Gå til innhold
TomasF

Dorging på grunt vann

Anbefalte innlegg

Bruker meste flytewobler ved dorging selv. Som regel flere stenger ute. Får man fisk på en er det jo greit å stoppe å ta den opp. Da flyter de andre wobler opp istedenfor å synke ned å sette seg fast.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Verdt å merke seg er at Isteren som de andre sjøene i området stedvis er så grunn at du rett og slett grunnstøter med robåt eller kano/kajakk hvis du ikke er forsiktig. Det finnes grunner godt unna land. Som regel kan du se de pga. enkelte steiner som stikker opp, men noen steder så ligger det steiner bare få cm under vannflaten. Men det er en flott sjø i et flott terreng. Vil spesielt anbefale siken i Isteren. Isteren har visstnok en egen stamme av sik og jeg kan personlig bekrefte at den er av ypperste kvalitet! Rens den, gni den inn med salt og la den ligge noen timer. Hvis du så har muligheten til å varmrøke den og spise den varm, så har du et måltid som overgår det meste som serveres bak Michelinstjerner. Aller helst sammen med hjemmebakt flatbrød og ekte setersmør som fåes kjøpt i området.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

www.isteren.com har et dybdekart. Femund er der også.

Er selv på Isteren og padler og fisker ei helg i juni hvert år. Været kan være varierende, f.eks. stiv nordavind og regn ifjor, og knappe 10 grader, mens året før var det nærmere 30 grader, vindstille og skyfritt, og vi badet 3.juni!

Sjøen er flott å padle på. Mange øyer og holmer hvis det blåser mye slik at man kan padle litt mer beskyttet fra vind. Mange fine plasser å telte! Tillatt å fyre bål, men les regleen først. Samme gjelder ørretfiske og baglimit. Når vi nå er inne på temaet fiske... :lol: Personlig fisker jeg etter storørreten, og gjerne gjedda. Disse er rovfisk og tar store agn. Flytewobblere er nevnt, og funker sikkert bra på grunnene, men jeg bruker countdown wobblere i 12-18cm og fisker litt lenger ut. Markdrag er også bra. Men det som mange sverger til på denne årstid er brisling. Få tak i ei pakke og et par agnskaller, og fisk de sakte og langt bak 8) . Noen sluker som er verdt å ta med seg er Storauren og Lillauren. Storauren er riktigmok 45g, og for en tungvekter å regne, men sidne den har veldig stor bæreflate så fisker den ikke så dypt som man skulle tro (prøv vs en sildesluk).

Når skal du dit? Kanskje vi ses der?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da treffes vi nok ikke, for da er det ferietur over dammen som står for tur :)

Jeg fikk noen tips om fiskeplasser fra folket på Gløtberget. Som i alle andre sjøer så er det enkelte steder som gir bedre fangst enn andre, uten at de ville røpe nøyaktig hvor, men de viste gjerne hvor grunnene var og at det kunne vært en idè å fiske langs de :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.