Gå til innhold
leif

Fiske i Stølsheimen

Anbefalte innlegg

I sommer er planen å ta noen dager i fjellheimen, og nå har vi lyst å prøve Stølsheimen. Har hørt så mye bra om den. Men Stølsheimen er stor og vi aner ikke hvor vi skal begynne. Vi er interessert i fiske så det må være en tur hvor det er fiskevann. Er det noen som har noen ide hvor vi bør starte fra? Og hvor turen bør gå. Vi er ikke interessert i hytter da vi er mer telt-mennesker.

Vi bor like utenfor Bergen så vi kunne tenke oss å starte i fra Nordhordaland et sted. Takker så mye for svar!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Stølsheimen byr på mange fine fiskevatn. La meg nemna 2 innfallsportar.

Frå Bergen kan de dra innover til Modalen, og køyra oppover til Stølsvatnet. Der kan de få med dykk kano óg om de vil. Derifrå er Stølsvatnet det første vatnet, og deretter kjem Solrenningsvatnet med kort bering for kanoen. Vidare innover kan de fiska i vatna nord for Solrenningen, som Budeievatnet, Vaskevatnet og Gavlavatnet ved Dunevollen og Finnabottsgavlen. Kan henda Dunevollen er det flottaste området for telting i Stølsheimen og er utanfor allfarveg. Ein perle der inne er den bortgøymde tjørna like innanfor kanten av Finnabottsgavlen, aust for Gavlavatnet, sjølv om det truleg ikkje er fisk i den tjørna, men det er som nemnt ei perle av dei sjeldne med fiskevatn i nærleiken. Frå Stølvatnet kan de óg trekkja austover mot Halsetvatnet ved Åsedalen, som er eit godt fiskevatn.

Frå Bergen kan de óg køyra oppover til øvre delen av Eksingedalen. Tek de av ved Trefall, kan de køyra nordover til Askjellsdalsvatnet og Skjerjavatnet (røyevatn), og seint på sommaren til nærare Holskardvatnet, alle gode fiskevatn. Frå Askjellsdalsvatnet er turen kort nordover til Raudberget, med vatna Vassøyane, Selhamarvatnet, Raudbergvatnet, Rappenvatnet og Kvilesteinsvatnet. Sistnemnde er lett å nå via Vikjefjellet, der anleggsveg går vestover frå Skjelingen til Bjergane og Kvilesteinsvatnet. Lengst oppe i Eksingedalen (Gullbrå) går det ein veg innover mot Grøndalsvatnet. Der har de Torvedalsvatnet, Grøndalsvatnet, Langavatnet, Svartavatnet, inste Grøndalsvatnet og Vetlavatnet innanfor rekkjevidde. Vatna i Grøndalen kan óg nåast frå Sendedalen på veg opp til Vikjafjellet, der de passerer Lars-Olav-vatnet, Kringlevatnet og Holmavatnet på tur over i Grøndalen.

Det er mykje å velja i , og god fisketur i Stølsheimen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Heisann. Her skulle være nok av vann å velge i. Kanskje vi til og med tar med oss kajakken vår og! Tusen takk for gode tips!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Heisan

Tidlig i juni kan man padle stølsvatnet og øvringevatnet da?

:D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.