjon i de siste 5-10 årene - jeg tenker at det har blitt sikkert store fremskritt i kne kirurgi).

  3. On 10/27/2017 at 6:18 PM, martin.m said:

    Jeg løfter fram denne posten, det er ennå plass til flere deltagere. Det er bare å melde seg på i kalenderen for alle medlemmer :-) (og så er det veldig bra friluftspremier på gang, bare så det er nevnt).

    Kan bekrefte det :-). Jeg melder meg igjen iår og vi får se om jeg blir like heldig enn sist!

     

    • Liker 1
  4. Søndag 11. Juni: Her vært på en liten tur rundt Semsvannet (Asker)...og mistet kameraet mitt på et sted mellom Nationaltheatret/Lysaker/Asker (på tog??? på stasjon??? på parkeringsplass???) og Semsvannet. Hvis noen finner det (se bildet under), vær så snill og si ifra! Takk!!!

     

    mistet_kamera.jpg

  5. On 14.9.2016 at 6:28 PM, Geb said:

    Disse skoene, Crispi Skarven, er 3 år.

    Fin i læret, men sålen under er ganske slitt. Holder ikke helt tett, men settes inn med fett ofte for å minimere vanninntrenging.

    Jeg syns de ble relativt fort slitt, men fordelen er at grepet har vært bra på disse skoene.

    Ville dere kastet disse, eller "brukt de opp" til sålen er enda tynnere? 

    Kan sålen byttes? (det var gjerne slikt man gjorde i gamle dager da det fantes skomakere)

     

    DSC_0104.JPG

    DSC_0103.JPG

    Crispi Skarven skoene mine ser ut like dine...Hva har du gjort til slutt? Brukte du dem igjen/fikk du en ny såle?

  6. On 22/05/2017 at 9:15 AM, royad said:

    På grunn av de sålene er dem farlige i fjellet. jeg handlet et par for noen år siden og var kjempefornøyd, men de ble fort slitt. Jeg "oppgraderte" til i følge xxl selgeren til den nye varianten. Etter 2 mnd med turer å bruk endte det me at jeg brakk ankelen. De var jo som å gå på isføre med. 

     

    Oï...☹️

  7. On 18/05/2017 at 7:18 PM, bjojor said:

    @hesthov Jeg fikk byttet et par Skarven på garanti for ca 2 år siden etter en sesong da sålen var nesten flatslitte etter en (dog intensiv) sommer. Var visstnok en kjent produksjonsfeil med feil i gummiblandingen, ble tatt i retur av Oslo Sportslager uten videre spørsmål. Jeg hadde heller ingen problemer med tuppen, bare generell slitasje av sålene.

    Interessant! Jeg tror derimot at det er for lenge siden at jeg kjøpte skoene for at garanti fungerer :-/

  8. Jeg brukte mine Crispi Skarven skoer i 3 sesonger bare og de har nå også veldig utslitte såler. Sålene har blitt nesten flate!! Jeg brukte dem jo ikke så intensive (totalsett 5-6 uker/år??). Vet dere om Crispi har en slags garanti/service? Jeg synes også at det er skuffende. Resten av skoen er fortsatt veldig fint, og jeg fikk ikke noe problem med tuppen til skoene.

    Har noen prøvet ellers å få en ny såle?

    Jeg ser også at det finnes nå en "skarven 2" versjon. Har noen erfaring med dem?

    (burde jeg kanskje skrive en ny post siden den er litt gammel?)

    Og gratulerer med dagen for de som skal lese dette idag!!!

  9. On 21/01/2017 at 4:35 PM, graham said:

    @HegeJohnsen: Kanskje folket var på Ladestien i dag, for i Bymarka var de ihvertfall ikke.

    Fra 30 cm nysnø, finvær og kuldegrader forrige helg, så har det regnet siden tirsdag og i dag var det et par pluss og lett yr. Lunsjen ble inntatt på Bjørkhylla under takoverbygget. Fin tur med marka omtrent for seg selv. Mange kryssinger av åpne bekker og våte myrer - skisko og gamasjer som holder vannet ute gjør susen.

    P1040562.JPG

    P1040588.JPG

    Så lite snø...finnes det mer nå?

    • Liker 1
  10. 1 hour ago, Blaser said:

    Nå var det slik @hesthov at Blaser ikke kunne delta pga. influensa. De mange bildene dere legger ut er jo en fin trøst!! 

    Håper det går bedre med deg! Jeg var egentlig i tvil om du var med, pga jeg kunne ikke kjenne igjen ansiktet ditt...men med hette+lue på hodet og med bare lys til bål er det egentlig vanskelig å se bra ;-). Det betyr da at jeg tar feil med et navn...Hvem var det, da?? (Beklager, jeg må også innrømme at jeg er litt dårlig for å huske navnene...).

    Men hvordan kan jeg modifisere rapporten? Jeg ser ingen "edit" for gamle poster!

  11. On 22.10.2016 at 8:38 PM, Gittiamo said:

    Har vært på jakt etter det perfekte Instabildet, og sjekket hvor langt man kan gå på en pakke nudler. 

    Eventuelt bare stilt min utfartstrang med en nesten nærtur. Etter bevegelsesforbud, for mye jobb og noen sykedager, så må man ut. Og med selskap av en venninne, som liker å bake, så slapp jeg å gå hele turen på en pakke nudler.  I dag ble det Mørkgonga og Gyrihaugen like ved Sundvollen. Veldig fin runde og veldig gøy å klyve opp det smale juvet. Virkelig en fin tur jeg gjerne tar igjen. På toppen snødde det også gitt. Herlig. 

     

     

    IMG_9440.JPG

    F553E5D3-9932-498C-A291-E2D3AE212FA2.jpg

    IMG_9444.mov

    Denne turen tok vi også sammen med @Xperiment og andre venner. Ja, veldig kult tur og fin utsikte fra Mørkgonga. Da vi gikk var det helt iset på steinene på den bratte stien inni sprekken på Mørkgonga. Så gikk vi på den andre stien som er mindre bratt og går rundt.

    • Liker 2
  12. Fant akkurat en veldig bra nettside til deg!

    - "Refuges" (hytter)

    http://www.savoie-mont-blanc.com/en/offre/recherche/mountain-huts-and-gites/8/~~~mountain-hut~~~/%28page%29/1

    Om du klikke på "carte" får du se hvor er alle hyttene i området! Mange hytter tillater telt rund hytten, men kanskje best å spørre dem på forhånd (da kan su spørre på fransk: "Est-ce que nous pouvons camper autour du refuge?", og om de skriver "oui" så er det helt fint til å telte)!

    - og her under kan du se hvor er campingene. Vi har jo en del campinger på fjellet i Frankrike! Best å velge "aire naturelles" eller "camping à la ferme" som har krav til å ikke tilrettelegge for mye naturen, de har ofte litt mer "enkle infrastrukturer" men du har da mer følelsen til å være i naturen. Om du er heldig får du også kanskje melk rett fra kuene, og god ost som de lager selv...nam nam nam!:

    http://www.savoie-mont-blanc.com/offre/recherche/campings/3/~~~camping~~~~/%28page%29/1

    - om du har lyst til å bestemme dag på dag, så anbefaler jeg deg dette: kjøp en IGN kart på 1/25 000: da har du indikasjonene om hvor er campingene og hyttene. Så spør til " office de tourisme" en liste til alle de hyttene/campingene med telefonnummer. Så ring du den dagen i dag og spør om de har plass til dere. Campingen kan være helt full på de stedene som er veldig kjente (jeg husker at det ble noen camping hvor de hadde ikke noe plass selv for en liten 2 mannstelt så måtte jeg gå til den neste camping -- en gang måtte je også telte rett foran døren til en tom karavane siden det var så dårlig plass!!).

     Du skal spise veldig god røket skinke i området; "Aoste skinke" er veldig kjent! Og selvfølgelig også veldig god ost...(jeg er sulten bare med å tenke på ostene fra fjellene...:-P)

    • Liker 1
  13. 16 minutes ago, kvitknekt said:

    @hesthov har du noen gode sider til utleie av kajakk i frankrike? Sliter med å finne informasjon om dette...

     Burde vi åpen en ny tråd? Jeg er ikke kjent med kajakk i Frankrike. Hvor har du lyst til å padle? Middelhavesjøen? Atlantique? Bretagne?

    Kanskje litt inspirasjon her: http://www.blogkayakmer.fr/

    Jeg kan godt tenke at det må være fint til å padle langs "Cote de granite rose" i Bretagne...

    Her er en forum diskusjon om å padle og leie kajakk i Middelhavesjøen:

    http://www.expemag.com/voyage/viewtopic.php?id=967

    Kort oppsummering: de sier at man må passe på Mistral (veldig sterk vind typisk fra Middelhavesjøen). De gir disse adresser for å leie kajakk:

    http://www.location-bateau-kayak-marseille.fr/kayaks.php

    http://www.destination-calanques.fr/

    http://www.yakaramer.fr/

     

  14. Du kan også spørre/kikke på denne nettsiden som brukes av Franskmenn som går på fjellet:

    http://www.camptocamp.org/forums/search.php?search_id=2004265060&title=search

    (linken gir søknaden med orden "bivouac").

    Men jeg er litt usikker om du får mange svar på engelsk. Franskmenn har ikke noe mot å snakke engelsk, men de fleste som bor i Frankrike bruker aldri (virkelig aldri!) engelsk i hverdagen (alt er dobbelt-tekstet/oversatt og engelskundervisning inneholder mange svake punkter...), så har de glemt engelsk ellet er de skamme til å snakke/skrive så dårlig engelsk. Men vær så snille og ikke vær redde av dette, de fleste Franskmenn har lyst til å hjelpe fjellfolk og turistene, selv med dårlig engelsk :-)  -- og engelsk undervisning i Frankrike forbedres seg!

     

    • Liker 1
  15. On 01/05/2016 at 9:03 PM, Lee Sharpe said:

    bålbrenning

    Om bålbrenning: det er mange steder med bålforbud i Frankrike. Men en gang til er dette forskjellig fra sted til sted. Om du vet hvor skal du kan du spørre på "rådhusene" (mairie). I Sør Frankrike har vi hvert år helt skikkelig ille skogbranner (det er veldig varmt, furuene er ekstremt tørre og brenner veldig fort, skogbrann begynner av og til bare med en sigarett...), så tror jeg at en må forvente at bål er forbudt i sør Frankrike (Maritim Alpene).

  16. On 01/05/2016 at 9:03 PM, Lee Sharpe said:

    Vi er 2 barnefamilier som skal på 14 dagers tur i de franske alper i sommer. Vi forsøker å finne noen regler i forbindelse med telting. Det meste jeg finner gjelder egne campingplasser. Er det noen her som vet om det er ok å sette opp telt der man selv ønsker? Og er det egne regler i forbindelse med bålbrenning?

    Hei, Nei det er ikke okay til å sette telt hvor som helst i Frankrike. Reglene er i tillegg forskjellige fra plass til plass. I de fleste steder er det faktisk ikke lov til å telte. Men...! I noen steder (fjellområder) er de "tolerert"  til å ha en "bivouac". "Bivouac" er vanligvis definert som å sette telt etter solnedgang og å ta av teltet før soloppgang. Heldigvis har vi lengre netter i Frankrike enn i Norge!!! Om du kan lese fransk anbefaler jeg deg til å kikke på dette:

    http://www.randonner-malin.com/bivouacs-et-camping-sauvage-en-france/

    http://www.parcsnationaux.fr/Decouvrir-Visiter-Partager/Les-dix-parcs-nationaux-francais/Missions/La-reglementation

    Dessverre ser jeg ingenting på engelsk...

    Om du kan ikke lese Fransk bare si meg litt mer presis hvor tenker du å gå, så skal jeg forsøke å hjelpe deg så godt jeg kan :-).

    • Liker 2
  17. On 18/04/2016 at 9:55 AM, REJOHN said:

    Jeg sjekket dette ut mht planlegging av en tur som ikke ble noe av i Alpes Maritime. Hvordan fungerer dett i forhold til T-stier, DNT hytter?

    GR betyr "Grande randonnées" (stier som går i tvers på lange distanser og som er "lette" nok med å gå med stor sekk), og de er vanligvis bra merket. Men hvis du tar "PR" stier (Petites randonnées = lokale turer), da kan du få hva som helst, kan vare veldig bra merket eller ikke. Hvis du går på tur kan jeg anbefaler deg til å kjøpe en "topo guide" fra denne serien:

    Topo-guide de Grande Randonnée; Contributor :Fédération française de la randonnée pédestre, Publisher :FFRandonnée, Collections :e-topo®, som du ser der https://www.7switch.com/en/ebook/9782751405402

    Denne boken er på fransk, men jeg tror den er nyttig selv om man kan ikke mye fransk. I bokene skal du finne informasjon om hvor kan du sove (man kan ikke telte hvor som helst i Frankrike) med forslag av gjestehus, camping, hytte, ...og hva kan du besøke, utsiktpunkter, litt av historien og kartene langs stien. Det er jo anbefalt til å kjøpe vanlig Topo kart fra IGN (geografi institutt). IGN kartene er kjempe bra med mange detaljer (1/25 000) og når en bestille kartet på nett kan man definere området en vil slik at en slippe til å bære flere karter:

    http://espaceloisirs.ign.fr/boutique/carte-a-la-carte-randonnee-decouverte.html

    Den nettsiden fra IGN er også nyttig:

    http://www.geoportail.gouv.fr/donnee/51/cartes-ign

    Håper det hjelper litt :ahappy:

    • Liker 1
  18. On 18/04/2016 at 4:59 PM, Bjørja said:

    Frankrike er et fantastisk land å reise i.

    Takk!! Norge er også fantastisk, helt sikkert!

    Jeg tenker meg å skrive en turrapport om min telttur i Massif Central (fra camping til camping), og min tur fra gjestehus til gjestehus i Cévennes...Det ble mest gode minner selv om det ble flere "litt dårlige" situasjoner spesielt i Cévennes (men til slutt ler vi nå av dem, jeg og venninen som var med). Kanskje jeg kan også finne igjen stien som jeg tok i "Mercantour/Vallée des Merveilles", men det var lenge siden (20 år???!)! Jeg må bare finne tid til å skrive, samle bilder og huske stiene som vi tok...

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.