Gå til innhold
  • Bli medlem

Farer

Passivt medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Nylige profilbesøk

636 profilvisninger
  1. Når det gjelder stormmatter så tviler jeg ikke på at man klarer seg fint uten, men jeg tror at, med god nok ventilasjon, vil stormmatter gi en fordel. Jeg er litt skeptisk til å senke telt uten stormmatter for å oppnå samme effekt. Du har rett i at tunneltelt for ekstreme forhold kan være minst like gode som kuppeltelt, men som en regel er kuppelformen hakket bedre mot vind, og siden vind er hovedutfordringen på Island (der jeg stort sett kommer til å bruke teltet i nær fremtid,) så vil det være et mer naturlig valg for meg å gå for et telt som drar nytte av kuppelformen. For øvrig er det verdt å nevne (siden teltet ble nevnt) at Storsylen X-Trem 2+ kun har én innvendig ventil (to til sammen.) Derfor vil ikke teltet kunne ta i bruk Airflow II (X-Trem) -systemet til Helsport (som så vidt jeg vet benytter to innvendig ventiler, én høyt plassert og én lavt plassert, i tillegg til utvendig ventil i forteltet.) Når Storsylen X-Trem i tillegg har stormmatter tror jeg mangel på ventilasjon kan være et problem i dette teltet. Etter min ydmyke research (og uten å ha prøvd teltet) mener jeg imidlertid at tunnelteltet Helsport Patagonia kan være det beste valget av vintertelt. Ekstra sett med stenger følger med, og stangkanalene er utvidet med tanke på å bruke det ekstra settet. Stormmattene går i ett rundt hele teltet, og telthælene er integrert i stormmatten. Slik vil stormmatten vanskelig kunne slites løst, og blafrer ikke like mye når den gjør det. Prisen er likevel for høy for meg (8500 kroner på XXL, 8000 på Amfibi.)
  2. Takk for innspill, Fjellforum. Jeg har bestemt meg. På grunn av været på Island vil kuppeltelt rett og slett være å foretrekke fremfor tunneltelt - uansett hvor godt et tunneltelt måtte være vil et tilsvarende kuppeltelt holde ut lenger. Det etterlater Hilleberg Saivo, Helsport Svalbard/Storsylen X-Trem og TNF VE-25. Jeg lot meg til slutt overbevise om to ting: Å sette opp innerteltet først i regnvær kan være livsfarlig, og at stormmatter gir en større fordel enn ulempe. Med stormmatter og en mer behagelig prislapp står da Helsportteltene igjen, og av dem er Svalbard (High) det tryggeste valget. Dét teltet har tilsynelatende blitt tatt inn i varmen som et selvsagt valg av vintertelt her i landet. P.S.: I USA er TNF VE-25 så billig (ca. 3650 kr) at dersom jeg befinner meg på de kyster så er det bare å kjøpe med meg et - og med footprint skal det være noe lettere å sette opp innerteltet inni ytterteltet.
  3. Hm.. Dere gjør det ikke til et lett valg. The North Face VE 25 var et godt innspill, disse teltene koster under halvparten av et hvilket som helst Hillebergtelt dersom man kjøper fra en amerikansk selger, og etter litt research virker det som et førsteklasses telt.
  4. Takk for svar! Heller mot Svalbard, eventuelt Storsylen Xtrem 2+ (Storsylen virker best for mine behov, men Svalbard har fått så mye ros rundt om kring, mens Storsylen er relativt ukjent). Hillebergteltene er dyrere enn Helsport, og stormmatteargumentet appelerer til meg. Skjønner at pris ikke skal diktere valg av utstyr, men når man har mulighet til å gjøre et kupp fortjener teltet å bli tatt med i betraktning.
  5. Hei Fjellforum. Jeg skal investere i et fjelltelt for bruk vinterstid på Island og i Norge, i dårlig vær. Island byr på lite snø, men fryktelig vær. Sterk vind og regn, med frost på natten. I den anledning har jeg sett på følgende modeller: Helsport Svalbard 3 Helsport Fjellheimen Light 3 (mest på grunn av svært gunstig pris) Hilleberg Saivo Hilleberg Keron GT 3 Er det noen som har noen favoritter blant disse, eller nye innspill? Jeg hadde blitt veldig glad dersom Fjellheimen Light hadde egnet seg, da det er klart billigst.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.