Jump to content

Hardangervidda i mai


skander71
 Share

Recommended Posts

Heisan folkens!

Har planer om å gå fra Dyranut til Haukeliseter i mai (30. april - 4. mai) . Har gått fra Finse til Haukeliseter i mars og da var det selvfølgelig godt med snø.

Jeg lurer på om noen har erfaring fra skitur på Hardangervidda helt i slutten av april/begynnelsen av mai, og hvordan snøforholdene pleier å være da. Råtten snø? Er løypene og stikkene etter påsketuristene lette å finne?

Etter min egen vurdering bør det gå fint, jeg kommer stort sett til å holde meg på 1000-1250 meter og der pleier det jo å være godt med snø. Det jeg er mest bekymret for er usikre vann og de elvene jeg nødvendigvis må krysse, som feks. inne ved Sandhaug.

Setter pris på alle som kan komme med et nyttig innspill :-)

AK

Link to comment
Share on other sites

Har planer om å gå fra Dyranut til Haukeliseter i mai (30. april - 4. mai).

Skulle du gått 2-3 uker senere hadde jeg vært mer skeptisk, men normalt bør denne turen gå veldig bra. Spesielt hvis du starter tidlig om dagen vil du få fantastiske forhold hvis været er bra. Senere på dagen kan snøen bli dårligere, men gjennomslagsføre vil du antagelig slippe hvis ikke våren kommer spesielt tidlig i år. Min erfaring er at du treffer gjennomslagsføre litt senere i mai.

I utgangspunktet skal stikkene fra påsken være fjernet. Du sier ikke noe om hvordan du skal overnatte. De fleste hyttene er jo stengt, men de selvbetjente kan du jo bruke, eller telt :-)

Større vann er er normalt sikkert å passere på den tiden av året, og forsåvidt både elver og mindre vann også. Problemet i år er vel at ting ikke er helt normalt.

Link to comment
Share on other sites

Hei Erling og Eirik!

Gode snøforhold på Finse i begynnelsen av mai høres bra ut, det er jo på det tidspunktet jeg skal starte og oppholder meg på rundt 1200 meter store deler av turen.

Erling: Jeg overnatter i telt som jeg gjorde forrige gang når vi gikk Finse - Haukeliseter. Starter fra Dyranut denne gangen fordi jeg tilfeldigvis er på vei hjem fra et kurs ifra Valdres den 30. april. Har med slede og 3 bikkjer. Bikkjene kommer til å slite hvis det blir gjennomslagsføre, men jeg regner med at det er ganske hardtråkket i løypa etter påsketuristene og scooterene. Det var ihvertfall hefttg scootertrafikk forrige gang jeg gikk over Vidda. Selv om det er mildt i år satser jeg på at det er nok snø på rundt 1200 meter, heldigvis har det snødd en god del i det siste.

Det jeg er mest bekymret for er når jeg skal over Kvenno etter Hansbu. Tror dere denne elven er åpen eller vil det gå greit å komme over?

Kom over denne lenken, 2 karer som gikk omtrent samme rute i mditen av april, da ser det ut som om deler av Kvenno er åpen. http://daniel.amfibi.no/Hardangervidda.htm

Hvis jeg går via Liltos, må jeg passere noen elver da? Eller ligger det helårsbru der?

AK

Link to comment
Share on other sites

Hei.

Jeg har 2 ganger vært på første mai tur Finse - Krækkja. Første gang var det ca. 10 varmegrader. Det var mye snø og klisterføre. Vannene var for det meste trygge, bortsett fra vannet forbi Krækkja. Det ble vi varslet om på hytta. Ellers var noen vann veldig ekle med tendenser til overvann. Litt lavere mot Haugastøl var det råtten snø.

I fjor var det snøstorm og kaldt. Håpløst feste. Vannene var bra og trygge og uten overvann. Også da var det nok av snø, ikke råttent. Denne ruten var fortsatt kvistet, fordi de betjente hyttene holdt åpent.

Ang. bru ved Litlos. Jeg mener å huske at det er kun en sommerbro. Dette bør du kunne se på kartet ditt. Det står en S når det er sommerbro. Jeg tror også at det var et vadested litt lenger bort. Kanskje er den dekket med snøbro tidlig i mai.

Hilsen

Linda

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Jeg har kanskje hatt en av mine fineste turen på hardangervidda i Mai. Vi startet rundt 3.mai. Gikk riktignok andre veien (fra haukelisæter). Vi hadde sol og 20 grader hver dag, derfor ble det mye "slørpe" rundt klokken 14-15...Vi besluttet derfor å gå om natten og så lå vi på lyngflekker og sov om dagen=) Rett og slett nydelig!

Vannene og isen var trygg, og om jeg ikke tar mye feil er det mer snø på vidda i år enn i fjor.

På haukelisæter ble vi dømt nord og ned av "fjellfolket" der....men, som sagt, en fantastisk nydelig tur!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy