Gå til innhold
  • Bli medlem

bilbobaggins

Aktiv medlem
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av bilbobaggins

  1. Takk for svar. Det var lite til ingen vind begge dagene og fuktig i luften på kvelden, jeg får bare teste under andre forhold og se.
  2. Hei Jeg har kjøpt meg et lite brukt High 3 fra 2006. Har fra før flere telt av tunelltypen der jeg har brukt Nammatj 2 gt med påsydde stormmatter mest med stort hell. Var derfor spent på dette nye teltet som endelig skulle ha bedre plass til meg og våre to gutter. Etter to netter i teltet i temperaturer fra 7 til 0 C må jeg si at jeg er litt overrasket over mengden kondens. Det er fuktig på på hele innsiden av ytterteltet, nesten så det blir dråper av det. Underlaget har vært fuktig i ett tilfelle (gress) og tørt i ett (fjell). Ventilene (3 stk) har vært helt åpne og døren med nedre del åpen. Lite til ingen fyring i teltet. Har lurt litt på om det er klima med temperaturer ned mot 0 som er ugunstig for et telt som dette (antar det er laget mer for den kaldere årstiden) eller om jeg må stenge f.eks øvre ventil i innerteltet for å få rett flow på luften ut i øvre ventil i forteltet? Noen som har tips til å unngå eller eliminere problemet? Har ikke opplevd dette så sterkt som et problem tidligere i noen av mine telt. Ellers virker teltet meget bra og jeg gleder meg til flere (mer kondensfrie) turer. Takker for alle svar
  3. Vi er en gjeng på tre som drar ut på tur snart og da står fiske på programmet. Jeg pleier alltid å steke alt av fisk, men nå vil jeg prøve litt monsenaktig grytekokt fisk. Hvordan lager dere en slik gryte mht koketid krydder og evt tilbehør? Hvor mye fisk klarer dere å sette til livs på et slikt måltid?
  4. Hilleberg muddus fra 2007 satt opp en gang... Som nytt testes i dag
  5. Vi skal endelig på hytta i starten av påska og ta små turer derfra. Fikk ei lita jente i mars så det har vært litt mindre aktivitet på turfronten, men en overnatting i hengekøye med de to eldste har det blitt:) ellers blir der fottur i lavlandet med eldstegutta til et godt fiskevann der vi starter fiskesesingen sammen med en god turkammerat
  6. Hei, har kun erfaring med jerven hunter med 70 g vattering, altså gammel type ikke primaloft. Denne fungerer som telt rundt hele hengekøya mi om vinteren ( lufter da ca10 cm i topp i begge ender) og jeg bruker da en tresesongs pose med comf temp på -2 og Biltema underlag kombinert med ullundertøy og lue. Funker for meg til minus ti. Men dette er min erfaring. Ikke ta dette som fasit. Er noe du må teste litt under kontrollerte former, men generelt er det viktig med lufting ved bruk av tett jervenstoff. Vet ikke om dette hjelper eg videre....
  7. Hei Jeg har en kamerat som kjøper mye av dette merket på e-bay og han er fornøyd med blant annet soveposer til ungene og liggeunderlag. Jeg selv har en sovepose og et liggeunderlag fra merket som jeg har brukt en del. Soveposen holder det den lover foreløpig. Bruker også noen pakkposer fra merket som heter compressor. Kvaliteten oppleves som ok, men om det kan sammenlignes med noe av det vi er kjent med her i landet er jeg usikker på. Har brukt produktene litt lite til å uttale meg om produktkvalitet. Telemarkteltet for 2 personer ser ut som noe jeg kan tenke meg å prøve, men prisen på dette er noe høyt i forhold til hvor mye jeg kjenner til levetiden og hva det tåler.
  8. Takk for alle svar. Det betyr at jeg har fått meg en eldre fjellski Må få byttet binding når skiskoa skal byttes men ellers ser de greie ut. Det er utgaven med blå/lilla jeg har. Skiene er ikke mye brukt.
  9. Hei Muligens et dumt spørsmål men jeg har kommet over et par av disse, Åsnes Sondre Telemark med stålkant. Paret er utstyr med Vilom binding og en del binding lengre fremme på skinen. Ser ut som en slik vi hadde i forsvaret som kan holde en "stålremspenne" rundt feltstøveles hel. Disse skiene kjenner jeg lite til men merket virker kjent. Noen som har erfaringer med denne modellen til Åsnes og hva den primært brukes til? Tenker på fjellski eller telemark eller normal langrenn? Er dette smøreski? Skiene er ikke nye men nesten ubrukt. Takk for alle svar.
  10. Hei Har en kamerat som har dette teltet, og x antall andre, blandt annet Daimond Tarp XT fra Jack Wolfskin. Han har så vidt jeg vet brukt Gossamer lite til ingenting (1-2 netter max). Teltet er som nevnt ikke spesielt lett, og har ikke noe stort fortelt (30cm) av størrelse og lufting kan være mangelfull. Jeg ville tittet på Skylight til Jack Wolfskin hvis du lurer på dette merket. Dette teltet har samme dimmensjoner som Gossamer, veier bare 990g og har et innertelt med så og si bare mesh/myggnett og dermed bedre lufting. Ellers opplever jeg Jack Wolfskin som et velkjent og bra merke både i Tyskland og Sveits. Prisene deres er heller ikke lave. Å sammenligne med Stormberg blir litt merkelig. Hvem de kan sammenlignes med er vanskelig å si men at kvaliteten på deres Telt er gjennomgående bra, det er i allefall mitt inntrykk
  11. Da var turen gjennomført. Guttungen var kjempefornøyd, trøtt og bergtatt. Supert vær, kjempe natur og maaaange folk til slutten av August å være. takker for innspill.
  12. Jeg likte tanken på flasken med sokker utenpå. Dette må prøves. Har just kjøpt meg en lett tresesongs dunpose som jeg enda ikke er helt er fortrolig med. Har til nå våkna opp litt svett etter noen timer på øret så en forvarmet pose kan være grei fremfor å starte med for mye klær på kroppen.
  13. Hei Jeg lurer litt på hva folk her på forumet bruker av klær i soveposen høst, vår og vinter. Jeg sover som regel i 50/50 ull/syn undertøy med ullsokker samt lue når det begynner å bli litt minusgrader. Min turkammerat har helt andre vaner og sover i t-shorte og boxer, blir det kaldt i posen sover han i Snookpack jakke og bukse . Hva bruker dere? Noen som vet hva soveposeleverandørenes iso norm bruker som bekledning i posene når de tester en soveposes ekstrem,lim og conf temp?
  14. Hei Har et Hilleberg Nammatj gt med påsydde stormmatter, dette er gjort av hilleberg. Teltet mitt er langtfra nytt så hva det koster må du evt høre om. Har ikke helsport telt så deres kvalitet vet jeg lite om, men hilleberg kan i allefall anbefales mht styrke og varighet. Duk og stenger på keron er vel av det kraftigste hilleberg bruker, innerteltet har rette endevegger. Men priser er høy. Lykke til med valget.
  15. Hei Skal opp på toppen til fots 14juni. Noen som kjenner til forholdene i dag? Ligger det mye snø igjen?
  16. Takk for tilbakemeldingen Da blir opplegget som planlagt med et av de leirområdene du nevner som mål første dag. Preikestolen tar vi desom vi rekker den og.
  17. Hei Vi er to turkammerater som planlegger en tur til Trolltunga fra Skjeggedal i slutten av August eller helt i starten av September. Vi er vant til tur, men ikke i dette området. Utfordringen er at kameraten tenker å gi turen i "gave" til en 15-16 åring som så gjerne vil oppleve en slik tur, og har valgt ut Trolltunga som favorittdestinasjon. Løpet vi planlegger for turen er tilpasset ungdommen, og jeg tenker følgende : Fredag - Kjøre til Skjeggedal, ankomst rundt kl 14.00. - Oppstigning og etablering av Camp en plass innover langs stien. Overnatting Lørdag -Gå t/r Trolltunga med ny Overnatting evt. i samme Camp Søndag -Nedstigning og hjemkjøring. Det jeg lurer på er følgende: -Gutten er trent, men ikke vant til å gå i fjellet. Derfor den "gode" tiden på turen, samt at han skal få oppleve litt tid fjellheimen. Er det noen fine leirplasser dere har erfaring med i området som dere kan anbefale? Evt. et vann vi kan rekke inn første kvelden som muliggjør litt fiske? Ser at det er flere vann temmelig langt inne mot Trolltunga, men jeg vet lite om fiske muligheter og evt. kort i området. -Mht. til at vi sannsynligvis har greit med tid lørdagen så lurer jeg på om det er andre topper/steder i nærheten vi kan ha i bakhånd om det blir tid til overs? Ser f.eks at Preikestolen ligger litt lengre inne. Når dette er sagt er jeg åpen for både innspill og korrigeringer mht. tidsplan og muligheter. Takker for svar og innspill
  18. Hei Jeg har lite erfaring med Helsport sine telt. Men var også på jakt etter noe med samme spec som du men til 1-2personer. Jeg gikk for Nammatj 2gt og kjøpte footprint til. Dette brukte jeg i vinter rett ved / på et vann under isfiske. Helt supert å sette opp, bruke og pakke. Jeg har påsydde stormmatter da så vekten er nok ikke den laveste. Men jeg er fornøyd. Har også fyrt i teltet med primus og "varmet det opp", herlig etter en kald dag, men HUSK GOD LUFTING!. Satte opp teltet på et utsatt sted under kuling med storm i kastene, teltet stod meget bra, eneste som en må passe på er at pluggene har godt feste Ellers viser denne snutten mulighens litt om oppsett av teltet i vind: http://www.youtube.com/watch?v=CGBNwvVruVM. Lykke til med valget.
  19. Hei Har denne http://www.military-sleeping-bags.com/explorer-two-plus.html Ingen kondens på flere netter i tre sesonger, lite brukt vinter, men en bekjent bruker den da og. Aldri noe vann inn. Lang og god. Med tarp funker den supert.
  20. Ang. det å ligge som en banan, jeg skal ut å prøve denne combi'en neste helg. Meget spent på dette oppsettet.
  21. Expe ergo hammock combi, veldig spent på å motta denne pakken over påske:-)
  22. Takker for alle svar. Ser om noen av pakningene jeg har i settet passer, ellers tar jeg kontakt Kjellis!
  23. Hei Jeg har en Optimus Hiker 111 tror jeg den heter. Utgaven jeg har er med en sort oringpakning på pumpestemplet. Jeg har brukt samme type tidligere i militæret men med lærpakning så en finnes tydligvis i begge utgaver. Nå har min begynt å fuske med at den ikke lenger klarer å presse luft inn i tanken, jeg er temlig sikker på at pakningen ikke lenger klarer å tette nok. Noen som vet hvor jeg kan skaffe ny oringpaking, evt har erfaring med å tilpasse sin egen? Jeg er litt urolig for bare å ta en fra oringsettet mitt og teste mht. om den løser seg opp i konakt med parafin/lampeolje? Takk for svar
  24. Hei Er enig med at det nok er forskjellig fra person til person hva som passer best. Min turkammerat og jeg er helt forskjellige når det gjelder påkledningstype på samme turer. Jeg går som oftest med ett lag 50/50 ull/syn innerst og ullprodukter i tynnere/tykkere lag alt etter sesonger, også i leir. Han bruker som oftest syntetisk lang under og fleeceprodukter. I leir bruker han "Snookpack" bekledning som er foret med syntetisk. Jeg opplever at jeg nok har lettere for å takle varierende aktivitets/svettenivå med ull enn han med sin løsning, mens hans varmer godt i tørr tilstand i leir. Han liker ikke ull på huden og dropper det derfor. Den noe omdiskuterte helsetrøyen har også jeg stiftet bekjenskap med i militæret, den har sine begrensninger, men var et av de plaggene jeg opplevde som bra til sitt bruk. På vinterøvelser i svært kaldt vær var det det eneste vi hadde under feltjakken ved høyt aktivitetsnivå som ski med pulk osv. Nå for tiden benytter jeg den når aktivitetsnivået er meget lavt og jeg har en tynn ulltrøye over. Dette hindrer "gjennomtrekk" og holder dermed den varme luften i hullene på plass. Har flere ganger brukt dette plagget helt på huden ved soving ute i < -10C og opplever det som varmt/isolerende. Vått kombinert med vind er det nok mindre bra.
  25. Hei Leste litt om dette teltet/tarpen med innertelt, er produsert av noe av det sterkeste stoffet som er tilgjengelig slik jeg kan forstå. (Cuben fiber) Løsningen er tredelt, kan brukes som kun tarp/yttertelt eller med innertelt og evt endevegg. Totalt vekt på alle tre deler er ca 800g eksklusiv stenger (du kan bruke vandrestaver slik som på bildene). Løsningen har i tillegg plass til to og gir dermed masse plass til evt. utstyr. http://www.outdoorgearlab.com/Ultralight-Shelter-Reviews/Hyperlite-Mountain-Gear-Echo-II-Shelter Bare et innspill, har ikke testet dette selv men ser fristende ut. Prisen er noe høy
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.