Gå til innhold
  • Bli medlem

werner

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om werner

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. jeg skal med noen venner på hyttetur til haukeli (vågsli). noen som har noen gode tips til dagsturer i området, og ikke minst tips til gode fiskevann i området!?
  2. noen som har noen erfaringer med denne? har fått et greit tilbud, men jeg har ingen erfaring med dunpose i det hele tatt. kanskje jeg skal gå for alta i stedet?
  3. Enig i at mat på tur også må smake godt. På kortere turer (1-4 dager) lager jeg alltid noen grønnsakspakker på forhånd. Hva jeg har i kommer an på hva jeg har i kjøleskapet. Eksempel: gulerot, potet, løk, selleri, paprika, hvitløk - alt skåret i biter oppi en liten sølvpapirpakke med en klatt smør og godt med salt/pepper. Dette gjør seg veldig bra på bålet, evt i panna på stormkjøkkenet. Et bra tilbehør som kanskje ikke gir maks næring ift vekt, men bidrar stort til at maten blir mer spennende. Jeg bruker dette ved siden av fisk, men hvis du ikke fisker, kan kanskje bacon være et bra alternativ. - alt som er røkt / speket holder seg godt på tur. Ellers bruker jeg mye ris. For å gjøre denne mer spennende, bruker jeg en hønsebuljongterning i vannet, og et finskåret fedd hvitløk. Da får risen en god egensmak, og er ikke avhengig av saus e.l. Av krydder har jeg med salt, sitronpepper, og laurbærblad, - men dette er med tanke på ørret.
  4. Jeg og en kompis hadde nylig en to-dagers telttur, årets første. Herlig tur, i flotte vest-norske omgivelser. Selv om fjellet ikke er noen kjempe bragd å bestige, og bare består av en rekke mindre topper på 600-700 meter, var turen opp hard nok. Den retteste linjen er ikke alltid den enkleste veien å gå, og neste tur skal jeg nok legge litt mer sjel i å studere kartet på forhånd, da med tanke på tette brune streker! Men gøy var det. Turen var en nesten perfekt vårtur, hvor vi kom tett inn på hjort (20-30 meter!), og vi fikk sett ryper, ender, kongeørn, tårnfalk, og en små-hissig hoggorm. Men på et punkt feilet den totalt... Vi så ikke snurten av fisk! Ikke så mye som en ring på vannet på to døgn, noe som får meg til å lure på om ørreten er vekke fra dette fjellet, tatt i betraktning overraskende stor insektsaktivitet. (vet de fisket der "i gamle dager"). Litt kjipt var det, fisking er et viktig innslag i turopplevelsen syns jeg. Men totalt sett en flott tur.
  5. takk for tipset, kasserolle i kasserolle er kanskje løsningen ja
  6. Jeg er opptatt av å lage god og variert mat når jeg går i fjellet. Et alternativ til den bål-bakte / pannestekte auren er å røyke den, men det er selvfølgelig helt uaktuelt å dra med en flere kilos tung røykeovn til fjells (på lengre teltturer). Det er mulig å få til noe på bålet, men oftest går jeg over tregrensa, og bål er ingen selvfølge. Derfor har jeg tenkt at det burde være mulig å få til en røykefunksjon i stormkjøkkenet. Røykeovn er jo i prinsippet varme, spon, rist, lokk. - Burde være mulig å få til dette med utgangspunkt i stormkjøkkenets kasseroller, men jeg kan ikke se at noen av de store stormkjøkkenprodusentene tilbyr dette. Noen som har noen forslag?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.