Jump to content
IGNORED

Våpen på flyet - en surt ervervet erfaring


Borgar
 Share

Recommended Posts

Tenkt deg om to ganger før du sender børsa di med SAS. Jeg fløy fra Kristiansand til Tromsø og ekspederte inn salonggeværet mitt som spesialbagasje i Krs. Jeg vedgår at det ikke akkurat var pakket i panserstål, men forventet nå likevel ikke å få utlevert et byggesett da jeg hentet børsa i spesialbagasjeutleveringa på Langenes. Godt mulig det var litt naivt av meg, men jeg trodde at spesialbagasje og "vær forsiktig" merkelapper betydde at godset ble tatt litt bedre vare på. Jeg stimte bort til bagasjeservice og viste frem geværet og spurte hvordan hva slags erstatning som ventet. Svaret var for meg helt uforståelig men lød som følger:

"Nei, altså, vi har ikke noe ansvar om innholdet i bagasjen blir ødelagt på våre reiser. Dersom kofferten din blir knust, erstatter vi embalasjen, altså kofferten, men innholdet i kofferten har vi ikke noe ansvar for. Håper du har reiseforsikring."

Jeg ble en smule paff, men tenkte at dette kan da virkelig ikke være tilfelle. Han skrev ut en bekreftelse på skade og ønsket meg lykke til.

Og så kunne jeg ha skrevet en hel del her om reiseforsikringa til DnbNor og servicen der, men velger å la være av hensyn til blodtrykket. Det hele endte nå likevel greit til slutt og reiseforsikringa dekket reperasjonskostnadene (ny stokk), men rypene som satt utenfor haglehold fikk sitte i fred i år.

post-1594-133474466984_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

For forsendelse av våpen med fly er det egentlig bare en ting som gjelder: Aluminiumskoffert type KJEMPEDYR....

Når det gjelder erstatting av baggasje er det bare å lese litt på flybiletten din....

Og har du lurt på hvorfor de fleste som tar mot baggasje på flyplassen smiler så lekkert til deg ? Egentlig smiler de ikke, de ler rått av deg som har betalt på tusenvis av kroner for at de kan få lov å kaste baggasjen din så langt som de bare klarer :evil::evil:

Lurer på om baggasjekasting kan bli en egen OL-gren..... :lol:

Link to comment
Share on other sites

hehe, jeg er selvfølgelig smertelig klar over at det står på flybilletten, men, vandrefalk, hvor ofte leser du det som står med liten skrift bak på billetter og den slags? Men, det var jo liksom ikke snakk om at de hadde tafsa litt uforsiktig på pakken, de må jo ha stått og slått den i bakken og lagt den mellom to stoler og konkurert om å hoppe på den. De må ha en helt spesiell teknikk de lærer på bagasjetransportskolen, for jeg tror ikke jeg hadde klart å knekke rifla om jeg så hadde prøvd!

Link to comment
Share on other sites

med våpenkoffert nå ? Har ikke sendt våpen på fly før men trodde jeg har hørt at en må ha en slik alu /plastkoffert med lås. ?

Når det gjelder bagasjehåndtering så haddde jeg noen kamerater som jobbet som stuere i gamle dager og de fortalte historeier nok til nesten å skremme en fra å sende noe som helst med bagasje. Fikk dengang gode råd om kjøp av koffert da. Dengang var det bare Samsonite tror jeg det var de ikke klarte og knuse.

Link to comment
Share on other sites

Det som berget våpenet mitt var at jeg, pessimist (realist?) som jeg er, hadde klippet opp en slange til et bildekk og laget flere gummiringer som jeg hadde tredd utenpå kofferten som forsterkninger. Ettersom låsene var ødelagt var det bare denne sikringen som holdt kofferten sammen.

Det positive var at erstatningen, som ble beregnet ut fra vekt, ble på kr.200,- mer enn jeg hadde betalt for kofferten....

Link to comment
Share on other sites

Flyselskapene legger seg ikke opp i hvordan man pakker våpenet. Du trenger mao. ikke låsbar koffert. Det eneste de legger seg opp i er at sluttstykket ikke skal pakkes i samme kolli som resten av geværet. Gjelder det et haglegevær, skal forskjeftet pakkes i en annen kolli. I tilllegg skal eventuell ammo være pakket i originalembalasje. Sistnevnte er det faktisk veldig nøye på av en eller annen grunn. Det går fint å dytte remmingtonpatroner i nittedalpakken osv, men ingen patroner skal ligge løst i poser og jakkelommer.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Boganis
   Symboler/ikoner til bruk i Alpha GPS/hundepeil (og jeg formoder andre Garmin GPSer som har farveskjerm) og PC-programvaren Garmin BaseCamp.
   Av en eller annen uutgrunnelig årsak er det slik at symbolene kun synkroniseres mellom GPS'en og BaseCamp om de er navngitt som følgende:
   I GPS'en må alle symbolene hete: Custom * (eks. Custom 0, Custom 1, Custom 2, Custom 11, Custom 55 etc.)
   Tilsvarende symbol på PC'n må hete: 00* eller 0** (eks. 000, 001, 002, 011, 055).
   Dette tok det meg evigheter å finne ut av. Først la jeg 00* filene på både GPS og  i PC'en, men da synkronisertes ikke symbolene mellom enhetene og en fikk kjedelige prikksymboler under overføringer. Men når jeg fant ut at de skulle ha ulike navn på de to enhetene gikk synkronisering av symboler brillefint!
   Således ligger symbolene som skal overføres til GPS'en i mappen "IkonerTilAlpha"  
   Koble GPSen til PC via USB-kabelen og legg symbolene i mappen:
   Garmin >  CustomSymbols
   Altså kun ikonene, ikke selve TilAlpha-mappen.
   Ikonene til bruk i BaseCamp på PC'n, ligger i mappen "IkonerTilBaseCamp"  
   Om man vil benytte ikonene i Garmins BaseCamp legger man ikonene i mappen:
   Denne PCen > Dokumenter > Min Garmin > Tilpassede veipunktsymboler
   Altså kun ikonene, ikke selve TilBaseCamp-mappen.
   Om ikke mappen: Min Garmin og/eller: Tilpassede veipunktsymboler   finnes må disse mappene skapes. Mappen: Tilpassede veipunktsymboler   må ligge under mappen: Min Garmin.
   Om noen skulle være interessert i å lave egne symboler gjelder følgende:
   Symbolfilene må være i 24-bit Windows bitmap format (*.bmp)
   Symbolene må være 32x32 piksler
   For å få deler av symboler transparente benyttes fargen magenta (RGB: 255, 0, 255)
   Det kan se ut som det kun er mulig å ha 56 Custom Symbols. Jeg har ikke funnet ut hvordan det er mulig å overskride denne grensen.
   Veipunktene er lavet av undertegnede, og ifall det skulle være tvil om hva de forestiller kommer det her en beskrivelse:
   000 Tiur
   001 Røy
   002 Orrhane
   003 Orrhøne
   004 Lirype
   005 Fjellrype
   006 Jerpe, hann
   007 Jerpe, hunn
   008 Jerpe, hann (variant)
   009 Rugde
   010 Ringdue
   011 Fasan
   012 Rapphøne
   013 Skjære
   014 Kråke
   015 Nøtteskrike
   016 Stokkand, hann
   017 Grågås
   018 Ærfugl, hann
   019 Krikkand, hann
   020 Krikkand, hunn (kan vel benyttes til de fleste hunnvarianter?)
   021 Brunnakke
   022 Kanadagås
   023 Mandarinand Om noen skyter en, la meg vite hvordan de smaker!
   024 Hare
   025 Rev
   026 Bever
   027 Rådyr
   028 Elg
   029 Hjort
   030 Rein
   031 Dåhjort
   032 Villsvin
   033 Bjørn
   034 Muflon
   035 Grevling
   036 Røyskatt
   037 Ekorn
   038 Mink
   039 Mår
   040 Mårhund
   041 Gaupe
   042 Jerv
   043 Ulv
   044 Stensopp
   045 Svart trompetsopp
   046 Spissmorkel
   047 Kantarell
   048 Traktkantarell
   049 Tyttebær
   050 Blåbær
   051 Multe
   052 Bringebær
   053 Bjørnebær
   054 Markjordbær
   055 Slåpe

   Jeg jakter både i Sverige og Norge, derfor finnes det arter med som ikke nødvendigvis er jaktbare i begge land, men kun ett. Så sjekk jaktbarheten/jakttidene først!
   Beste hilsener,
   Thomas Risan
   thomas.risan(alfakrøll)gmail.com
   Tilpassede veipunktsymboler ver. 2.1.zip
  • By tobhar02
   Nå har det seg slik at jeg og en kompis har snakket mye om å ta en lengre tur i villmarka i Kanada. Det vi sliter med, er å finne ut av hva vi bør ha som budsjett på en slik tur. Hva trenger vi av papirer, priser på flytransport, lisenser for jakt og fiske, ca pris på tur totalt? evt andre ting vi bør tenke på. Andres erfaringer innenfor tur i Kanada generelt (jakt, fiske, reise, utstyr)
   Vi er fortsatt ganske tidlig i planleggingsfasen så vi er også åpne for forslag når det kommer til områder
  • By Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • By AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • By Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy