Jump to content

vasall

Aktiv medlem
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

About vasall

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei! Jeg lurer på å ta meg opp på Store Ringstind i helga. Værmeldinga melder sjokkvarmt vær (omtrent fem varmegrader med enn dagene i forveien) og sol. Jeg er ikke ukjent med toppturer på ski, men har gått få skredutsatte turer og vil helst fortsette med det. Jeg har ikke funnet noe særlig om skredfare, det eneste jeg ser er at det finnes en del bresprekker på Ringsbreen. Dét er også litt skummelt synes jeg, men jeg hører man kan holde seg til en side for å unngå de fleste. Men! Er det noen her som kjenner Ringsdalen og Ringstind og vil uttale seg om hvor trygg den er? Skredfaren i området er 3 nå, tipper den blir 3 eller kanskje 4 i helga, så å gå i skredutsatte områder er uaktuelt. Tips om "trygge" topper mottas også med glede!
 2. Hei! Jeg er relativt godt kjent i Jotunheimen og har vært i de fleste områdene der. Topptur på ski tidlig i sesongen, men helst til fots. Hardangervidda vet jeg lite om, og vet derfor ikke hva man kan forvente seg forholdsmessig. Har lest en del rapporter og tråder her, og synes det er vanskelig å tolke føremeldingene: blokkerer snøen rutene noen av stedene? Må man være konstant på vakt for islagte vann under snøen? Jeg har en uke fri, og tenker å gå alene. I god form. Drømmen var helst å dra opp i Jotunheimen igjen, men da jeg var på Sognefjellet og Storebjørn helt i slutten av juni, var det totalt snødekt. Lite fristende å valse innover på føttene. Kan selvfølgelig ta skiene. Randoskiene orker jeg ikke tøffe rundt med i dagesvis, dog. Dette var jo et litt åpent spørsmål, men jeg aner ikke hva som venter meg i disse områdene nå. Fikk ikke gått så mye i sommer, så håpet å ta det igjen nå. I fjor gikk jeg Leirvassbu-noen topper-Olavsbu på denne tida, og det var ingen snø i sikte. Vidda er også et alternativ, men ikke så interessant om det kun er en snødekt slette...!
 3. Ach so. Jepp, motiver er absolutt en utfordring. Synes det ser ut som om du mestrer å komponere og velge ut motiver som har noe mer enn kun det imponerende naturbilde-greiene ved seg. Fint dokumentarisk preg synes jeg. Skriver en del reisestoff, men har som regen med meg en bedre fotograf enn meg selv. Men det er klart, jo mer man kan, jo mer skjønner man at man ikke kan osv. Det er ikke mye utsyr, nei. Det kan lett forsvares! Virker som en fin tur i alle fall. Gratulerer med den og fin dokumentering!
 4. Neimen dægen salte. Har et spørsmål, dreier seg om bildene. Før jeg stiller det vil jeg bare si at det var god lesning. Veldig kult! Og kjempe at folk får en ide og faktisk går for den. Men, altså, er du fotograf, eller er det mulig for menigmenn å ta slike foto? Blir aldri klok på gode turfotografier. Min første tanke var at du må ha hatt med det hauger av utsyr, men det er klart, flinke folk trenger vel ikke slikt.
 5. Jeg har Orion II. Synes folk har veldig ulik oppfatning av det mht størrelse. De fleste mener det er et stort tomannstelt, og i forhånd til mitt Hubba Hubba II tre-sesongstelt er det jo det. Vi har overnattet i teltet vi to voksne pluss en kid, og det var ikke noe problem selv med vinterposer. Men det er klart...vi er vant til det vesle teltet, som virkelig er trangt. Mange kjører på med trepersonstelt for en duo, og skjønner hvorfor når jeg er på tur med slikt - utrolig deiling med litt plass! Om du går med flere og har muligheten til å fordele vekt, eller feks bruker pulk vinterstid, er det kanskje ikke så mye mer kæss med et treertelt. Har ingen erfaring med hvordan vinden tar det fra en uheldig retning. Har vært svært stabilt og fint for oss, og et kjempetelt vinterstid. Liker at det er så enkelt, og høyd. Får klaus av tunneltelt med lav høyde når for tiden, etter å ha bodd i kuppeltelt noen år. Lykke til!
 6. Hei! Jeg har et thermarest-underlag som jeg tror skal duge! Brukt det i noen år- Det blir ikke kaldt, det blir faktisk varmt! Helt enig dog. Sov på et oppblåstbart lett-underlag og frøys baken av meg i nullføre...
 7. Hei, alle! Takk for tips. Ble utover dagen mer og mer enig med dere, det må være en skikkelig pose! Dægen salte, Nimrad, den posen du linka til er jo helt rå. Og billigere enn mange. Jeg endte dog opp med en Mammut-dunpose. Altitude exp winter. Hadde gavekort på flere tusen på gsport, og de arrangerte salg i sjappa akkurat i dag. Hadde én igjen. Litt lang, men ikke av de lengste. Komf. Temper -22, noe mindre for jenter - men har en fleecepose som minst gir den fem grader til. I tillegg er det plass til den tynne sommerposen min inni. 25%avslag og lappen min gjorde utslaget, ellers hadde jeg kjøpt noe frekkere på nettet. Men nøgd - relativt billig ble det, og under 2 kg! Takk for tips alle!
 8. Ja, ikke sant. Synes ikke det kan kalles en vinterpose i Norge før den holder deg i ok form i 20 minus..Skjønner at Norge er ekstra kaldt, men synes det er på grensa til utrygt at sportsbutikker annonserer det som vinterposer. Ach so. Jepp, et godt liggeunderlag skal jeg ønske meg til jul! Og en tynn hyttepose har jeg. Jepp. Vinterstid utenfor sesongen medfører så mye ekstra pakk uansett, at hver kilo blir evaluert. Ikke ekstremt, men ja. Kjennes unødvendig. Det er vel ikke dun i det hele tatt, antar jeg? Men ja, skal sjekke dem ut, takk!
 9. Forberedt på å bruke rundt 5000! Hørte av noen på G-sport at en pose som går ned til -20 ofte veier 3-4 kg. Mistenker dog at de ikke var særlig kompetente på friluftsutstyr der, sjappa var mer en klesbutikk enn tur/sportsbutikk spør du meg. Noe jeg synes de fleste er i den kjeden. Såg noen de hadde, de var like stor som en liten vaskemaskin-presset sammen. Har jo sett bedre, men var redd de var vriene å få tak i i Norge. Men kanskje jeg skal stikke ned og se! Har null erfaring med vinterposer, men om det du beskriver finnes, vore det helt topp.
 10. Hei! Har et nokså nytt 70m klatretau. Det er ikke lett, men kosta litt lell. Har vært vel tungt å bære det rundt til crags ol, og helt dustete å ha med på klatresentre etc - hvor man kun trenger halvparten. Tenker litt på å klippe det i to og bruke det som inne/kortvegg-tau, og heller kjøpe et langt og lett til resterende prosjekter. Lurer dog på om det finnes noen innspill - det er stor forskjell på vekt på tau, ja? Hadde vært godt å spare et par, tre kg.
 11. Hei! Etter mange kalde netter i to soveposer utenpå hverandre, har jeg tenkt å kjøpe meg en vinterpose. Har en Helium-pose fra før, som rekker ned til ca nullpunktet, og en Norheim-pose som også rekker ned dit. Disse to skal det gå helt greit å kombinere, selv om det blir trangt. Har i det siste fått lyst på en pose jeg kan ha med på ski og teltur i Rondane vinterstid, og tenker at det ikke er not vits i å ha noen av disse posene som rekker ned til kun sju eller ti blå - det er da nesten alltid kaldere enn det i fjellet?! Synes det hadde vært surt å ikke kunne ta skiene fatt en helg det passer fordi det er for kaldt. Da eliminerer man jo mange mulige turer, og jeg har som omtrent nesten alle andre ikke friheten til å stikke ut når som helst. Surt er det likevel at i mellomsjiktet mellom null grader og minus 10, er det kanskje litt overkill å drasse rundt på en fire kilos pose som fyller hele sekken. Det må jeg imidlertid leve meg, for jeg er jente og frossen, og nullposen jeg har er småkaldt allerede ved et par plussgrader. Har derfor slitt veldig med det her - bør man ha en tresesongs pose, som går ned til noen minus, ideelt sett? Deretter en versting-pose til de virkelig blå nettene. Eller er det bare å venne seg til å gå med en pose som fyller femti liter av sekken. Kinkig ting nr.2 - har et gavekort på noen tusen på gsport/gmax. HAR de egentlig noe brukbart der? Ser de har en del mammut, det er bra. Noen tips? Evig takknemlig uansett.
 12. Halla! Tenkte jeg skulle gi en update: Turen gikk strålende, og jeg endte med silkepose + Heliumen + en annen lett sovepose. Ble ikke kaldere enn -8, men jeg var iallefall varm og god alle netter, selv som den frysern jeg er. Liggeunderlag ble 2 tresesongsliggeunderlag, et med kun luft, et med litt vatt, pluss klær. Litt klønete å ha med to av alt, men så tar de også liten plass. Men litt irriterende å pakke ned, blåse opp og sånn med 2 underlag og 2 poser. Takk for all info her! Har lest alle tips. Er på saken med Devold-trixet helt i enden av tråden her også
 13. Hei! Tenkte å stikke ut på tur i gråværet. Planen er å gå fra Mysuseter inn til Rondvassbu, og følge kvista løype (for det skal finnes, etter det jeg har forstått?) til Dørålseter, Grimsdalshytta og Hjerkinn. Har all tid i verden, så har ikke bestemt meg for hvor lenge. Om man går på og været er OK, antar jeg det egentlig er en relativt kort tur, men vi får se - blåser stiv kuling der oppe nå, så her kan alt skje. (Dog meldinga er OK, vindstille til uka) Men. Har aldri gått nordover fra Rondvassbu vinterstid tidligere. Tenker litt på isen på Rondvatnet og rasfare rundt: noen som har noen erfaringer her? Resten av turen, bortsett fra akkurat sørenden av Rondvatnet mot Rondvassbu, er vel ikke så utsatt. Antar man går rett nord fra Grimsdalshytta, og ikke sommerløypa, spm går nord-vest? Leste noe med rasfare i de traktene, men er ikke kjent nok til å få så mye utav det. Står man skal unngå "den gamle løypa" men jeg antar det er kvista her også, og at kvistinga er riktig. Kvisting er viktig, da jeg har en ustø GPS som ikke er til å stole på, og det er meldt overskya hele tiden. Litt bekymra for tåka, selv om jeg har med telt og sånn sett kan slå leir hvor som helst. Om noen veit at det IKKE er kvista i disse strekningene jeg har lista opp, vær god å si ifra? Hadde vært greit å vite..
 14. Hei igjen, Takk for alle svar! Hm, her er det bare å prøve seg fram, altså. Fjellduken jeg har, har jo primaloft-for, antok at det ikke lagde så mye kondens. Men kanskje det er bedre å ta med en annen sovepose, sommerpose feks, og kanskje ha Fjellduken som reserve. Men da snakker vi om sekken full av tre ulike poser. Er meldt mildvær, men det stoler jeg nesten aldri på. Har en sommerpose, og en annen tre sesongers syntetpose med komf.temp 0 grader (løgn og bedrag dog! Bikkjekald i 0 grader...) Liggeunderlag er sikkert greia her ja, Har en Exped luftmadrass pluss en sånn halvfora+luft matte. Sammen blir det nesten 10 cm over bakken....Med litt yttertøy og stasj bør det holde. Dette blir spennende! Er alltids mulig å låse seg inn i hytta da, om det skulle bli krise.
 15. Hei, Kvinne! Er derfor jeg ikke stoler på posen under hele tatt. Har opplevd å fryse i poser i plussgrader, men da snakker vi om en duk fra clas ohlson.... Posen er tjukk og god og full av dun, så er nesten overraska over at komf.temp er så høyt. Ypperlig tre sesongers pose, selv om det lett kan bli kaldt om sommeren og..dog sjelden minus. Har vel ikke noe annet valg enn å vente og se hvordan det går. Med klær, lakenpose, solid og jervenduken kan det bli trangt au, og det hat jeg iaf erfart at er noe skikkelig herk. Legger til at teltet mitt et et tre sesongers telt- og der har du et usikkert prosjekt.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy