Gå til innhold

Fjellbiff

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Fjellbiff

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk igjen for gode innspill:-) Så EXA var extra tung i år:-) Grattis med plass og gjennomføring:-) Har jo også vurdert Gamme skien men grunnet overgang til BC slo jeg egentlig den fra meg da jeg ville ha en breiere ski. Har et par Mountain Race stående (uten bindinger foreløpig) som jeg kuppet på xxl i fjor, så de er dekket. Må jo som du sier ha et par extra med uansett. Vil jo bruke skiene utenom EXA også og da vil det bli mye med type dagstur sekk og peise rund utenom løypenett på fjellet. Henger da fortsatt Nansen på topp og deretter Gamme:-) Valgets kval.
 2. Håper og tror det er Alfa Skarvet Advance BC, det skal sjekkes når jeg kommer hjem.... Takk for innspill
 3. Ja dette blir jo ikke en topptur/bakkeski men er ute etter en ski med bra kontroll nedover og da med BC.. Så Nansen med BC på bordet igjen da;-) fikk for øvrig tilsendt Alfa skarvet GTX. (hadde Greenland)
 4. Helt enig det med størrelse ja. Det var nå det som ble hevdet og jeg stusset også på dette. Bruker jo normalt str 43-44 og dette er jo ikke akkurat stort, heller normalen. Men ble gla for at jeg fikk byttet de da jeg var redd jeg måtte ut med 3k til for nye støvler. Der jeg kjøpte de var det null hjelp å få så kontaktet da alfa direkte. hullene kom på begge sider foran, på begge støvler. samt en oppå "leppa" på en av de inntil skotuppen. Kjenner nå kanskje jeg angrer på valget av å gå over til BC. Ser det er mange som bruker Nansen, Ingstad o.l meg BC bindinger. Noen erfaringer her ute med brede ski og BC??
 5. Digger tanken på treski:-) men.. 75mm er nok ikke noe alternativ. Hadde noen nye alfa 75mm støvler og slet med å få de til å passe i bindingene. prøvde først i voile 3-pin, der var de alt for trange og slet med å få støvel ordentlig inn, byttet over til Rottefella sine og de bokstavelig talt spiste opp støvlene slik at de ble fulle av store hull. Alfa var bra på service! De mener at det kan være grunnet den store størrelsen(45). De sendte meg nye støvler, men denne gangen da BC varianten da dette gjorde at jeg ikke lenger ville gå for 75mm. grunnen til at jeg tidligere brukte 75mm var jo nettopp for litt bedre kjørekontroll. Derfor er jeg på utkikk etter en ski som kan "veie opp" for kjøreegenskaper i BC vs 75mm. (Om dette henger på greip) Foreløpig da virker jo Nansen som valget...
 6. Mange bra innspill. Tusen takk. Så da kan jeg, som fryktet konkludere med at falketind 62 med BC bindinger til mitt bruk da er ingen god ide. Takk for Nansen tipset. Det er veldig interessant og aktuelt. Men dukker da opp et nytt (og mulig velkjent) dilemma for meg:-) Nansen eller Ingstad? Vet disse to er satt opp mot hverandre gjentatte ganger før men noen tanker rundt forskjellen på disse til mitt bruk som nevnt over? Takk igjen for hjelp. Settes STOR pris på;-)
 7. Tusen takk for innspill. Trenger litt sparring Ja det er expedition Amundsen jeg mener. Men i tillegg til dette blir det en god del dagsturer på Vestlandet med mye stigning og utforkjøringer. Er enig at falketind bikker mere over i type topptur skitet men tenker at det kan gi fordeler opp og ned kjøring?? Men lurer vel da mest på hvordan Falketind vil fungere ved lange etapper med pulk og BC bindinger? Åsnes sin Ingstad er vel kanskje et mer fornuftig valg men….
 8. Hei godtfolk. Har havnet i den situasjonen at jeg trenger et par nye fjellski. Til bla Amundsen extreme neste år. Så blir mye pulk trekking over flere dager, I tillegg blir det turer med mye oppover og nedover:-) Har frem til nå kjørt 75mm binding system. Dette på grunn av at jeg ikke er så sabla god på planker. Kommer nå til å gå over bc system og vurderer da noen ordentlig brede ski for "bedre kontroll" i kommende nedfarter. Så det jeg funderer på nå er å gå for Åsnes sine falketind 62??men blir det for mye kjøre ski å velge som "traske" ski med og uten pulk? Noen som har noe erfaringer med disse eller tilsvarende ski med bc system og denne type bruk? Tilbakemeldinger og tanker rundt dette tas imot med stor takk 😊 J
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.