Jump to content

Sjalabais

Aktiv medlem
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

About Sjalabais

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

1,091 profile views

Sjalabais's Achievements

 1. Takk for veldig gode svar! Jeg har gått tusenvis av kilometer med mine gamle ski, uten å miste en knott noensinne. Flaks, kanskje...skal bestille nye knotter nå.
 2. Var på tur i dag og gummiknoten til den ene BC bindingen var plutselig borte. Oops. Har den en funksjon som tilsier at jeg bør oppsøke min lokale gummiknottmann for fiks?
 3. Takk for gode svar her! Ser først når dere påpeker dette at platen er bredere. Pussig. Jeg får flytte bindingen når jeg finner litt tid til det. Redd for å gjøre feil her. :S
 4. Jeg kjøpte meg nye bruktski denne uken, årets modell, med Rottefella BC manuell binding. Mine gamle ski er vel 15 år gamle, og har BC manuell binding de også. De gamle ser litegrann kraftigere ut og er selvsagt litt slitt også - men bemerkelsesverdig lite mtp. at jeg går flere hundrede kilometer hver sesong. Men...jeg merket meg at bindingene på de nye skiene er veldig vrange hva angår snø i systemet. Med de gamle kan jeg stort sett bare klappe de igjen og snøen blir presset ut. Må av og til banke ut av skoene, bindingen klarer seg. Med de nye måtte jeg knote ganske lenge, var en stund usikker på om jeg skulle få på meg skiene etter pause på toppen. Det var bare ørlitegrann snø her og der som stoppet den fra å låse. Når jeg ser på bindingene kan jeg ikke forstå at det er en vesentlig teknisk endring her. Men er det andre her som er mer kompetente på utstyr som kan forklare meg hvordan denne opplevelsen ble til? Legger ved noen bilder, tror det er ganske åpenbart hvilke bindinger som er nye og hvilke som er gamle. Og kan jeg bare flytte hælbiten slik at den passer til min skostørrelse? Hvordan?
 5. Jess, bøylen lå over tuppen på skien, men så bøyde den seg opp og kom av. Den er smalere enn skien, slik jeg er vant med. Fellelimen funka godt, fellen satt fast hele veien fra topp til bunn - inntil bøylen ble bøyd opp og det i bildet over skjedde.
 6. Butikken i nord sendte feil størrelse for et år siden, så jeg er like langt. Har ennå ikke kjøpt nye sko.
 7. I går brukte jeg noen Silvretta skifeller for første gang. De er kjøpt for et par sesonger siden, men jeg pleier å være for stolt til å bruke feller egentlig og de har bare ligget i et skap. Uansett så satt de godt på, inntil jeg plutselig merka at det ene festet var bøyd opp rundt skitippen: Så det jeg lurer på er jo om dette er et "vanlig" fenomen? Det virker helt tussete at ikke denne lille klemmen er loddet i hop eller fungerer bedre enn som så. Er også usikker på hvordan det egentlig skjedde da fellene satt godt hele veien og uten slakk. Jeg har tidligere brukt feller i vel seks år uten problemer, inntil jeg lånte de videre til en kamerat som rota de vekk.
 8. Det viser seg at Komplett Fritid i Bodø har tilbud på alt i dag, og jeg fikk disse skoa til 2000kr + 100kr leveringsgebyr: [Hidden Content] Spent nå! Det jeg egentlig ventet på Black Friday for var en Panasonic Lumiz FZ200 eller FZ300, men gode kameraer kommer jo aldri på tilbud. :S
 9. Da skal jeg se litt på det. Har tråkket ihjel en hel del forskjellige støvler, Meindl inkludert, men disse Lowa støvlene har rett og slett tålt mitt bruk. Finner ikke akkurat denne modellen, men om du har peiling på temaet tar jeg gjerne imot en anbefaling også. Det er ofte vanskelig å få oversikt over et marked man ikke er "inne" i.
 10. Hei, jeg har hatt et par med Lowa Tibet GTX støvler i 13 år. Det har vært fantastiske sko. Tjukt, stabilt lær, god såle, veldig stabilt for anklene. Men nå er de helt utslitt. Hvilke sko kan sammenliknes med disse i dag? Jeg vil ha en kraftig såle, god støtte, og jeg må kunne gå i de i dagevis, selvsagt. Det har seg slik at jeg skal på weekendtur til Berlin om noen uker; lønner det seg å kjøpe slikt på Globetrotter eller den slags, eller er det like greit å handle i Norge?
 11. Interessant spørsmål fordi antall svar er tilnærmet uendelig. Jeg er 192cm, veier ca 88kg og går på 210cm lange, smørefrie Fischer E99. For å ha god bakkekontakt oppover må jeg ha litt oppakning. Smørefri-mønsteret er ikke like effektiv som f.eks. Madshus sitt heller. Men bredden er okei (kommer akkurat inn i løypespor, men det bremser litt fordi skia er egentlig litt for brede) og lengden er ikke det store problemet nedover. Det gir også en fin stabilitet, som jeg setter pris på i kronglete Vestlandslandskap. Men det kan være et helvete å dette i dyp snø, i en skog, med 20kg på ryggen... Etter min erfaring har skotøy og binding nesten like mye å si som skia. Stive, varme og tjukke støvler på en bred binding er tingen.
 12. Holy moly, sjøpung, ja! => 1, 2. Aldri hørt om før...rare saker! Jeg liker teorien om Neptuns baller. Det jeg ikke liker ved det er at jeg kastet de rett ut igjen, uten å utnytte "gisselsituasjonen" til å få en...hm...takkekveld med noen havfruer. Takk for hjelpen!
 13. Noen som kan gi meg en enkel avklaring av hva jeg fikk på kroken her? Det så ut til å være liv i de, og derfor tok de bare av kroken og kastet de ut igjen. Men i mitt smale sinn er min eneste klare og tydelige assosiasjon: Hårløse baller.
 14. Ikke langt unna Voss finnes det et markant og morsomt fjell, kan likne på en kamelrygg eller noe sånt. Med installasjoner på toppen. Hva er dette for noe fjell og hvordan kommer man seg dit?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy