Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Vi er en vennegjeng som har tenkt å gå Hardangervidda på langs sommerstid.

Vi hadde i utgangspunktet tenkt å starte på Rjukan og gå til Geilo.

Foreløpig rute som er tiltenkt : Rjukan(Krossobanen opp på fjellet) - Kalhovd - Mårbu - Rauhelleren - Heinseter - Tuva - Geilo

Noen som har gått den ruten?

Tips på sti-valg etc?

Bruk av hytter vs. telt - hva anbefales?

Når i perioden juni-august er det best å gå?

Alle innspill taes imot med takk!🙂

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har gått turen motsatt vei, men Ustaoset i stedet for Geilo. Første etappe er drøy med 30 km langs sykkelveien. Hard start på turen, men det kan gå. Jeg ville nok vært betenkt med å gå 30 km første dagen. Da bør dere være i god form og ikke ha for tunge sekker. Første etappe må nødvendigvis ikke gå helt til Kalhovd dersom dere telter og tenker å gå til Synken og båt over Mårvatn. Fra Kalhovd kan dere ev. gå til Synken og ta båt over Mårvatn. Mårbu til Rauhelleren er også ganske langt. Derfra to korte etapper til Hein og Tuva. Siste etappe er lenger, men da er sekkene lettere og formen kanskje enda bedre. På siste etappe kan dere ev gå til Ustaoset i stedet for Geilo (mye kortere). Det går tog fra Ustaoset.

Unngå juni da det fortsatt kan være mye snø og/eller vått etter snøsmelting.

Telt er billigere og mer koselig enn hytter. Det blir mer å bære. Det går også å belage seg på to netter på hytter for å spare vekt, samt tørke opp ev våte klær. Litt avhengig av hva dere har av utstyr fra før. Må alt kjøpes koster det jo litt.

Velg tur som ikke blir et blodslit, det er min anbefaling. Jeg gikk fra Ustaoset til Haukeliseter som 16 åring (helt grønn), med blytung sekk. Det ble blodslit, men merkelig nok ga det mersmak.

Endret av JanRH
Lagt inn ny setning og nytt avsnitt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
19 minutter siden, JanRH skrev:

Du mente sikkert trådstarter Skjult lenke - logg inn for å se den men jeg grovtegnet den i Paint.

hardangervidda.jpg

Flott.  Ta med telt og stopp litt underveis, ikke minst i Geitvassdalen.  På denne siden av elva er det brukbare teltplasser nedenfor brua,

58a61ee3bd788_5-7TR05Teltleir(640x482).jpg.de7929f6d2fc4094944f126953c549b6.jpg

og går du over er det fine teltplasser rett ved brua.  Og i elvestubben nedenfor brua

58a61f37c99d6_5-5TR05HengebrotilRauhelleren(640x480).jpg.902c849c593f44407afebef4241535f7.jpg

 

 

58a61effd241e_5-4aTR05Geitvassdalen(480x640).jpg.4e8408b9a2508a31968b137c72ea262b.jpg

Og om været skulle vise seg fra sin verste side kan dere labbe litt oppover og ta inn på Geitvassdalens 5 stjerners - Muran.  Den står åpen, der et sengebrisker en ovn, bord og stoler, og utedo.58a61f1515995_5-8TR05GeitvassdalenMuran(640x480).jpg.0bcbc89900088da9408e821aa6614b33.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
On 2/16/2017 at 9:05 PM, tomkalsjo said:

Vi er en vennegjeng som har tenkt å gå Hardangervidda på langs sommerstid.

Vi hadde i utgangspunktet tenkt å starte på Rjukan og gå til Geilo.

Foreløpig rute som er tiltenkt : Rjukan(Krossobanen opp på fjellet) - Kalhovd - Mårbu - Rauhelleren - Heinseter - Tuva - Geilo

Noen som har gått den ruten?

Tips på sti-valg etc?

Bruk av hytter vs. telt - hva anbefales?

Når i perioden juni-august er det best å gå?

Alle innspill taes imot med takk!1f642.png

Jättebra idé, men är det inte bättre att gå åt andra hållet, så får ni solen i ansiktet hela dagarna?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 16.2.2017 den 21.05, tomkalsjo skrev:

Når i perioden juni-august er det best å gå?
1f642.png

Hyttene Mårbu og Rauhelleren åpner ikke for sesongen før månedskillet juni/juli. Det er omtrent samme datoen for de fleste av DNT hyttene på hardangervidda.

Om en vurderer telt så må en beregne at det kun er helårs broene som er plassert ut innen juli de fleste steder. 

Vet at bruene i nord enden av Mår ikke nødvendigvis er på plass til Mårbu og Rauhelleren åpner for sesongen.

