Jump to content

Fiske i Stølsheimen


leif

Recommended Posts

I sommer er planen å ta noen dager i fjellheimen, og nå har vi lyst å prøve Stølsheimen. Har hørt så mye bra om den. Men Stølsheimen er stor og vi aner ikke hvor vi skal begynne. Vi er interessert i fiske så det må være en tur hvor det er fiskevann. Er det noen som har noen ide hvor vi bør starte fra? Og hvor turen bør gå. Vi er ikke interessert i hytter da vi er mer telt-mennesker.

Vi bor like utenfor Bergen så vi kunne tenke oss å starte i fra Nordhordaland et sted. Takker så mye for svar!

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Stølsheimen byr på mange fine fiskevatn. La meg nemna 2 innfallsportar.

Frå Bergen kan de dra innover til Modalen, og køyra oppover til Stølsvatnet. Der kan de få med dykk kano óg om de vil. Derifrå er Stølsvatnet det første vatnet, og deretter kjem Solrenningsvatnet med kort bering for kanoen. Vidare innover kan de fiska i vatna nord for Solrenningen, som Budeievatnet, Vaskevatnet og Gavlavatnet ved Dunevollen og Finnabottsgavlen. Kan henda Dunevollen er det flottaste området for telting i Stølsheimen og er utanfor allfarveg. Ein perle der inne er den bortgøymde tjørna like innanfor kanten av Finnabottsgavlen, aust for Gavlavatnet, sjølv om det truleg ikkje er fisk i den tjørna, men det er som nemnt ei perle av dei sjeldne med fiskevatn i nærleiken. Frå Stølvatnet kan de óg trekkja austover mot Halsetvatnet ved Åsedalen, som er eit godt fiskevatn.

Frå Bergen kan de óg køyra oppover til øvre delen av Eksingedalen. Tek de av ved Trefall, kan de køyra nordover til Askjellsdalsvatnet og Skjerjavatnet (røyevatn), og seint på sommaren til nærare Holskardvatnet, alle gode fiskevatn. Frå Askjellsdalsvatnet er turen kort nordover til Raudberget, med vatna Vassøyane, Selhamarvatnet, Raudbergvatnet, Rappenvatnet og Kvilesteinsvatnet. Sistnemnde er lett å nå via Vikjefjellet, der anleggsveg går vestover frå Skjelingen til Bjergane og Kvilesteinsvatnet. Lengst oppe i Eksingedalen (Gullbrå) går det ein veg innover mot Grøndalsvatnet. Der har de Torvedalsvatnet, Grøndalsvatnet, Langavatnet, Svartavatnet, inste Grøndalsvatnet og Vetlavatnet innanfor rekkjevidde. Vatna i Grøndalen kan óg nåast frå Sendedalen på veg opp til Vikjafjellet, der de passerer Lars-Olav-vatnet, Kringlevatnet og Holmavatnet på tur over i Grøndalen.

Det er mykje å velja i , og god fisketur i Stølsheimen.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy