Gå til innhold
 • Bli medlem

glennybig

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  27
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om glennybig

Nylige profilbesøk

503 profilvisninger
 1. @kols Spiterstulen-Glittertind er vel ca. 1 mil hver vei. Altså en fin dagstur det. Du kan jo gå fra spiterstulen til Glitterheim via toppen. Men kanskje litt knotete å komme seg ut igjen fra Glitterheim hvis bilen står på Spiterstulen. Snømengden varierer. Har aldri vært der i juni tidligere, tror du kan regne med litt snø. Toppen av glittertind er jo en bre, så der er det jo snø uansett, men den byr sjelden på noe særlige vansker.
 2. Har handlet mye fra Backcountry.com. Husk at en del merker som f.eks Black Diamond, Patagonia o.lign ikke kan sendes utenfor USA. Da må man ha en amerikansk postboksadresse i fjennom f.eks Jetcarrier.com
 3. [Hidden Content] har Gopro hero2 til 999,- og flere andre hjelmkameraer og fester på tilbud. XXL har Gopro hero3 black edition til 3149,- ref; mail som ble utsendt i dag. Det er vel en god pris på et nytt kamera ?
 4. Fra Sogndalssiden er veien åpen. Usikker på beste veivalg over til Krossbu, men sikkert mulig å følge brøytestaker langs veien.
 5. Jeg holder en knapp på at det er fordi folk er forskjellige.. Du vil ha det stille, jeg syntes det er hyggelig med prat og musikk. Begge liker tydeligvis naturen.
 6. Tror du må noen kroner over 400,- i hvertfall.. Jeg har sett pakker med sele, atc brems og karabiner til rundt 1000-lappen, og det var vel en Black diamond pakke. Holder nok i massevis. Men, så må du jo ha sko, hvis du ikke har fra før?
 7. Fint å se at dette fungerer! Forøvrig får man jo kjøpt 7-10mm statisk tau på rull til en ganske rimelig penge. Men absolutt best med resirkulering av utslitte klatretau
 8. Finfin turrapport! Fantastiske forhold i fjellet nå, om enn litt trått føre.
 9. Mammut safety. Skredopplæring, høyde/vinkel måler og kompass.
 10. Så den nylig jeg også, og tenkte å kjøpe en ila uka. Ser veldig lett og tidsbesparende ut - Men det er uansett greit å kunne basic bre-redning fra før tror jeg..
 11. Jeg var på nivå 2 i fjor. Vi hadde en dag i klatrefelt, en dag på bre med redningsøvelser, og tre turdager. Vi gikk Storen via Slingsbys rute ene dagen med en natt i hytta på bandet, og smørstabbtindtraversen den andre. Lærerikt, flinke instruktører og lange, fine turer. Min erfaring var at jeg nok skulle vært på nivå 1 først, men det fungerte helt greit. Det er viktig å være i god fjell-form og ha en del lange turer i beina før kurset. På storen turen brukte vi 17t, enda vi stort sett gikk på løpende sikring. Ting tar tid med 7-8 stykker på tur med varierende erfaring.
 12. If would have chosen Hurrungane, Jotunheimen for winter alpine climbing. A lot of serious routes well documented in "Klatrefører for hurrungane" and online.
 13. @NJB : Jeg tror prisen samfunnet betaler for redningsaksjoner i forbindelse med det du kaller idioti (les: diverse actionsporter) jevner seg ut i det lange løp. Disse menneskene er i hvertfall ute i naturen, deler gode opplevelser med andre mennesker kontra et stillesittende sofaliv. Det koster meg bekjent samfunnet mye penger det også. Ja, flere vil bli tatt av ras, flere vil klatre seg fast i trollveggen, flere basehoppere vil dundre i bakken, men ja takk - heller det enn et samfunn hvor alt som innebærer risiko skal forbys eller kreve spesialforsikringer til mange titalls tusen kroner.
 14. Fjellsportkurs hos DNT eller et av føringsfirmaene høres rett ut for deg. DNT sitt er i to nivåer. Nivå 1 har bre og basic fjellklatring. Nivå 2 er litt mer avansert, med litt tøffere turer på programmet. Varer 5-6 dager og kan anbefales! Sjekk ut kurs på dnt, bre og fjell eller norgesguidene.
 15. Ingen som nevner Contour her.. Contour Plus 2 kom tidligere i måneden og ser superbra ut på papiret. Har ikke testet det selv enda.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.