Kan være greit å ha i bakhode om dere vurderer start allerede i juni

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Lignende innhold

  • Av tshansen
   Etter noen timer i løypa i går, med de splitter nye fjellskiene mine... tok eventyrlysten tak i meg på kveldingen. Kart, gps og sondering av snøforhold gjorde at jeg planla en litt lengre fjelltur i til tider krevende terreng. Værmeldingene skulle være bra store deler av dagen, men det ble sendt ut obs varsel for kvelden i dag. Siden jeg planla å gå store deler i lavlandet og daler lot jeg ikke værmeldingene stoppe meg.

   Lekte meg litt med papirkart og navigasjons muligheten på Fenix 5x klokken la med frokosten. Satt inn et par veipunkt jeg kunne ha som referanse om mobildekning skulle være utilgjengelig. Greit å tørr trene litt sånn du kan det godt den dagen du virkelig har behov for det. 
   Startet turen fra hovedveien og de første 100 meterene var rimelig vanskelig tilkomst og gjorde at jeg holdt på å avbryte hele turen. Men sta som jeg er og etter et par klumsete fall, åpnet terregnet seg litt å gjorde turen langt mer hyggelig.

   Det var ikke mye glid å snakke om, men man gikk veldig fint oppå snøen som bar preg av skare og bløt under. 
   Jeg gikk opp Langedalen til Svartholet før jeg fortsatte turen videre til Eiterdalen. Jeg husker å ha gått her en gang når jeg var guttunge, men det var på sommer å jeg hadde ikke anelse på hvor stien gikk.

   Det var godt med is på vannet her, men ikke noe jeg sjanset på å bevege meg utpå. Har stor respekt for islagte vann. Solen gløttet gjennom skydekket noen timer å gå god påskestemning. Virkelig flott i fjellet i dag.

   Her måtte jeg ha en liten stopp å sjekke kartet grundig. Jeg fikk ikke topografien til å stemme med kartet. Det var rett og slett ingen "dal" ut herfra. Å hvertfall ikke den veien ruten ville ha meg. Så jeg måtte gå en liten omvei og gjennom veldig bratt terreng med mye skog. Her var det bare å knekke innpå litt "bensin" før man kom seg opp til neste elv som skulle føre meg inn mot Eiterdalen.
   Jeg måtte sjekke kart flere ganger på plasser jeg var "sikker" på hvor jeg var og klarte omsider å finne en smal passasje som tok meg over en rygg, slik at jeg kunne renne ned til Gårdshuset i Eiterdalen.

   Jeg hadde planer om å nyte en bedre middag og en kaffekopp eller to. Men været snudde fort. Det skyet til, ble flatt lys og vinden tok seg opp.... Faen! Skulle været slå til før tiden? Jeg må være ærlig å si at jeg ble småbekymret en liten stund. Heldigvis er det ikke mange høydemetrene opp fra Eiterdalen før jeg begynner på "nedfarten" mot hytten igjen. Så middag utgikk, å valgte å gå så raskt ned som mulig. Ville helst slippe å bli plaget av sterk vind og dårlig sikt på vei ned. 

   Jeg begynte å bli godt mør i bena og gledet meg stort til å renne ned igjen. Bare sjarmøretappen igjen  Men helt så enkelt var det definitivt ikke. Jeg krumma nakken og satte utfor bakken. Det lugget godt under skiene og jeg stupte på trynet i første bakken  Hoho! Jeg slo meg ikke, men det gikk brått opp for meg at turen ned kom til å bli veldig slitsom....!!! Det var sjanseløst å renne på fornuftig måte. Å siden dalen var relativt smal med en stor elv i midten ble det mye banning og lite gøy. Kom heldigvis over et hjortetråkk, så jeg kunne ta av skiene å gå relativt greit ned på føttene siste kilometeren  
   Alt i alt en super dag i fjellet. Det fristet veldig til gjentagelse og det blir nok ikke lenge til jeg blir å finne nye fjell å tråkke i  


  • Av Helge G
   I slutten av februar tenker jeg å parkere på Maurset for å ta en 3-4 dagers tur med pulk og telt. Må tilbake til utgangspunktet pga. bil. Er det noen som har noen tips til greie ruter?
  • Av Thomas_B
   Hei!
   Vi er et par stykker som tenker å sove under åpen himmel på Gaustatoppen nå i løpet av vinteren. Noen som har noen tips til denne turen? Tenker spesielt på om det er noen slags opptråkket sti på vinterstid, bør man ha truger, noen som har gjort dette før etc. Har også vært i kontakt med turistbyrået på Rjukan for å høre om det er noen lysforuresning der opp feks fra masten (kjipt hvis det er stjerneklart). Men de mente det ikke skulle være noe forstyrrende lys.
   Takker for alle tips og tilbakemeldinger!
  • Av Bård Haug

   Navn: Teltprat
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2017-12-13
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den


   Skjult lenke - logg inn for å se den
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive×