Gå til innhold
  • Bli medlem

Eirikte

Aktiv medlem
  • Innlegg

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Eirikte

  1. Takk for utfyllende svar! Virker jo som om jeg kan dra allerede i dag og ta noen kast i de største vannene? Har du tips om et passe vann som man kan gå til fra et av t-banestoppene f.eks fra sognsvann?
  2. Som nyinnflyttet til hovedstaden venter jeg i spenning på at fiskesesongen i Nordmarka skal begynne så jeg kan bedrive alternativer til alle fristelsene nede i tigerstaden. (Tenker da ikke på voldtekter og heroin, men snarere øl og parkliv.). Men: Er det noen som kan si meg når ørreten begynner å bite? Nå slippes det ørret ut - og hvor lenge anbefales det å la den være i fred før det er god latin å høste fruktene av kultiveringen? Ærbødigst, -E
  3. Jeg gidder ikke ta min 11 år gamle malamute til saueavverging nå. Jeg må alltid ha han i bånd hele tiden uansett, pga. katter, rådyr eller hannhunder. Men tanken på elektriske sauer var underholdende nok! Tanken var at jeg heller velger å dra til et område som ikke kryr av sau dersom jeg skal overnatte. Jeg bruker alltid kjetting på han om natta for sikkerhets skyld, men det er uansett ubehagelig å høre sauene om natta og høre at han står og uler og hopper fordi han vil ta dem. Edit: Det skal sies at jeg har hatt han på flere dressurkurs, bla. Lundquist hundeskole. Jeg er blitt en mester på å manipulere han til å lære nye ting, men jeg har gitt opp å få han til å ignorere andre (dominante) hannhunder.
  4. Har du noen konkrete tips om gode vann der? Noen steder med kanoutleie?
  5. Hunden min bli psycho når den ser sau, så jeg tror ikke jeg sover så godt om natta hvis jeg vet at det er sau i nærheten..
  6. Og det er bra med ørret der i slutten av juni?
  7. Jeg lurer på noe av det samme. Hvordan er ørretfisket på hardangervidda i siste halvdel av juni?
  8. Jeg har en uke fri fra rundt 20. juni, og tenkte og ta med meg den aldrende malamutten min på fisketur den uka. Jeg ser for meg at vi skal gå fra vann til vann og prøve fiskelykken med sluker, spinnere eller mark. Og spise foliumsgrillet ørret til frokost, middag og kvelds. Det viktigste for meg er ikke at det er mye storørret, men at det generelt er mye ørret der. Og gjerne flott natur. Jeg er villig til å kjøre 50-60 mil fra Oslo for å komme til området. Noen som vet om noen fiskemekka som kan passe oss? Husk at det er i slutten av juni.
  9. Er det is langs land i hele indre oslofjord nå, eller kan man fiske fra land? Det har jo vært styggkaldt forrige uke.. Tips til fiskeplasser i nærheten av oslo?
  10. Hahaha. Kjempevittig. Jeg syntes dog Trønderloven og Shotgunreglene er best. Det skal dog nevnes at jeg ikke er helt habil i dette spørsmålet..
  11. Han er en langhåret malamute grunnet genfeil som TerjeWJ nevner. Har faktisk bare sett 2 andre langhårede malamuter i Norge, selv på polarhundtreff. Så politiet visste godt hvem de skulle ringe den gangen han raserte gjerdet på hundegården og dro på raid i Lillestrøm alene! "Bjørn observert på Åråsen" Et par andre bilder fra turen
  12. Vet ikke om jeg kan bidra. Men jeg var på Finse og hallingskeid noen dager med OSI fjell i begynnelsen av Mai i fjor. Da var det bra med snø, og det ble en del skigåing! Jeg syntes ikke snøen var veldig råtten heller.
  13. Jeg er enig i at man ikke trenger satelittelefon. Hvis man har litt margin på maten og drivstoffet kan man overleve et par uker i teltet / snøhulen.. Å gå fra hytte til hytte i finsetraktene med lett utstyr (ikke sovepose etc.) når det er drittvær, og kanskje uten gps, det er å leke med livet.
  14. Det er jo finest på fjellet men egentlig er det like praktisk om den ligger i skogen!
  15. Har en del fri fra studiene, så vurderer å pakke bøkene og ta med med dem og polarbikkja mi opp til en DNT hytte noen dager for å lese.. Er det mye folk på hyttene midt i uka? Noen som vet om en passe komfortabel hytte med strøm, som ikke ligger for langt unna.. Syntes det blir for dyrt å dra til Hallingskeid fra Oslo, og Høgevarde har jo ikke strøm. Dessuten kan jeg jo ikke gå flere mil inn til hytta fordi Bikkja er gammel.. E
  16. Eirikte

    Turmat

    Jeg spiste den med karri og kylling. Den var ikke like mye eller like godt som på kinarestaurant, også var den lunka. Terningkast 3.
  17. Jeg har brukt en vanlig teknikk for å få den til å se mye større ut, nemlig å holde den mye nærmere kameraet enn meg.. Den ser ut som en slugg på 140 gram, mens den reelle vekten er nærmere 65 gram. Jeg var ikke helt sikker på om jeg egentlig hadde fått fisk på kroken, det virket altfor lett. Fisken må ha svømt i samme retning som jeg sveivet inn. Jeg vil jo nødig røpe i hvilket vann jeg fikk denne flotte abboren, men jeg kan røpe såpass at det er et vann som ligger ca. 2-4 mil fra sognsvann i retning Finse.
  18. Det spørs om vi ikke drukner av at polisen smelter først..skal man tro media iallefall.
  19. Nyere forskning viser at dette må være feil. (kilde:meg selv). Har brukt omnifuel på miljøbensin mang en vinternatt. Hvis flammen brenner blått og fint bør ikke dette være noe problem. Det er ganske god lufting i alle telt så jeg har aldri opplevd noen ubehageligheter med dette. Eneste tilfellene der det har blitt dårlig luft har vært i forbindelse med matlaging, og særlig snøsmelting. Flammen blir da visstnok kjølet pga. kjelen, og brenner således dårligere og utvikler mange ganger så mye kullos og co2. Dette merkes godt da det begynner å svi i øyne og det blir vondt å puste. Men da er det bare å åpne en av åpningene.
  20. Jeg ser det for meg... At du ler godt av noen med norrønaklær.. Samtidig som du rister på hodet og bærer deg, og mumler "hehe..tror han går på fjellet.hehehe". Tviler på at du ler egentlig.. Da er det bedre med folk i Bogstadveien med Mountain Equimpment Expedition Sehrgute-Everest Three Thousand GT jakke.. Men dessverre er det ikke nok til å trekke på smilebåndet for engang..
  21. Jepp. Hørte at advokatfirmaet DoWe, Cheat'em and How skulle sørge for at fusjonen gikk vel for seg. Terje: Har for øvrig fått snøbriller av supermann. De kunne se gjennom alt unntatt gore-tex. Dessverre ble de ødelagt da de kom for nær kryptonitt-reccobrikken til Lex Luthor.
  22. Nyere empirisk forskning viser at jeg hadde hatt det bedre nå hvis jeg ikke hadde fulgt ditt råd. (Kilde: Meg selv, 17.02.07).
  23. Problemet er løst. Jeg er så heldig å bo på Oslo Øst-Øst; Lillestrøm Øst, ved siden av Dynea fabrikken. Og i dag kom det 67 kvinnelige ingeniører hjem til hybelen min og målte føttene mine og diverse annet. Så nå jobber de for fullt med å designe og utvikle et par nye fotposer som skal lages i samme materiale som et annet kjent produkt fra Dynea; nemlig Tine Milkshake-pakningen (330 ml, se bildet). Disse skal smøres på innsiden med en svært tynt lag dynea-dynamitt og med en lunte, slik at jeg kan tenne på hvis det blir skikkelig kaldt. På grunn av det tynne laget dynamitt blir det en svært liten flamme-eksplosjon som vil varme føttene i ca 47 minutter. Så det så! Terje: Du som har livlig fantasi og litt svart humor; kanskje du ville ta en titt på noen av reglene på http://www.jusped.no/wiki/Kategori:Piratrett Mange av reglene er ikke piratifisert ennå, men det er jo bare å redigere i vei...
  24. De er mindre behgelige, og kan iallefall ikke brukes som fottøy inne i teltet. De er dog mye bedre mot snøen. Men som en nødløsning kan jeg kjøpe disse.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.