Gå til innhold
Line

Et par bilder fra Østlandet nord

Anbefalte innlegg

Nydelige bilder som får det til å krible! Jeg kan med tid og stunder ende opp som klimaflyktning nordover. I går kveld var det så vårløsning at stia jeg gikk opp til restene av skiløypa var en bekk. Uverdige forhold :cry: Da er det godt å se landskaper preget av vinteren :wink:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fine bilder!

Her oppe på Hjerkinn har det bøttet ned med snø i flere dager!

Så her blir det vel verken vår eller sommer i år :wink: .

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Litt treg med å legge ut bilder, de er fra forrige uke... Nå har det kommet masse mer snø, men forsvaret har vinterøvelse i området bildene er tatt i disse dager, og da blir det for mye støy og soldater for min del.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jepp, dette er Renåfjellet på sitt beste. På en vanlig hverdag hadde jeg gleden av å tråkke løype i all ensomhet fra Renåtangen.

I fjor hadde også forsvaret vinterøvelse i samme område, og det var en real nedtur. Store lastebiler etter veien og støyende og illeluktende snøscootertrafikk. Jeg havnet ufrivillig midt oppe i det etter en skitur. Sporene etter øvelsen var også synlige i lange tider etterpå siden det ikke snødde under en lang periode ( men akkurat det er jo ikke direkte forsvaret sin feil :D ). I år skal forsvaret inn med 150 soldater puljevis over et tidsrom på tre uker. Heldigvis protesterer rendølene, men det spørs om det hjelper...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Legger de igjen masse søppel og drit også, eller er de flinke til å rydde etter seg?

Nøyaktig hvor er det egentlig de holder på som verst?

I fjor hørte jeg rykter om at de hadde holdt på langt utenfor det området de egentlig hadde lov til å bruke.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei, det er ikke forsøpling og lignende som har vært problemet i dette tilfellet. Jeg bodde ikke i Rendalen i fjor, men har skjønt at det som skapte mest reaksjoner var bruken av motoriserte kjøretøyer og lufttrafikk, og ikke minst ødeleggelse av skiløyper. Dette ble jo veldig synlig i og med at det ikke snødde på lange tider etter øvelsen, og her kjøres det opp spor i begrenset omfang. De fleste som har hytte i Rendalen har anskaffet seg hytte her nettopp på grunn av roen og stillheten, og det er først og fremst disse, samt grunneiere og etter hvert kommunen som har engasjert seg i saken. Kommunen kan jo vanskelig profilere seg som villmarkskommune hvis forsvaret skal ha årlige øvelser med det omfanget fjorårets øvelse hadde. Foreløpige protester har ikke ført fram, og i år har forsvaret rekvirert området til øvelsen.

I 2007 foregikk vinterøvelsen fra Østvollen og sørover, og det er der de holder på i år også etter det jeg vet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Familien har hatt hytte i Flendalen i alle år. Det er et fantastisk stille og rolig sted! :)

Synd hvis det skal bli slutt.

Med unntak av påskeferien og jaktsesongen treffer vi forøvrig nesten aldri folk i fjellene der heller, men dyrelivet er rikt. I høst så vi rykende ferske bjørnespor rett nedenfor hyttefeltet!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Fjellreven3423
   Hei.
   Jeg sjekket rundt på forumet, for å finne en tråd som passet mine etterspørsler uten hell.
   Dama og meg vurderer en fjelltur 7-10. juni. Vi er begge i god form, og har gått noe. Vi ønsker tips til ruter og anser disse kriteriene som viktige:
   - Helst ikke mer enn 3-4 timer kjøring unna Oslo, hvor vi bor.
   - Gjerne blandet terreng, både fjell, skog, etc.
   - Vi ønsker å overnatte på nytter med bevertning
   - Vil gjerne unngå steder med mye mygg og knott
   - Unngå områder med mye snø
   Håper på gode og kloke tilbakemeldinger.
  • Av tshansen
   Man skal bla godt tilbake i historieboken for å finne en like fin vinter som vi har i år her på Vestlandet. Været er bedre enn på lenge og det går fæla rykter om en veldig flott løype på Hamlagrø i Bergsdalen. Jobben har hytte i området, så det har ramlet inn føre og værrapporter omtrent daglig. Selv er jeg veldig dårlig kjent i området, så i dag var det bare å komme seg opp i området å gjøre seg litt kjent. 

   Det er jo ski inn/ski out fra hytten til løypene. De bukter seg mellom hytter og flott natur og det er ingen ting å si på føret  

   Det er 5 blå på gradestokken, helt vindstille og solen varmer godt. Det går ikke mange meteren før jeg må ha lette i antrekket. Bare å kaste jakken, lue og votter i sekken.

   Det går frikjører spor i alle retninger. Fristelsen er stor til å følge første spor opp til nærmeste topp, men jeg må holde meg litt igjen for målet med denne turen er å gjøre seg mest mulig kjent

   Jeg drister meg litt ut av løypa og tar noen av bakkene i pudderet. 10 - 15 cm med styresnø, herregud så nydelig. Å så lekende lett å sette telemarksvinger (i amatørklassen)

   Jeg krysser hovedveien og beveger meg ganske bratt oppover på baksiden av Skjult lenke - logg inn for å se den. Så det var en del skikjørere som bodde der, men fortsatte turen oppover. Får ta turen innom her å sjekke inn en annen dag

   Noen kjappe høydemeter å man kommer litt mer opp på fjellet. Her er det kjørt løyper på kryss og tvers, men holder man høyre spor er det en viss sammenheng, selv om det kunne virke litt rotete med en gang. Men her er det mye fine ruter å tråkke utenfor løype. På denne siden av veien skal jeg definitivt tilbake å tråkke opp til de nærmeste toppene. Nedrenningen her helt suveren.

   Jeg skimtet et følge på 4 et stykke oppi fjellsiden, de hadde nok toppen til venstre på listen. Å skal man dømme på sporene ned igjen, ser det ut som en populær plass å renne  

   Løypen fortsetter nedover til venstre i bildet, så man kan komme ned til "nabobygda" å gå noen åtte tall nede på markene der også. Om jeg ikke tar feil, så er det sporene over isen på vannet som går til Skjult lenke - logg inn for å se den også en hytte som står på bucketlisten. 

   Jeg møter to andre karer i løypen, så det er ikke akkurat folksomt her oppe. Hvertfall ikke i ukedagene, men spørs om det ikke blir godt trøkk her oppe siden vinterferien starter til uken  Er vi heldig med været, skal jeg ha meg noen turer til opp her neste uke. 

   Grov meg ei lite grop, så jeg fikk laget med lunsj og kakao. Real Turmat - Pulled pork, overraskende god for å være turmat! Godt fornøyd med dagen, man kan ikke annet en å smile etter en dag som dette på fjellet.

   Spaden fungerer helt utmerket som underlag til Optimus brenneren, men sitteunderlaget mitt ryker på bålet snart. For der er det ikke mye R-verdi  Noe kald i hottentotten etter en god pause i snøen.

    
  • Av Elisabethsk
   Se turinvitasjon og info her.
   Lenke til fjorårets tur her
  • Av Kjell Iver
   Har ofte tenkt å lage en tråd der vi kan legge inn bilder fra småturene man går til daglig.
   De fleste av oss går jo småturer i nærområdet vårt - kanskje andre vil se hvor du bruker å gå, sykle, padle, ro eller løpe eller fly? Post gjerne på direkten - kanskje nevne hvor du er og hvor langt du har gått - kanskje en lokal fjelltopp?
   Edit 1 31 Juli 2016: Om du har gått en lang tur over flere dager og har mange bilder setter vi pris på om du heller skriver en Skjult lenke - logg inn for å se den. Da vil du kunne plotte turen på turkartet og det er lettere å søke seg frem til for andre senere. 
   Edit 2  31 Juli 2016: Har opprettet et emne som heter Skjult lenke - logg inn for å se den - post oppdateringer i bloggene her fra i dag av..
  • Av Kbmk
   Hei! 
   Dette er mitt første innlegg på Fjellforum etter over ett år med lesing! Nå har lurer jeg litt på hva vi skal finne på, ut.no ga meg ikke så mange gode tips dessverre. 

   Jeg og min mann bor i Oslo og vi har ikke bil. Vi ønsker å komme oss vekk og til fjells i helgen, med buss eller tog. 
   Vi har tidligere tatt buss til Rondane, men det blir litt i lengste laget for en helgetur. Håper noen av dere har noen gode tips til hva vi kan finne på. 

   Vi ønsker oss; Ved tregrensa eller over tregrensa, enkel adkomst med kollektivtrafikk og nokså greit terreng å gå i   Vi planlegger å telte, men en koselig DNT-hytte er heller ikke å forakte. 

   Noen med erfaringer/tips der ute? 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.