Jump to content
IGNORED

Forandringer i Rottefella BC manuell binding de siste ca. 15 årene?


Sjalabais
 Share

Recommended Posts

Jeg kjøpte meg nye bruktski denne uken, årets modell, med Rottefella BC manuell binding. Mine gamle ski er vel 15 år gamle, og har BC manuell binding de også. De gamle ser litegrann kraftigere ut og er selvsagt litt slitt også - men bemerkelsesverdig lite mtp. at jeg går flere hundrede kilometer hver sesong.

Men...jeg merket meg at bindingene på de nye skiene er veldig vrange hva angår snø i systemet. Med de gamle kan jeg stort sett bare klappe de igjen og snøen blir presset ut. Må av og til banke ut av skoene, bindingen klarer seg. Med de nye måtte jeg knote ganske lenge, var en stund usikker på om jeg skulle få på meg skiene etter pause på toppen. Det var bare ørlitegrann snø her og der som stoppet den fra å låse.

Når jeg ser på bindingene kan jeg ikke forstå at det er en vesentlig teknisk endring her. Men er det andre her som er mer kompetente på utstyr som kan forklare meg hvordan denne opplevelsen ble til? Legger ved noen bilder, tror det er ganske åpenbart hvilke bindinger som er nye og hvilke som er gamle. :) Og kan jeg bare flytte hælbiten slik at den passer til min skostørrelse? Hvordan?

 

20220405_171234.jpg

20220405_171241.jpg

Link to comment
Share on other sites

Uten å være ekspert på BC kan det se ut som den gamle er en BC Magnum 

Hidden Content

 (se på bredden på platene), mens den nye er en standard BC. 

Flytting for å tilpasse skoen gjør du ved å fjerne klistremerket, skru ut skruen under, tette hullet med vannfast lim eller liknende, og drar den du setter hælen bak på rett plass, borer ned med passende bor, lim og skrue på plass. (søk på montere binding så kommer det sikkert opp et treff med passende bor og limforslag,)

Link to comment
Share on other sites

De gamle er Magnum, selve metallclamp og mekanisme er identisk. Forskjellen er at baseplaten er litt bredere (gir bedre kantgrep) og at åpne/lukke klaffen er bredere. Den er bare laget sånn for at bindingen skal se mer "berfy" ut. Det er bare bredden på baseplaten som er cluet med Magnum bindingen.

Første versjon av BC har en annen leamikk for låsing av støvlen, denne er ikke  like holdbar som dagens.

Link to comment
Share on other sites

Hei, 

Jeg har nye og gamle BC bindinger og med mine øyne ser de gamle mer solide ut. Tykkere gods i metallet og ser generelt bedre ut. Hvordan det er i praksis er en annen sak. Har ikke hatt problemer med nye eller gamle BC bindinger. Trenger derfor ikke bety så mye og regner med at de ikke vil slippe noe med lavere kvalitet ut på markedet uten å ha testet. 

Tore

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy