Jump to content

Vintertelte rundt Tromsø!


Manilpit

Recommended Posts

Hjelp, meg of samboeren har nydelig fått kick for telting igjen. Etter at vi flyttet til Tromsø er vi ikke blitt godt nok kjent med plasser som tillater god nattesøvn i fine lokaler ute med snø på bakken!

vi har tilgang på bil, men ikke ski. Har du noen  lokasjonstips? Vi vil gjerne mer ut i snøfokket.

Link to comment
Share on other sites

Både på kvaløya og fastlandet går det an å telte. Ikke mange minuttene i bil før man kommer unna bebyggelse og by. Skal man birt fra vei er nok ski eller truger greit å ha. Dyp og løs sne kan gjøre det vanskelig å gå mange meter. Å gå på beina i fine nytråkkede skiløyper er aldri populært men det går fint an å gjøre. Men anbefaler ikke skiløypene uten ski. Med ski er verden åpen og du kan telte stort sett overalt. Har ikke teltet så ofte i fjæra men kjører dere ut mot grøtfjorden er omgivelsene fantastiske. 

Tore

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

For det første: Invester i fjellski og feller. Det øker aksjonsradius betraktelig. Det vrimler av kortreiste steder å etablere en relativt fredelig vinterleir på rundt Ishavsbyen. Eksempler kan være Movikdalen, Tønsvikdalen, Skittenelvdalen, Håkøybotn, Skulsfjordeidet, Ramfjordmoen. Ellers er det jo bare å parkere hvor det måtte være, og plante teltet i fjærsteinene. Lenge leve allemannsretten. 

Link to comment
Share on other sites

Vil tro Skurvekollen i Skulsfjord er fri for snø nå.. Der kan dere bare rusle ut og eventuelt campe på stranda i Rekvika hvis snø ikke er helt avgjørende. Om dere ikke vil kjøpe ski kan dette lånes gratis i inntil en uke i slengen her:    https://tromso.kommune.no/natur-kultur-og-fritid/lane-og-leie-utstyr/lan-gratis-fritidsutstyr-hos-turbo

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy