Gå til innhold
  • Bli medlem

Marcen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    97
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Marcen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Klatret fast på holmen før, men er i millitæret nå. Hvis du vil ha noen å klatre med er det bare å henge en lapp på korktavla i gang og høre med de som jobber der. De er sykt hyggelig og hjelper deg gjerne. De pleier også ha kurs i etter hvor god man er til å klatre. Med det er det mye lettere å bli bedre etter som man blir fulgt opp og klatrer fast. Holmen har mange bra vegger og mye variasjon i ruter, eneste negative fra min side er at man må lede opp for å få noen ruter rundt 6 og oppover. Men hvis du lurer på noe er det bare å spørre betjeningen... Kos deg
  2. Marcen

    Norsk skallbukse?

    Har hatt den gamle trollveggen bukse i ca 4 år nå. Den har blitt brukt flittig både vår, høst og vinter. Er kjempe fornøyd med den, eneste er at man må reimpregnere den etter en stund, men det må man jo med alle bukser. Har hatt den med på et par turer på sommeren, man da er den forvarm til å brukes til hoved bukse så jeg har den med som regnbukse og har norrønas amundsen bukse som hoved bukse. Om vintern er det genialt med den høye del etter som snø ikke vil kom ned i bukse. Samt at man får en større overlapp mellom jakka og buksa. Har brukt den mye på tur og har aldri slitt med noe hull eller rifter.
  3. Når jeg klatrer ute og bruke slynger pleier jeg og partneren min å ta noen taulengder før vi går ned igjen. Men på den siste taulengden ser vi et toppanker/bolter. Når den ene er kommet opp setter han som normalt standplass før han sikrer den andre opp. Så sikrer nr. 1 2ern opp som tar med seg altutstyret til standplassen. Dermed slipper vi å tenke på det på vei ned. Så kobler nr 2 seg til standpunktet. Dermed har vi to uavhenige fester som vi er festet til. Så tar begge og kobler fra tauet trer det gjennom toppankret. Knyter en åttetallsknute på bånd og slipper tauet så langt ned som mulig, men det er fordelt på 50/50. Hvis du ikke når ned i bakken har du en knute som stopper deg fra å falle. Så bruker man enten en rappel åtter eller taubremsen og trer inn begge tauene og fester i sentral løkka på selen. Så slår man en fransk prusiker nedenfor rappel åtteren/taubremsen som festes til låret. Så strammer man prusiken slik at det er den som har hoved vekten og kobler seg av standplassen før man rappelere seg ned. Hvis man ikke når bunnen, finner personen som har rappelert seg ned en ny toppanker/bolter før han lager en standplass. Så gjør nr. 2 det samme og gjenta prosessen til man er nede. Det som kan være et problem her er at tauet ikke er langt nok ned til et toppanker. Man kan selvfølgelig gjøre det samme på en bolt, men det er ikke like sikert og hvis den er bolten har skarpe kanter er det lett å ødelegge tauet. Derfor anbefaler jeg å sette igjen karabin. Men hvis man har tau er dette en av de bedre metodene å gjøre det på. Regner også med at det funker når en person er i veggen, mens den andre er nede. Men husk å ha med nok utstyr til å sette en sikker standplass.
  4. Hvis du skal kjøpe sekk burde du gjøre det på oslosportslager nå, de har nemelig 20 % på alle sekker, så det fort å spare noen penger hvis du kjøper en sekk som koster endel...
  5. Trollveggen skal holde vann bedre ute enn Paclite sett. Hvis man ikke har impregnert tøyet i det siste, så kan det ha mye å si. Hvis regnsettet ditt funker fint, burde du som Håvard sier å kjøpe Softshell.
  6. Tror ikke det, men man kan bare kjøpe en størrelse større og så får du det mer romslig. Hvis det regner i timevis vil ikke en gore-tex jakke være tett. Det eneste som funker er Olje-regntøy, men det regntøyet puster ikke så du blir like våt. Hvis du først skal invistere i et gore-tex sett vil jeg anbefale Norrønas Trollveggen. PacLite utstyr tåler mye mindre og slipper fortere inn vann når det regner. Trollveggen sett er ment for klatring så det er robust, det har bra med luftemuligheter og siden det er tykt slipper det ikke inn vann så fort.
  7. Pose til klær: Burde ha 2 poser; En med lue, votter, skjerf, tykkgenser osv. En med vanelig klær. Det jeg har er en på 15 L og en på 10 L og det holder i lange baner. Pose til diverse ting og tang: Jeg har en pose på 5 L som jeg bruker til det, det holder i lange baner. Men vil heller anbefale mindre poser og flere enn å ha en på 5 L. En pose til soveposen: Må ikke ha kompringsmuligheters siden du presser luften ut av posen slik at du vil få en lignede effekt når man gjør den vanntett.
  8. Hvordan var mønsteret den gikk i? Hvis du kan tegne det opp så hjelper det stort.
  9. Vanne vil vaske bort alle rester som ligger igjen kjelen eller stekepannen.
  10. Eller så kan man putte de i en elv med matsiden opp mot elven og la de stå der over natten. Må bare sørge for at de står godt (stein bak) og ikke kan flyte med elven.
  11. Men hva skjer når man får hull i korken eller noe blir ødelgat i korken. Vips så kan både vann og luft komme inn og plutselig kan man ikke superkomprimere posen mer. Dessuten er posene svinedyre iforhold til andre uten ventil. Hvor mye er man villig å for å komprimere noen cm3.
  12. Filmen er bra den, men syns den var litt rar. Men kan hende boken forklarer noe mer enn det filmen gjorde.
  13. Etter det jeg har erfart hvis det er ting som er altfor billig er det engangs utstyr. Glidlåsen eller en reim, et eller annet kommer garantert til å gå i stykker ett første turen.
  14. Man må bestille alle isbjørn sine produkter hvis jeg husker riktig.
  15. Selv følgelig avgir de varme, hvis ikke skulle man kunne holde hånda over uten å brenne seg. Og vær ops på hvor du setter det og hvor nært duken de er, klarte nemelig å smelte telt duken ved å plaser et lys fornærme
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.