Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Heisann

Tenkte jeg skulle begynne å ha med risengrynsgrøt på tur. Men jeg kommer til å bruke tørrmelk og ikke vanlig melk.

Hvordan gjør man det da? Må man blande tørrmelkpulveret i vann og koke opp?

Skrevet

Jeg pleier å koke risen som vanlig i bare vann (gjerne ganske mye vann). Når det har kokt lenge nok hiver jeg i tørrmelken, rører godt og lar det stå et par minutter. Knallgodt og man slipper at det koker over eller svir seg.

Dette gjør jeg både på tur og hjemme. Tørrmelk er genialt.

Skrevet
Jeg pleier å koke risen som vanlig i bare vann (gjerne ganske mye vann). Når det har kokt lenge nok hiver jeg i tørrmelken, rører godt og lar det stå et par minutter. Knallgodt og man slipper at det koker over eller svir seg.

Dette gjør jeg både på tur og hjemme. Tørrmelk er genialt.

Smart :) - denne er adoptert.

Skrevet
hei.

hvor får man tak i tørrmelk?

Se etter viking tørrmelk neste gang du er i butikken, sist jeg kjøpte var det på OBS men vil tro at også mange andre daglivarebutikker har, koster ca 50kr for en pakke og den har du ganske lenge av.

Skrevet

Tilgi mine ubrukelig kokekunnskaper..men på alle oppskriftene jeg finner så trenger risengrynsgrøt ganske lang koking (minimum ca 30 min totalt).

Det er litt mye, mtp at havregrøt kun trenger ett oppkok og litt svelling så er den klar.

Men for all del, jeg bytter gjerne bort havregrøten :-)

Skrevet

Bare husk at pulver (f.eks. tørrmelk) børr gjærne røres ut med litt likvid først - ellers risikerer dere å få svære klumper av pulver/væske i grøten (hvis man hiver oppi direkte) . Litt av gangen er også en god regel (lett å tilsette mere, vanskeligere å fjærne!). My 2 cents worth ...Cookie :-)

Skrevet

Ja Toro lager mange "grøttyper" med forskjellig koketid, finnes vel både 5,15 og 50min. Jeg har aldri hatt problemer med at tørrmelka klumper seg, tømmer rett fra posen uten å måle mengden, så rører jeg litt etterpå å lar det koke opp. funkerer alltid.

Skrevet

Langkokt risgrøt gir mest å gå på, legg gryna i vann om kvelden og du trenger ikke mange minuttene med koking av frokosten neste dag.

Legger man gryna i vann en stund føre middag sparer man også en del koketid.

Kai Jensen

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.