Gå til innhold
 • Bli medlem

Peder

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  45
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Det er vanleg å gå usikra nokre hundre meter av Fortundalsbreen når ein går opp normalruta til Tverrådalskyrkja. Eg veit ikkje korleis det er der akkurat no, men så seint på sommaren er det ofte blåis, så da ser ein at det ikkje er sprekker. Litt glatt kan det vere, men det er ikkje bratt. Men det kjem ei djup overflateelv ned midt på breen mot Steindalen. Ein går vanlegvis opp breen vest for denne elva (inn mot Tverrådalskyrkja). Elles bør ein vere forsiktig når ein går av breen pga. laus og ustabil morenesteinrøys den fyrste biten opp frå breen.
 2. Neida, det er bare slik ur som det pleier å være i brelandskap. Ruta via Austre Kollebreen gir en mer variert tur en tur/retur via Steindalen Jeg er ikke helt enig i det. Dersom man holder helt til høyre opp østryggen fra Fortundalsbreen, er det ikke mye ur. Men ura fra brekanten til man kommer opp på selve østryggen er ikke til å unngå. Peder
 3. Hei! Ja det er letteste og vanligste vei til Tverrådalskyrkja opp østryggen fra Fortundalsbreen. Det har vært vanlig å gå usikret over en flik av Fortundalsbreen for å komme opp på denne ryggen. Sist i august regner jeg med at snøen har smeltet, slik at du får god oversikt over isen. Det er vanligvis ingen sprekker på denne delen av breen, men det kommer en dyp overflateelv ned midt på breen. Denne unngår man ved å holde til høyre på breen inntil østryggen. Videre er det lurt å være litt forsiktig med løs ur når man går av breen og inn på østryggen. Ruta opp langs Austre Kollebreen e
 4. Hei, Eg tykkjer det høyrest fornuftig ut at Hjørnet og Galleria må liggje ca 65-70 meter under toppen. Den fyrste gongen eg var på Storen starta vi klatringa på "feil" hjørne. Vi klatra ei taulengde (kanskje 30 høgdemeter) og kom da opp på andre sida av Galleria. Vi var dei fyrste som gjekk opp frå Bandet om morgonen, og "lura" med oss eit anna taulag, som heller ikkje var kjent, opp same ruta.... Eg har og dårleg erfaring med vind i rapellen ned. På same turen måtte vi traverse langt ut for å få løyse tauet, og kom ned midt på Galleria... Peder
 5. Hei, Lurer på om du meiner nordvestryggen mot Steindalen, dvs mot vatn 1510? Denne nordvestyggen er i allefall heilt grei og kan vel knapt kallast klyving. Eit anna alternativ er nordaustryggen mot Tundradalsbandet. Denne adkomsten byr på enkel klyving. Eg kan absolutt anbefale å gå runda om Sveinkollen, så får du og utsikt til den flotte "Heksegryte" mot Fortundalsbreen. Tundradalskyrkja er ein lite besøkt topp, som ofte kjem litt i skyggen av sin flotte nabo i vest. Peder
 6. Eg var på Ryggjehøe frå vest ei påske for mange år sidan. Hadde på skia til topps og hadde ei fin nedkøyring. Ein fin skitopp!
 7. Ja det stemmer, Julius. Desse ulykkene skjedde i august 1997, og dei er med i lista til Morten.
 8. Her var det mykje tragedie på ein gong. I påska 1988 fall og omkom ein mann (25) ned frå Semmelholstinden under ein skitur fra Leirvassbu.
 9. Det ser ut som du har hatt ein flott tur Bildene tyder på at sjølve toppen var heilt avsmelta.... Korleis var det med snøforhold i Steindalen og oppover mot breen?
 10. Er stativ et must for å få til perfekte panoramaer eller holder det med håndholdt?
 11. Takk for flotte bilder og rapport, eaa !! Nordegga har to bratte og smale taulengder opp mot toppen. Sikring er å anbefale sjølv på tørt sommarføre.
 12. Ja, jeg hørte også det. Vi gikk på Sokse istedenfor, og hadde en flott tur dit.
 13. Takk for svar så langt. Forstår det da slik at en stige gjør det mulig å komme forbi den breie sprekken, men at det også er vanskeligheter når en kommer over denne. Den andre snøbrua blir jo også tynnere for hver dag. Hvilken type sikring er det her snakk om: Fjell eller is/snø. Er det de bratte metren etter stigen du tenker på?
 14. Hei, Er det noen som kjenner til foholdene opp mot Storebjørn nå om dagen. Tenker spesielt på ei bregleppe som kan bli problematisk når snøbruene smelter.
 15. Hei igjen Vidar! Nei det tek på å rangle heile natta Eg held meg vaken til eg sette meg på bussen til Oslo utpå ettermiddagen, men var det "over og ut" etter få minutt i bussetet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.