Gå til innhold
  • Bli medlem

rolf

Aktiv medlem
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om rolf

  1. Da jeg var på tur i Pyreneene gikk jeg i begynnelsen av september. Gikk som regel i tynn bukse og noen dager i kortbukse. Men jeg hadde en del regnvær da Atlanterhavsgufset kom inn fra vest hvor jeg startet. Hadde med en lett regnponco jeg kjøpte på Magasinet og den ble brukt flere ganger. Jeg brukte de tynne ulltrøyene som er å få nå. Lukter lite svette og varmer godt . Luften er litt skarp i høyden. På min tur var høyeste punktet jeg passerte på 1800 m.o.h. Men der var det sludd ,regn og vind. Skikkelig surt. Dere skal vel sikkert opp i 3000 meter og i begynnelsen av juli er ikke snøen helt borte. Over 3 meter snø i chamonix i disse tider. Tror dere må regne med en del snøgåing når dere går såpass tidlig på året. Ting som stillongs, tjukk ullgenser lue, votter må være med. Når det gjelder fottøy gikk jeg i svært lette fjellstøvler som fungerte utmerket på min tur, da det var en god del vandring på skogsbilveier og gode stier samt noe asfalt. I tillegg var jeg ikke så høyt til fjells med mye skarp stein. Jeg vet ikke hva slags information dere har skaffet dere men jeg vil absolutt anbefale de franske rutebøkene. De er godt oppdatert med symboler for hva som finnes av service langs ruten, som matbutikk, overnatting med middag eventuelt frokost. samt tog,buss, camping , taxi muligheter. Den har også kartutsnitt for hver dagsetappe, samt en beskrivelse av ruten. Selv med små franskkunnskaper gjør de god nytte. Bøkene kan bestilles på nett fra www.ffrandonnee.fr . De kom i løpet av 14 dager til en billig pris. Husk : ta med 8-10 klesklyper pr. mann. De drevne sydeuropeere hadde med det for å henge opp nyvasket svett gåtøy til tørk hver kveld. En myggspray kan også kanskje være greit. Jeg hadde litt problemer med mygg som beit hardt noen dager. Når det gjelder proviantering må jeg nok innrømme at en fransk enkel 3 retters fjellvandrermiddag på hyttene smakte utmerket etter dagens strabas. De har egne meny for vandrere som var real god mat med et vinglass for en veldig billig penge. Viktig å pakke lett. Jeg endte opp med å sende noe hjem etter et par dager da jeg så standarden på hyttene og hva jeg trengte. Husk der nede er det ikke så mye ødemark som vi er vant med så kortere vei til sivilisasjonen. Håper noe av informasjonen er nyttig for dere. Kan gjerne snakkes på telefon om dere ønsker litt mer detaljer. Rolf
  2. Det høres ut som en fin tur. Har ikke gått i alpene men har gjort deler av GR10 som går fra Atlanterhavet til Middelhavet langs spanskegrensen. Så kanskje jeg kan bidra med litt tips. Det franske turistforening har noen svært gode rutebøker som jeg brukte . De kan bestilles på nettet. Dere får spørre hvis det er noe dere lurer på ? Hilsen Rolf
  3. Jada det ble tur og fin tur sådan. Jeg hadde kjøpt en engelsk bok som dekker hele turen oppdelt i dagsetapper fra Cicerone på internett. den var ganske bra. Men bestillte også bøker fra federation francaise randonnee (www.ffrandonnee.fr ) Disse er på fransk men var bedre oppdatert og bedre kart med mye symboler for butikker og overnatting. De er også oppdelt i 4 bøker for hele turen så litt mindre og drasse på. Jeg tok fly til Paris og hurtigtog ned til Hendaye ( ca 5 timer med tog tror jeg det var). Og da er det bare og ta beina fatt fra jernbanestasjonen og sikte på Middelhavet. Jeg gikk 12 dagsetapper og kom da frem til en hovedvei med en liten by og det var brukbar bussforbindels til en større by som het Pau og da kan du ta tog derfra i flere retninger. Avhenger av hvor langt du skal gå men det er med jevne mellomrom mulighet for å avslutte turen og ta buss til en større by. Turen er brukbar merket med små malte merker men en må være litt våken. Jeg hadde en kjempefin tur. Gikk i september og hadde litt varierende vær, men har hørt at august er veldig mye folk da det er fellesferie i de trakter. Det er bare og sette i gang planleggingen !!!!
  4. Jeg har vært litt på tur i pyreneene men gått på fransk side. Startet fra atlanterhavskysten og gikk østover. Det er de midtre delene av ruten som har de bratte fjellene. Jeg var på vintertur(alpin før jul og kjørte da litt bil rundt omkring. Etter min mening bør dere vest for Andorra om dere ønsker bratte fjell. Lenger øst blir det litt slakere fjellkulturlandskap, men det er fine landskap og mange turmuligheter. Selv har jeg brukt guidebok fra den franske turistforening da jeg jeg gikk deler av GR10. Kjøpte også en engelsk bok fra Cicerone som heter The GR 10 trail. Cicerone har forskjellige bøker så dere kan jo sjekke nettsiden deres. Om dere trenger å vite noe fra den franske siden eller mine erfaringer får dere bare spørre. Jeg har hatt fine turer der nede. Kan anbefales.
  5. Jeg bruker bakepulver til å fjerne belegg som fester seg i thermosen. Fyll opp 2/3 med varmt vann, deretter et par tre teskjeer bakepulver. Sett på lokk og rist litt lett, deretter etterfyller jeg med varmt vann og lar den stå natta over. Den blir iallefall skinnende blank og fri fra kaffelukt og kalkbelegg. Et forsøk verdt i alle fall.
  6. For noen år siden jaktet jeg litt vinterrype. Dengang hadde ihvertfall Aurland fjellstyre vinterjakt frem til siste dag i Februar. Er noen fine områder der men en god del er høyfjell så noe værutsatt og mest fjellrype da. Trist med alle dere som skal spytte ut negativ eder og galle rundt alle spørsmål her inne.
  7. Tror nok at du blir rimelig lei real turmat etter en måned. en annen ting er kostnadene som blir ganske betydelig. Ris syns jeg er et godt tips. Kanskje noen poser med brune bønner, linser eller lignende for litt variasjon. Må ofte bløtes en stund før koking men hvis en har noen dager i ro går det an. Spør ei bestemor eller noen som kan lage mat av den eldre garde. Så legger dere i litt matlagingstrening og dere disker opp gode retter med minimale råstoffer. I tillegg så koster det nesten ingenting i forhold til de ferdigkjøpte sakene. Hvis dere har litt tid før avreise går det jo an og tørke grønnsaker og kjøtt og lage egne porsjoner. Leste for noen år siden om noen jenter som gikk Norge på langs som gjorde det. Noen råvaretips: -bønner ,linser,erter, tørkede sådann -ris, kanskje Mr Lee ferdige risretter -mel, havregryn= lapper,vaffellignede,pannekaker med rømme smør -spaghetti, Toro pastaretter som kokes med vann -tørket kjøtt -salt spekepølse, god holdbarhet -tørkede tomater, løk,hvitløk og litt krydder som gir litt smak kan være fint. -fenalår og skinke Hiv dere rundt og gå en feltkokkskole og kok suppe på en spiker. god tur
  8. Hvis du ikke vil reise så langt anbefaler jeg at du spenner på deg skia og går inn til Katnosa i Nordmarka. Har vært noen ganger der inne på pilketur og også noen skiturer forbi. Et perfwekt kuldehøl med åsrygger på alle kanter samt et par bekker med litt frisk damp (mulig de er frosset igjen nå). Har pleid å være ca -5 -10 kaldere der enn områdene rundt. Har i dag minus 22 i nærheten av Klekken (Ringerike) så tror nok det er rundt -30 på Katnosa nå. Husk Ull over alt og god tur.
  9. Tror jeg ville gått for en Swiss army kniv jeg. Så på noen for et år eller to siden og hvis en velger en av de slanke enkle så er de betydelig lettere enn de fleste Leathermanvarianter. Er jo ganske bra kvalitet på den og hvis du skal på fottur i frankrike har du med den livsnødvendige vinåpner der. Prøv og finn en butikk med godt utvalg eller kanskje du finner det på nett. Mener å huske at vi snakket om 1/3 av vekta i forhold til en middels leatherman.
  10. Kjøpe en Morakniv. Nå finnes de i forskjellige utgaver, er lette med plasthåndtak, noen har godt gripevennlig gummibelegg. Ganske brukbart knivstål er det og lette og skjerpe. I tillegg koster de nesten ingenting og noen er røde i håndtaket så de er mulig å finne igjen. En mulig løsning men ikke akkurat direkte svar på spørsmålet da.
  11. Driver og vurderer et lignende prosjekt men har konsentrert meg mer om Frankrike. Har iallefall funnet rimelige leiligheter tidlig i sesong, slutten nov, og frem til 1 uke før jul, samt januar er det mulig å finne overnatting til overkommelig pris. Har noen brosjyrer fra ei reisemesse i fjor liggende og i Polen er zakopane området en del middels skiområder men de ligger ikke like høyt som alpene . Prøv og sjekk www.poland-tourism.pl Slovenja har ganske mange skiområder. Men blir ikke så veldig mye høydemeter. I en katalog jeg har er mange områder som har fra 300 - 800 høydemeter. Slovenske tourist board www.slovenia.info Tsjekkia har en del skiområder og de grenser vel opp mot de polske. Ser ut som korte avstander mellom stedene. Har funnet noen steder som har ca. 400-800 høydemeter fall. Her står heiskort til ca. 18 - 25 Euro pr dag. katalogen er 1-2 år gammel. www.chechtourism.com I de franske alper har jeg funnet rimelige leiligheter om du holder deg unna de kjente stedene. Rundt Serre Chevalier, La grave ligger en del familiorienterte skisteder og mange med bra høydemeter. Her er prisene mer vettuge og skiområdene ligger tett som hagl så en kan prøve flere. Pyreneene er også området jeg kikker på. Her er det også rimelig å bo og litt mindre pressområder.
  12. Har tenkt på Serre Chevalier området, da det ser ut til å være mange bra skiområder i området. Ser vel ut som det kan være best å ligge på været noen uker til og se an saken. Det er jo mange skiområder og velge i der nede . Var i Val Thorens i jule-nyttårshelga for 2 år siden og der var det bra snøforhold men det ligger jo svært høyt da.
  13. Vurderer en litt lengre tur til de franske alper. Jeg kjører både slalom og går langrenn og litt telemark. Ser at det er mye rimelig overnatting å finne i desember før juleferien starter. Så lurer på om noen her har erfaring om snøforhold på generelt basis på denne årstiden. Planen er å bli noen uker . Eller bør en vente til januar måned ? Alle erfaringer er velkomne .
  14. Jeg var på fottur i pyreneene i fjør høst. Gikk fra Henday ved atlanterhavskysten med kurs for middelhavet. Gr 10 følger stort sett spanskegrensa og går helt over til middelhaet. Hele turen tar ca 45-50 dager. Jeg gikk 13 dagsetapper. Denne løy6pa går ned til småbyer hver dag hvor det finnes overnatting ligbnede turistforeninghytter og noen hoteller og noen campinplasser. Går man inn i spania holder løypa seg mer i fjellet og man slipper opp og ned hver dag. Når det gjelder fisking er det noe begrenset sett med norske øyne. Korsika har jeg også besøkt og kan anbefales. Ikke vært på lenger tur men en dagsture opp på over 2000 meter ble det. Begge steder gjelder det at juli og august er det svært mye trafikk. Jeg gikk pyreneene i første halvdel av september og da var det svært lite trafikk. Har skaffet meg noen turbøker så gi et pip så kan jeg skaffe nettadresser eller mer tips.
  15. Var i noenlunde samme situasjon som trådstarter for 2 år siden. Så ble jeg bedt med på hyttetur i alpinfjellet og måtte ha nye støvler. Og for meg har støvlene alltid vært viktigst. Dro til en butikk med godt utvalg og prøvde dyrest og nestdyrest støvel. Det var betydelig prisforskjell men jeg var ikke i tvil. Lommeboka fikk blø. Nå har jeg vært på 3 skiuker i alpene siden nytt utstyr og er kjempefornøyd med at jeg tok de beste støvlene. I fjor måtte jeg da ha nye ski. Og med støvelerfaringen i bakhånd så ble det valgt gode ski. Det kostet men det funker skikkelig. Så hvis du var vant med å kjøre på godt utstyr så må du bla opp litt av lommeboka. Og for meg ble det artig i gjen å kjøre alpin og kjenne at skia biter npå holken og støvelen sitter som støpt. Er også veldi8g inne i samme dilemmaet med mye utstyr som egentlig koster litt for mye ,men når det funker er det trøst i det. Lykke til.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.