Gå til innhold
  • Bli medlem

Padle fra Isteren til Sølensjøen?


Anbefalte innlegg

Annonse

Isterfossen er ikke padlebar noen gang. Det er stor risiko å sette utfor der i kano, da fossen (som egentlig er et stort stry) er lang, bred og full av steiner. Galtsjøen er fin. Har ikke vært opp Sølna, men antar at du må ut av kanoen noen ganger på tur opp.

Et alternativ er å starte i Sømåa, padle ut i Isteren og ned til Isterfossen. Fra Isterfossen går det en vei bort til Sølensjøen. Fint hvis du har tralle. Padle Sølensjøen mot nord og se om du kan padle opp Sølna i nord, eller vende sørover og ut Sølna i sør. Ned til Femundselva og opp i Galtsjøen og til Isterfossen nedenfra.

Eller... bare bære forbi Isterfossen.

Du kan regne med å treffe en del fluefiskere både ovenfo og nedefor Isterfossen.... Vokt deg for susende fluer :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sølna kan padles nedover fra Skjelåvollen omtrent, men elva må ha god vannføring. Har vært der på sensommeren med kano, og det ble en del bæring. Glem å padle opp den elva, men man kan padle innover et stykke til terrenget begynner å stige..

Skal du padle Isterfossen kan det være greit å skrive testamentet ferdig før du drar.. :wink: Men om du aksepterer litt bæring så vil du oppleve et fantastisk fint område, og om du henger en wobbler eller spinner bak kanoen er sjansene store for at du har nok å spise også.

Redigert: Må legge til at det for et par år siden ble tatt et monster av en ørret i utløpet av Gløta. Mener å huske at den var 8-9 kg!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

knutis, dette bildet er fra ca siste 1/3 del av stryket. Her er detbare å styre unna med kano. Kayakk kan være noe å stase på hvis man absolutt må ned her.

En sånn rett ned foss er det ikke, men et lengre stryk med mer enn normalt fallmeter, derfor navnet "foss", som er mer treffende.

www.isteren.com er ei grei nettside. Rekorden er på drøye 9kr for ørret. Snittet ligger kanskje på rundt 2kg. Fin fisk i sjøen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er utrolig hva som går med kano. Avhengig av typen kano og ikke minst padleren. Men det er klart, å synfare ut fra et dårlig foto og norgeibilder er et ganske usikkert grunnlag! Så jeg vil absolutt ikke anbefale å prøve hverken dette stryket eller noen stryk i større elver uten grundig synfaring.

Her et stryk som har blitt padlet med åpen kano en rekke ganger. (Ikke av meg, men en gang skal det prøves!)

Det går forutsatt at kano og padler er i stand til det og vannstanden ikke er ugunstig. Men ikke prøv dette uten å ha peiling på hva du driver med!

http://www.waterweb.de/wiki/Trysilelva

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her kan du få i både pose og sekk! Klarer du Isterfossen (kan synfares fra brua) ender du opp i Galthåen, videre ut Femundselva, som skifter navn til Trysilelva når man kommer til Trysil kommune :!: og Klarelven når den krysser grensa til Sverige. Her kan man få seg en skikkelig langtur! Hadde vært morsomt, men tror det blir endel bæringer...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tanken på denne turen er tenkt ja. Men det er så alt for mange turer man skulle gjort! Bæringer må man regne med ja. Hele strekningen fra Sølenstua ned til Sennsjøen er padla med kano. Men for enkelte stryk de siste km før elvbrua er det for de få og uten bagasje i kanoen. Fra Elvbrua til Sennsjøen kan alt padles med bagasjen i kanoen, men du bør synfare enkelte stryk og bør ha erfaring med kano og elv. Den bratte strekningen nedenfor Sennsjøen er nok verst.

Det aller flotteste ville vært å brukt en fløterbåt av den typen som ble brukt av tømmerfløterne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 år senere...

Ser dette er en gammel tråd. Men uansett, som gammel nabo til fossen vil jeg da ikke la være med å si at den er farlig og det er skjedd flere drukningsulykker der, den er ikke egnet for hverken kano eller kajakk eller båt. Ikke engang villmarkstullinger (mitt økenavn for især tyskere som tror at alt er ufarlig i naturen) setter utfor der.

Så jeg er fullstendig enig i dette utsagnet: "Skal du padle Isterfossen kan det være greit å skrive testamentet ferdig før du drar.."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.