Gå til innhold
 • Bli medlem

THU

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  26
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om THU

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Er på jakt etter en fjellski (type 54mm sånn ca) med nok spenn til å kunne smøres slik at smurninga holder noen km. De siste åra har jeg benyttet Fischer (E89 og E99) - de har definitivt gått i retning av flatere spenn. Har også et par Åsnes Ingstad (forrige modell) som er tilnærmet helt flate - men de ble primært kjøpt for ´toppturer´der fell et tingen. Var i butikken i dag og sjekket noen Åsnes ski, deriblant Ousland. De har god lengdestivhet slik at de bærer nok bra, men i forhold til ´smørelomme´så var de alt for myke (testa 200cm - veier 93kg).Det var heller ingen andre fjellski i butikke
 2. Hei, dersom bua er dekket med snø kan du anse den som en snøhule med fare for isdannelse, spesielt ved fyring. Da risikerer du CO forgiftning - som kan gi fatalt resultat. Du må sikre god lufting.
 3. THU

  Hvilken ski??

  Har stort sett benyttet BC bindinger de senere år. De fungerer bra, også med 'bredere' ski. Har brukt Fischer E109 i smørefri versjon i flere år. Etter at Fischer sluttet å produsere E109 i smørefri har jeg benyttet Fischer Excursion 88 som er litt bredere enn E109 (levetiden på mine ski er relativ kort). Bruker E99 / E89 i smøreversjon. Effekten av crownmønsteret er selvsagt veldig avhengig av føret så i praksis blir det bruk av langfell når det er behov for det. Min erfaring med Åsnes er begrenset til Ingstad - de har etter min mening for lite spenn. Smøringen forsvinner raskt og kortfell (s
 4. Hei, Samme erfaring på min Gregory sekk. Limte glidelåser løsner etter en tid. Jeg leverte sekken inn til en lokal skomaker som sydde de fast. Har generelt dårlig erfaring med å lime ´stoff´.
 5. Enig med @josteink. Smørelommen er av akademisk interesse. Det skal understrekes at jeg ikke har siste modell av Ingstad skien. For meg har denne skien etter hvert utviklet seg til å bli en tilnærmet ren 'felleski' som benyttes til toppturer da den er god å ta utforbakkene med. Til lengre turer benytter jeg Fischer E99.
 6. Det er nok slik at den norske importøren ikke har valgt å ta inn 6:1 (HG) snella til Norge. [Hidden Content]
 7. THU

  Helårs Gamasj

  Har benyttet disse [Hidden Content] en del år. Veldig greie å ta av og på siden de har borrelås. God passform og jeg har aldri hatt problemer med kondens som jeg hadde med tidlige ´vanntette´gamasjer (Norrøna). De koster noen kroner med er av typen bombesikre. Jeg bruker dem høst, vinter og vår. Om sommeren bruker jeg sjelden gamasjer.
 8. Fra ´spøk til revolver´. Kjøpte meg en slik: [Hidden Content] for et par år siden. Et meget bra plagg som bidrar til et lunt ´senterparti´.
 9. Som @TheSleepwalker sier så er det været som bestemmer. Uansett bør (i min verden må) en ha en regnbukse/skallbukse dersom du kommer ut for et skikkelig vestlandsvær. Min favorittbukse til vinterbruk er ellers Fjellreven Vidda Pro. Den har en fin kombinasjon av pusteevne og vindtetthet med i møte med fuktighet / sludd/ regn kommer den, som alle andre bukser av denne type stoff, til kort.
 10. Har ikke hatt nevneverdige problemer med å få på glider - eller som @PTG sier parafinvoks (feks Swic CH7 lilla (-2 til -8). Jeg har ikke prøvd med 'veldig kalde' vokser (sjelden nødvendig på Vestlandet). En kan jo alltid diskutere hvor stor effekt voksing har på gliden - bra blir det jo aldri , men det kan redusere frustrasjon.
 11. Har ikke gått siste del av ruta di (Taumevatn - Langeid). Som @REJOHN indikerer så har normalt hyttene i SFT sitt område godt med proviant. Har aldri opplevd problemer med for lite mat. Når det gjelder Bleskestadmoen - Krossvatn så ser jeg av kvistkartet at SFT kvister løypa fra slutten av mars. En tar av ved Krokvasstølen og går via Brudled. Uten kvist vil jeg bare anbefale den delen av turen i bra vær. Fra Storsteinen kan en gå Ytre Storvatnet til Hyttevatn (dersom isfoholdene er ok) og så mot Vardebrotet til Storevatn og så til Taumevatn. Dette er et flott område med mye terreng av var
 12. Svært mange fornuftige råd i tråden. Min erfaring er at det i stor grad er snakk om vane med basis i dine skiferdigheter (les - du blir ikke en bedre skiløper ved å skifte fra 75mm til BC eller omvendt). Oppsettet du foreslår vil helt sikkert fungere som bare det til ditt bruk. Bruk litt tid på å sjekke at støvlene du velger passer foten din godt. Jeg har samme erfaring med Crispi / Alfa som @Omnilite. Etter mange år med Alfa støvler som etterhvert blir mye som hansker byttet jeg til Crispi Stetind. Uheldigvis vil ikke mine føtter samarbeide med Crispi, og etter å ha brukt nesten like mye peng
 13. Som @TR foreslår, eventuelt en glider for lavere temp. Pocoma duo temp blokken hos XXL er helt sikkert bra. Prisen er ihvertfall ikke avskrekkende.
 14. Det går nå greit med ordinær glider på feller også - ikke noen grunn til å kjøpe overprisa fellevoks. Sprayimpregnering er definitivt penger ut av vinduet. Dersom fellene ikke er godt slitt ,og det begynner å bli bakglatt - ja da er det etter min erfaring så bratt at en må legge inn et par ekstra kryss opp bakken. Eller skarejern dersom det kan benyttes.
 15. For din informasjon med tanke på reklamasjon så hadde jeg et par E109 ski der stålkanten knakk ´under´ støvelen. Skia, som jeg hadde kjøpt hos Sport Conrad (Tyskland) var da drøyt ett år gamle ble erstattet av Fischer (via Sport Conrad). Ingen spørsmål stilt. Dette er ca 2 år siden.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.