Gå til innhold

Per Erik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Per Erik

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Per Erik

  Clogging

  Enig i at Basicen glir bedre uten slynge, men å sidstille dette med å spenne hesten forann bilen er vel å trekke dette litt lagt? Å kutte ut slynge når du clogger er vel heller å kjøre bil med en bremsekrets. Bolten på cloggen kan i verste fall ryke.
 2. Per Erik

  Clogging

  Jeg clogger endel med Petzl Basic. Jeg fester den nederste karabinen i sentralløkka og den øverste i løfteslynga. Jeg lar tauet gå gjennom begge karabinene slik at armen er låst og tauet ikke kan bli vrengt ut av basicen. Bruker 5 mm prustikkslynge i tillegg.
 3. Takk for tilbakemeldinger og erfaringsoverføringer fra Peder, Bjarne og Nils . Denne rundturen må jeg få gått en helg det er meldt fint vær. Per Erik
 4. Hei, takk for hjelpen . Vurderer å lage en rundtur. Er ruta opp langs Austre Kollebreen så løs at dere vil fraråde den? Hilsen Per Erik
 5. Per Erik

  Tverrådalskyrkja

  Hei Vi er en gjeng som ønsker å dra på Tverrådalskyrkja siste helg i august. Forstår det slik at letteste veien er opp østryggen. På veien opp må et kort stykke av Fortundalsbreen passeres. Er det greit å gå her uten tau? Vet noen hvordan snøforholdene er på breen? Vi har også sett på en alternetiv rute opp i kanten av Kollebreen og opp på toppen via Søndre Tverrådalskyrkja. Her er det i boka til Morten og Julia Helgesen meldt om tildels løs ur. Er det noen som har erfaring fra denne ruta som vil dele den med oss, og tar dette veivalget vesentlig lenger tid? Hilsen Per Erik
 6. Hei om turforslag 2 har jeg en liten kommentar; Vil anbefalle å starte turen på Tjønnholsoksle og ende opp på Østre Leirungstind. Det ligger ofte en bratt snøfonn i stigningen opp i skaret mellom Skarvflytind og Skarvflyløyfttind. Ved å gå fra øst mot vest får du god oversikt over dette partiet. Har selv gått opp dette partiet både vår og sommer uten problemer, men da var det gode snøforhold.
 7. Per Erik

  Styggedalstind

  Inspirert av Morten, Nils og Coni sin sprudlende turrapport og prognosert værvindu bestemte vi oss for å gjøre et forsøk på samme rute siste helg. Startet i Skagadalen, krysset Styggedalsbreen fulgt av lang snøbakke opp til skaret sør for høyde 1838m. I et par minutter revnet skydekket og toppene lå der badet i sol. Oppover Gjertvasbreen gikk det dels i tykk tåke, og gjennkjennelsen av stemningene i turrapporten var slående. Forholdene i toppen av breen har endret seg vesentlig siste året, da en stor tverrgående sprekk har åpnet seg nær toppen av breen (+/- 50 høydemeter under Gjertvasskaret). Sprekken går tvers over breen, og det kan bli vanskelig å passere her senere i sommer. Vi fant det lettest å passere sprekken på høyre side (vestre side) på til dels dårlige snøbruer. Fra skaret og opp på toppen er det lettest å følge brekanten deler av veien. Tåke på toppen, men det klarnet opp på veien ned i skaret. Fantastiske omgivelser. Snøen på breen var ikke så dyp som da dere gikk her, så vi hadde stor nytte av å sette ned noen snøankere som løpende mellomforankringer på returen, da en utglidning kunne blitt fatal. Etter 12 timer på tur var vi tilbake i Skagadalen etter å ha gått en av de fineste turene jeg har opplevet på mange år.
 8. Per Erik

  Styggedalstind

  Er det noen som vet hvordan snøforholdene er på Gjertvassbreen om dagen? Det er meldt fint vær på søndag.......
 9. Per Erik

  Styggedalstind

  Hei Takk for inspirerende turbeskrivelser. Fine bilder og oppløftende lesning mht vanskelighetsgrad. Nå er det bare å håpe på brukbare vær snøforhold!
 10. Per Erik

  Styggedalstind

  Hei Vi er en gjeng som ønsker å gå på Styggedalstind ved å gå opp Gjertvassbreen til Gjervasskaret, og videre opp til toppen derfra. Regner med at forsøket blir tidlig i juli, slik at vi unngår is i de bratteste partiene. Er det noen som har erfaringer å dele med oss setter vi pris på det. Er dette å regne som en bratt vanlig bretur, er det behov for løpende mellomforankringer i snøankere, eller er det snakk om klatring med standplasser? Hva er den enkleste returen, over Gjertvasstind eller ned breen?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.