Jump to content

Test av Härkila Visent Cap


Anders Eriksen

Artikkelen beskriver og vurderer luas egenskaper uten sammenligning med andre vindluer.

[gallery600x480]
[album]450[/album]
[/gallery]

 Produkt
 Härkila Visent Cap
 Levert av Seeland International
 Veiledende pris kr. 899

 Fakta fra leverandør
 100% Polartec thermal pro fleece
 Membran: Gore-Tex

 Fakta fra Fjellforum
 Vekt: 136 g

 Testkriterier 

  • Brukervennlighet 
  • Funksjonalitet
  • Sikkerhet
  • Pris

Beskrivelse av produktet
En vann og vindtett fleeceforet vindlue med skjerm, ørevarmere og nakkebeskyttelse. Den har pustende Gore tex membran. Materialet i lua er Polartec Thermalpro. Det er borrelåsjustering under haka. Om det er ønskelig kan øreklaffene brettes over hodet og festes ved hjelp av borrelåsen. Lua blir beskrevet som en "hunting cap" på Harkila sin hjemmeside.

Testforhold
Vindlua har blitt brukt til variert friluftsliv i vintermånedene. Blant annet rypejakt på snaufjellet, fisketurer ved sjøen, isfisketurer, skitur, vandring i skogen og i fjellet. Den har blitt brukt i temperaturer fra 5 plussgrader til 20 minusgrader. Så langt er lua brukt minst 20 forskjellige turer. Flest dagsturer, men også noen helgeturer. Den har blitt prøvd under forskjellige værforhold fra sterk vind til kalde kvelder.

Vurdering
Fleeceforingen føles behagelig på hodet og varmer godt. Har enda til gode å fryse på hodet når denne er i bruk. Øreklaffene kan trekkes helt under haka og dekker godt. Borrelåsfestet holder bra og er grei å håndtere i kulda. På virkelig kalde dager har jeg brukt en balaclava under lua for ekstra varme, dette har fungert bra og oppleves ikke som trangt. I mørket har lua blitt brukt i kombinasjon med ei hodelykt. Til tross for den litt store skjermen fungerer dette tilfredsstillende. Lua beskytter godt for vinden og jeg har enda ikke opplevd at vann trekker gjennom. Nå skal sant sies at lua ikke har blitt brukt under de mest fuktige forholdene. Lua dekker godt for nakken og det er ikke tvil at dette er ei vindlue som beskytter godt for vind og kulde. Lua sitter godt og jeg har ikke opplevd at den reiser av gårde under sterk vind. 

Til tider kan det være et problem at lua rett å slett blir for varm under høyere aktivitet. Dette er absolutt et hodeplagg som fungerer best til rolig friluftsliv i den kaldere årstiden, der man ikke går i rask gange mot fjelltoppen. Jeg opplever at den litt store skjermen kan være i vegen når jeg skal ta bilde med speilreflekskameraet. Men man får alltids dyttet skjermen litt oppover når bildet skal taes, så dette ikke er et stort problem.

Konklusjon
Alt i alt er dette et godt produkt som beskytter bra mot vinden og varmer godt. Så langt bærer den ikke preg av slitasje, og jeg får inntrykk av at dette er god kvalitet. Den kommer virkelig til sin rett under rolig friluftsliv i litt kaldere forhold. Passer dette ditt bruk er jeg ikke i tvil om å anbefale denne vindlua. Den veiledende prisen på kr. 899 er kanskje litt stiv, men jeg føler at det kan forsvares å bruke en slik sum på Härkila Visent cap. Anbefales.

Dette skjedde med produktene etter endt test
Testerbeholder lua da den ikke kan selges som nytt produkt.

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Annonse


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy