Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er opptatt av å lage god og variert mat når jeg går i fjellet. Et alternativ til den bål-bakte / pannestekte auren er å røyke den, men det er selvfølgelig helt uaktuelt å dra med en flere kilos tung røykeovn til fjells (på lengre teltturer). Det er mulig å få til noe på bålet, men oftest går jeg over tregrensa, og bål er ingen selvfølge.

Derfor har jeg tenkt at det burde være mulig å få til en røykefunksjon i stormkjøkkenet. Røykeovn er jo i prinsippet varme, spon, rist, lokk. - Burde være mulig å få til dette med utgangspunkt i stormkjøkkenets kasseroller, men jeg kan ikke se at noen av de store stormkjøkkenprodusentene tilbyr dette. Noen som har noen forslag?

Annonse
Skrevet

Stor kasserolle med spon i

Liten kasserolle med rist og fisk.

Sett på lokket

Bruk rødspritbrennern på så svak varme som mulig

(Rist kan du lage av gammel grillrist)

Skrevet

Bruker av og til Trangia 2,5 l aluminium gryte. Drysser litt røykspon (fra Abu-røyken) i bunnen, og så nedenfra og opp: fersk lyng/kvist som rist, aluminiumsfolie, litt mere kvist for luft rundt fisken, fisk, lokk på gryta. Aluminiumsgrytene er ikke laget for denne bruken, blir lett bulket i bunnen ved for sterk varme, bruk derfor, som runegutt påpeker, så lite varme som mulig. Røykeprosessen tar derfor lenger tid enn med en dedikert røyker, opptil en time.

Harald

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.