Jump to content

thum

Aktiv medlem
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by thum

 1. thum

  Klatresekk ?

  Jeg har gode erfaringer med norrøna falketind. 35 l. Da har man plass til litt klær, mat, drikke,klatreutstyr osv. Dersom du skal ha mindre sekk kan det bli trangt om plassen dersom du skal ha lange dager i fjellveggen.
 2. Hei Jeg har planer om å krysse hardangervidda neste år, sommerstid. Jeg har et telt som jeg kjøpte på xxl, helsport nordmarka 3 camp, er dette tilstrekkelig? Eller er jeg avhengig av et telt med stormmatter? Er litt usikker på hvor hardt været kan bli. Har et spm til, vil et 2 mannstelt bli for lite for to mann vinterstid ? Er tross alt litt vektforskjell på 2 og 3 manns. Takker for svar.
 3. Hei! "kiwi camp dry beeswax waterproofer", er den beregnet for gore tex? Jeg skal bruke den til mine fjellstøvler. I tillegg skal jeg bruke kiwi shoe polsih, dette vil ikke tette porene ? Takker for svar
 4. Takk for info gutta! Delte meninger vil det alltid være..
 5. Eller bør jeg rett å slett gå til innkjøp av en multifuel brenner? (glemte å legge til dette istad..)
 6. Heisann På ukesturer, mtp vekt, vil det lønne seg å ta med seg et stormkjøkken og par liter rødsprit eller en primus med to flasker gass på 700 ml og en kjele? Selv vil jeg jo tro at primusen vil lønne seg? Forresten noen som vet hvor lenge en gassboks på ca 700 ml brenner, antall timer? TL.
 7. Heisann Tenkte jeg skulle begynne å ha med risengrynsgrøt på tur. Men jeg kommer til å bruke tørrmelk og ikke vanlig melk. Hvordan gjør man det da? Må man blande tørrmelkpulveret i vann og koke opp?
 8. Ja ok. Får man kjøpt den smørninga i vanlige sportsbutikker?
 9. Hei Jeg vurderer å gå til innkjøp av jaktstøvelen Viking, Hunter GTX. Noen som vet hva jeg burde bruke som impregnering av disse støvlene? Er det noe slags minkolje jeg bør bruke? Takknemlig for serriøse svar.
 10. Ok, det hørtes bra ut. Fin film forresten
 11. Når pleier isen på vanna å gå i marka? Er det fiskeklart i slutten av juni?
 12. Hjertlig for god informasjon. Hvor ligger Kløfthåen i forhold til Roasten, knutis? Hørtes flott ut med fisketips, da tar jeg kontakt i nærmere framtid
 13. Glemte forresten å spørre om det er noen som vet hvor lang tid det tar å ta båten Fæmund II fra Elgå til røaoset?
 14. Takker igjen for alle svar! Et spm. til deg Robinson, hvordan var det med ørret og røye i vanna på den turen dere hadde?
 15. Takker for svar. Noen som veit om det er mulig å ta båten fra elgå til roasten? Evt. hvor lang turen blir.
 16. Hei Jeg å en kamerat har tenk oss en tur i femundsmarka til sommeren. En rute vi har tenkt på er å ta båten fra elgå til røa, og følge røavassdraget opp mot roasten. Kan dette bli en bra tur på en uke? Og er det bra med ørret å røye i området? Vi har ikke tenkt å være der mer enn ei uke. Noen som har non andre ruter? Vi kommer til å ha med kano, og er ute etter ørret å røye. Meget takknemlig for svar! Har forresten brukt søkefunksjonen, men fant ikke noe "nyttig". Regner med noen ville nevnt det...
 17. thum

  Sekk valg

  Jeg valgte til slutt Bergans Trollhetta 95 l.. Den var det en fin pris på også Har bare brukt den på en tur, men etter de 11 timene med å ha den på ryggen var jeg fornøyd =) Må nok ha noen flere turer for å bedømme den skikkelig.
 18. thum

  Sekk valg

  viljen er nok på plass
 19. thum

  Sekk valg

  hehe kanke gå med hva som helst a sekk.. skal ha rygg igjen også.. de bruker jo kun ludvig i opptak. Også er det litt digg med litt komfort på noen turer
 20. thum

  Sekk valg

  Kilone tenker jeg egentlig ikke så mye på, det er trening mot FJ hehe
 21. thum

  Sekk valg

  Takk for svar! Jepp, opptakskrava er jeg godt kjent med.. dem er under kontroll Men det med tanke på at jeg trenger en stor sekk er at jeg kommer til å ha med en del utstyr når jeg er på tur, hvertfall på enkelte turer.. Har brukt ludvigen tidligere (50l), men den blir for liten.. men er mulig jeg pakker feil, hehe
 22. thum

  Sekk valg

  Har bare et spm angående størrelse på sekk. Jeg kommer til å bruke den på mange fjellturer på flere dager, med utstyr som telt, liggeunderlag, sovepose, litt ekstra klær, stormkjøkken, mat, fiskeveske, pluss andre småting. Hvor mange Liters sekk tror dere jeg trenger? Over 100l?
 23. thum

  Sekk valg

  åja, da er jeg med.. tusen takk, da skal jeg sjekke ut dem
 24. thum

  Sekk valg

  Ja jeg kikka faktisk på den istad, Viking 1, virka som en god sekk. Prisen var levlig også. Men vil den sekken være stor for en pers. på 180?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy