thum Skrevet 10. februar 2008 Skrevet 10. februar 2008 Heisann Tenkte jeg skulle begynne å ha med risengrynsgrøt på tur. Men jeg kommer til å bruke tørrmelk og ikke vanlig melk. Hvordan gjør man det da? Må man blande tørrmelkpulveret i vann og koke opp?
Jakobsen Skrevet 10. februar 2008 Skrevet 10. februar 2008 Helt riktig, bare bland pulver i vann, kok opp og ha i risen. PS husk at tørrmelk koker fortere over enn vanlig melk, det er nå min erfaring.
Kardang Skrevet 10. februar 2008 Skrevet 10. februar 2008 Jeg pleier å koke risen som vanlig i bare vann (gjerne ganske mye vann). Når det har kokt lenge nok hiver jeg i tørrmelken, rører godt og lar det stå et par minutter. Knallgodt og man slipper at det koker over eller svir seg. Dette gjør jeg både på tur og hjemme. Tørrmelk er genialt.
redlo Skrevet 10. februar 2008 Skrevet 10. februar 2008 Jeg pleier å koke risen som vanlig i bare vann (gjerne ganske mye vann). Når det har kokt lenge nok hiver jeg i tørrmelken, rører godt og lar det stå et par minutter. Knallgodt og man slipper at det koker over eller svir seg. Dette gjør jeg både på tur og hjemme. Tørrmelk er genialt. Smart - denne er adoptert.
Marcen Skrevet 11. februar 2008 Skrevet 11. februar 2008 hei. hvor får man tak i tørrmelk? Man pleier å kunne få tak i det på en vanlig matbutikk...
Jakobsen Skrevet 11. februar 2008 Skrevet 11. februar 2008 hei. hvor får man tak i tørrmelk? Se etter viking tørrmelk neste gang du er i butikken, sist jeg kjøpte var det på OBS men vil tro at også mange andre daglivarebutikker har, koster ca 50kr for en pakke og den har du ganske lenge av.
Fjellfanten Skrevet 14. februar 2008 Skrevet 14. februar 2008 Tilgi mine ubrukelig kokekunnskaper..men på alle oppskriftene jeg finner så trenger risengrynsgrøt ganske lang koking (minimum ca 30 min totalt). Det er litt mye, mtp at havregrøt kun trenger ett oppkok og litt svelling så er den klar. Men for all del, jeg bytter gjerne bort havregrøten
squidman Skrevet 14. februar 2008 Skrevet 14. februar 2008 Bare husk at pulver (f.eks. tørrmelk) børr gjærne røres ut med litt likvid først - ellers risikerer dere å få svære klumper av pulver/væske i grøten (hvis man hiver oppi direkte) . Litt av gangen er også en god regel (lett å tilsette mere, vanskeligere å fjærne!). My 2 cents worth ...Cookie
LarsOH Skrevet 14. februar 2008 Skrevet 14. februar 2008 5 minutters kokegrøt, kjøpes i porsjonspakker..tilsett vann og tørrmelk. Hadde det te middag nå
Jakobsen Skrevet 14. februar 2008 Skrevet 14. februar 2008 Ja Toro lager mange "grøttyper" med forskjellig koketid, finnes vel både 5,15 og 50min. Jeg har aldri hatt problemer med at tørrmelka klumper seg, tømmer rett fra posen uten å måle mengden, så rører jeg litt etterpå å lar det koke opp. funkerer alltid.
fotojensen Skrevet 15. februar 2008 Skrevet 15. februar 2008 Langkokt risgrøt gir mest å gå på, legg gryna i vann om kvelden og du trenger ikke mange minuttene med koking av frokosten neste dag. Legger man gryna i vann en stund føre middag sparer man også en del koketid. Kai Jensen 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå