Gå til innhold

THU

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om THU

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei, dersom bua er dekket med snø kan du anse den som en snøhule med fare for isdannelse, spesielt ved fyring. Da risikerer du CO forgiftning - som kan gi fatalt resultat. Du må sikre god lufting.
 2. THU

  Hvilken ski??

  Har stort sett benyttet BC bindinger de senere år. De fungerer bra, også med 'bredere' ski. Har brukt Fischer E109 i smørefri versjon i flere år. Etter at Fischer sluttet å produsere E109 i smørefri har jeg benyttet Fischer Excursion 88 som er litt bredere enn E109 (levetiden på mine ski er relativ kort). Bruker E99 / E89 i smøreversjon. Effekten av crownmønsteret er selvsagt veldig avhengig av føret så i praksis blir det bruk av langfell når det er behov for det. Min erfaring med Åsnes er begrenset til Ingstad - de har etter min mening for lite spenn. Smøringen forsvinner raskt og kortfell (selv i klippet versjon) gir for dårlig glid (i forhold til crownmønsteret). Når det gjelder BC sko så er Crispi Stetind definitivt stivere enn Alfa Skarvet. Alfa har oppdatert Skarvet til en ny versjon i 2019, som skal være stivere, men de har jeg ikke prøvd. Dog - min erfaring er at 75mm (med 'nyerere' bindinger) er mer kjørevennlig en BC uansett.
 3. Hei, Samme erfaring på min Gregory sekk. Limte glidelåser løsner etter en tid. Jeg leverte sekken inn til en lokal skomaker som sydde de fast. Har generelt dårlig erfaring med å lime ´stoff´.
 4. Enig med @josteink. Smørelommen er av akademisk interesse. Det skal understrekes at jeg ikke har siste modell av Ingstad skien. For meg har denne skien etter hvert utviklet seg til å bli en tilnærmet ren 'felleski' som benyttes til toppturer da den er god å ta utforbakkene med. Til lengre turer benytter jeg Fischer E99.
 5. Det er nok slik at den norske importøren ikke har valgt å ta inn 6:1 (HG) snella til Norge. http://fish.shimano-eu.com/content/fish/eu/eu/en/homepage/Product-detail.P-STRADIC_CI4PLUS_FB.html
 6. THU

  Helårs Gamasj

  Har benyttet disse https://www.outdoorresearch.com/gb/en/gear-and-accessories/gaiters/expedition-and-alpine-gaiters/mens-expedition-crocodile-gaiters/p/2431140001008 en del år. Veldig greie å ta av og på siden de har borrelås. God passform og jeg har aldri hatt problemer med kondens som jeg hadde med tidlige ´vanntette´gamasjer (Norrøna). De koster noen kroner med er av typen bombesikre. Jeg bruker dem høst, vinter og vår. Om sommeren bruker jeg sjelden gamasjer.
 7. Fra ´spøk til revolver´. Kjøpte meg en slik: https://www.ortovox.com/us/shop/men/swisswool-light-tec/swisswool-piz-boe-shorts-m-night-blue/ for et par år siden. Et meget bra plagg som bidrar til et lunt ´senterparti´.
 8. Som @TheSleepwalker sier så er det været som bestemmer. Uansett bør (i min verden må) en ha en regnbukse/skallbukse dersom du kommer ut for et skikkelig vestlandsvær. Min favorittbukse til vinterbruk er ellers Fjellreven Vidda Pro. Den har en fin kombinasjon av pusteevne og vindtetthet med i møte med fuktighet / sludd/ regn kommer den, som alle andre bukser av denne type stoff, til kort.
 9. Har ikke hatt nevneverdige problemer med å få på glider - eller som @PTG sier parafinvoks (feks Swic CH7 lilla (-2 til -8). Jeg har ikke prøvd med 'veldig kalde' vokser (sjelden nødvendig på Vestlandet). En kan jo alltid diskutere hvor stor effekt voksing har på gliden - bra blir det jo aldri , men det kan redusere frustrasjon.
 10. Har ikke gått siste del av ruta di (Taumevatn - Langeid). Som @REJOHN indikerer så har normalt hyttene i SFT sitt område godt med proviant. Har aldri opplevd problemer med for lite mat. Når det gjelder Bleskestadmoen - Krossvatn så ser jeg av kvistkartet at SFT kvister løypa fra slutten av mars. En tar av ved Krokvasstølen og går via Brudled. Uten kvist vil jeg bare anbefale den delen av turen i bra vær. Fra Storsteinen kan en gå Ytre Storvatnet til Hyttevatn (dersom isfoholdene er ok) og så mot Vardebrotet til Storevatn og så til Taumevatn. Dette er et flott område med mye terreng av varierende karakter. God tur! https://www.ut.no/tur/2.9959/ https://www.stf.no/vinterruter/
 11. Svært mange fornuftige råd i tråden. Min erfaring er at det i stor grad er snakk om vane med basis i dine skiferdigheter (les - du blir ikke en bedre skiløper ved å skifte fra 75mm til BC eller omvendt). Oppsettet du foreslår vil helt sikkert fungere som bare det til ditt bruk. Bruk litt tid på å sjekke at støvlene du velger passer foten din godt. Jeg har samme erfaring med Crispi / Alfa som @Omnilite. Etter mange år med Alfa støvler som etterhvert blir mye som hansker byttet jeg til Crispi Stetind. Uheldigvis vil ikke mine føtter samarbeide med Crispi, og etter å ha brukt nesten like mye penger på sportstape og gnagsårplaster som på støvlene måtte jeg krype til korset og handle Alfa Skarvet. Nå er de snart klare for utskifting igjen (4-5 år gamle). Har forstått den nye Advance serien er stivere....
 12. Som @TR foreslår, eventuelt en glider for lavere temp. Pocoma duo temp blokken hos XXL er helt sikkert bra. Prisen er ihvertfall ikke avskrekkende.
 13. Det går nå greit med ordinær glider på feller også - ikke noen grunn til å kjøpe overprisa fellevoks. Sprayimpregnering er definitivt penger ut av vinduet. Dersom fellene ikke er godt slitt ,og det begynner å bli bakglatt - ja da er det etter min erfaring så bratt at en må legge inn et par ekstra kryss opp bakken. Eller skarejern dersom det kan benyttes.
 14. For din informasjon med tanke på reklamasjon så hadde jeg et par E109 ski der stålkanten knakk ´under´ støvelen. Skia, som jeg hadde kjøpt hos Sport Conrad (Tyskland) var da drøyt ett år gamle ble erstattet av Fischer (via Sport Conrad). Ingen spørsmål stilt. Dette er ca 2 år siden.
 15. Atomic ARC som Nordhauk nevner var et solid produkt. Jeg hadde et par i mange år (fra medio 80 tallet) som fikk mye juling. De måtte gi seg etter en rundvelt med scooterslede - skia på toppen med tuppene pekende mot kjøreretning ... Min erfaring er at ski i større og større grad blir sett på som ordinære forbruksartikler. De siste 15 åra har jeg stort sett benyttet Fischer (E89, E99, E109). Spesielt de siste parene med E99 og E109 - lettvekttsvarianter - har hatt utfordringer med stålkantene. Bruddet kommer under skoa. Siste hendelse var med E109 skia som knakk da jeg tråkket ned i et hull i råtten vårsnø. Fikk nye uten problemer.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.