Jump to content

Tiri

Passivt medlem
 • Posts

  871
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tiri

 1. Kunne gjerne tenkt meg å hørt hvor mye dere trener og hva tiden på Birken ble . Jeg har tenkt å debutere i Birken 2011, og skal prøve å trene jevnt fra nå og frem mot Birken. Derfor hadde det vært moro å høre hvordan andre gjør det .
 2. Hvor mye har du trent siste året, og har du trent opp mot Birken?
 3. Gå for G-sport sitt tilbud. Hvis du ser litt på skoen og prøver den på foten vil du se at Alfa skoen er bedre enn den Alpina skoen Obs selger. Du burde også prøve ut Crispi skoen. Uten gode sko er turen ødelagt, så viktig å finne en sko som passer foten.
 4. + Da har du hytten alene. +De er billige. +Mange ligger fint til ved gode fiskevann. +Flere har lett adkomst, fra vei. - Enkel standard -Ingen som smører maten til deg . De fleste hyttene kan leies via http://www.inatur.no
 5. Legger inn et bilde har av Mogop i blomstring.
 6. Da var det vist en avblomstret Mogop . Dette budre jeg vist . Takker for hjelpen!!!
 7. Fresia er navn på en blomst så ja jeg trodde på spøken din . Men jeg lo godt da jeg googlet på det, for ja, det kom bare opp snøfreser av div merker .
 8. Fant ikke noe bilde på nettet da jeg googlet på snefresia, men det er kanskje et lokalt navn? Flere forslag?
 9. Er det noen som kan fortelle meg hvilken blomst dette er?
 10. Takk for hjelpen , da har jeg handlet sykkel .
 11. Her var det ikke mange som kunne noe du ............
 12. Endelig skal jeg kjøpe meg racersykkel . Men, hvordan skal man velge rett størelse? Noen sier man skal x skrittlengden med noe... men er ikke det viktigste armlengden og frem til styret? Og hvordan måle den, eller skal det være en viss vinkel? Håper på svar .
 13. Takker for hjelpen!! Nå virker den igjen !
 14. I dag er det meget kaldt i fjellet, samt vind. Ligger også endel tåke i noen av områdene...
 15. Min GPS finner heller ikke satelitter nå, er noen mnd siden jeg brukte den sist.... HJELP!!!!
 16. Har nettopp kjøpt rulle selv, pga variasjon i treningen. Selvsaget er det mer moro å gå på ski, men jeg synes det er viktig å variere treningen, og da synes jeg ei rulle er et fint hjelpemiddel. Jeg kombinerer:Ski, jogging, svømming og nå sykling på rulle .
 17. Tiri

  Juleferie

  Og hvordan ble juleferien i hytta?
 18. Tiri

  Rovdyr bok

  Har kommet ei ny bok no om de fire store. den er skrevet av Arne J. Mortensen.
 19. Tiri

  Gore-tex - Dermizax

  Dermizax er best, og varmebehandler du den så er den 100% vanntett. Tips på enkel varmebehandling : Heng den over vedovnen . Det gjør jeg og det funker som bare det !
 20. Det er strengere regler i nasjonalpark enn i et verneområde.
 21. Fellings prosenten på villrein er ikke lagt ut enda for Rondane Nord. Men den kommer vel en av de nærmeste dagene, og tro meg , den er LANGT under 100% . Og hvis man skal se på området vi her snakker om, området rundt Spranget-Rondvassbu, så blir nok fellings prosenten MEGET lav .
 22. Jeg jakter selv ja, og JA jeg har selv benyttet skuter til NYTTEKJØRING da bua mi ble resturert. Dettte måtte det søkes om og jeg fikk da X-antall turer- Det ble ikke nok med de tildelte turene så MYE måtte bæres inn. Skuter kjøringen der kan ikke sammenlignes med mye av den andre kjøringen som enkelte vil bedrive. Og jeg har IKKE tenkt å begynne å diskutere skuterkjøring igjen! Verdensarven er ikke noe JEG kaller det, Villreinen Er VÅR verdensarv og vi er pålagt og ta vare på den. Når jeg vil forvalte villrein på best mulig måte så tenker jeg overhodet ikke på at jeg selv er jeger. Jeg vil gjerne ha villrein i hele Rondane noe også flere burde ønsket!
 23. I løpet av en sesong er det flere tusen turister som går fra sprenget til Rondvassbu! Så det er ikke bare folk fra hyttene i området. Vet ikke om det er noen her inne som virkelig er så tett mellom ørene at de ikke skjønner at denne trafikken hindrer villreinen jeg ? Og sammenligne hvor stor kvote som blir lagt ut (beskattet gjennom jakt) kan ikke settes i sammenheng med leveområdet. I tillegg så er det beregnet et fellings prosenten skal være LANGT under 100 %, og i området rundt Spranget Rondvassbu har det vel knapptnok blitt skutt villrein i de senere årene! Villreinen har gode beiteområder i andre deler av Rondane, men den trenger alikevel å få tilbake hele sitt arealbruk! MEN det er ikke pga. villreinjakt at vi må verne om villreines beiteområder, vi er faktisk pålagt å verne om villreinen siden den er vær verdensarv!! http://www.villreinfangst.no/news/Nyhetsbrev_1_06.pdf
 24. Får å komme seg inn til Rondvassbu MÅ man gå der villreinen HADDE sitt gamle reinstrekk! Villreinen er ikke lengre å se i området Spranget-Ronvassbu og dette er DOKUMENTERT, senest nå i sommer da det har vært speidet etter villrein HVER DAG i dette området. Du kan selv ta kontakt med fylkesmann i Oppland så får du det bekreftet! Grunnen er enkel, det ferdes turister langs veien der hele sommer sesongen. HYTTER Når det gjelder hytter ellers i området så er jeg enig i at disse burde vært fjernet Hører IKKE hjemme med digre hytter langt innover fjellet.
 25. Å verne om villreinen i Rondane Nord har ingenting med jakt å gjøre! Her er det hytteutbygging og masse turister på en og samme plass som TRUER villreienens LEVEOMRÅDE. Villreine har mistet STORE seler av sine naturlige beiteområder, dette pga turisme og IKKE pga jakt! PS: Husk villreien er VÅR verdensarv!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy